Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Melania flytter ikke ind i Det Hvide Hus og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Melania flytter ikke ind i Det Hvide Hus og andre Trump-nyheder

Når Donald Trump skal overtage præsidentembedet til januar, flytter han traditionen tro ind i Det Hvide Hus. Men som noget helt nyt flytter førstedamen Melania ikke med. Det skriver Ritzau.

I stedet bliver hun boende i Trump Tower med sin og Donalds søn, Barron, så den 10-årige Barron ikke vil være nødt til at skifte skole. Han går nu i en privatskole i bydelen Upper West Side. Ifølge Washington Post vil Melania flytte ind i Det Hvide Hus hurtigt efter, at sønnen er færdig med skolen.

Samtidig viser Trump igen sin vrede på Twitter, efter den kommende vicepræsident, Mike Pence, er blevet buet ud af skuespillere og gæster til hip hop-musicalen Hamilton, der handler om immigranters rolle for USA. Trump kræver, at der kommer en undskyldning til Pence.

Danmarks helt egen creme konge Ole Henriksen var til stede ved episoden og afslører, at han buede alt, hvad han kunne, og at han ingen intentioner har om at undskylde.

– Hele salen buhede, og det gjorde Laurence (Ole Henriksens kæreste, red.) og jeg også. Alt, hvad han står for, kan jeg slet ikke forholde mig til. Alt det had. Over for minoriteter. Latinoer, jøder, homoseksuelle. Jeg kan ikke have det, siger Ole Henriksen til BT.

Melania vil skåne sønnen Barron, der ikke har haft det nemt under valgkampen. (Foto: All Over)
Melania vil skåne sønnen Barron, der ikke har haft det nemt under valgkampen. (Foto: All Over)

Lars Løkke inviterer blå blok med i ny regering

I weekenden kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen vil lave en ny regering for at komme videre efter nogle tumultariske måneder, hvor blå blok har virket alt andet end enige om Danmarks borgerlige politik. Det skriver DR.

At de borgerlige partier ikke altid er enige kom frem under forhandlingerne af 2025-udspillet, som måtte lægges på hylden indtil finansloven var forhandlet på plads.

Derfor har statsminister Lars Løkke Rasmussen inviteret Liberal Alliance og De Konservative til forhandlinger om en ny trekløverregering sammen med Venstre.

Lars Løkke inviterer blå blok med i ny regering. (Foto: Polfoto)
Lars Løkke inviterer blå blok med i ny regering. (Foto: Polfoto)

Frankrigs eks-præsident Nicolas Sarkozy fik ikke vælgernes stemmer

Franskmændene har været ved stemmeurnerne for at vælge det republikanske partis næste præsidentkandidat. Valget faldt på den moderate Francois Fillon. Det skriver BBC.

Eks-præsident Nicolas Sarkozy havde også meldt sit kandidatur som en mulig præsidentkandidat, men han fik ikke nok stemmer ved gårsdagens valg og er ude.

Nu står valget mellem Alain Juppe og Francois Fillon, der begge er tidligere premierministere. En af de to skal op stille op til det endelige præsidentvalg mod lederen af den højre-nationalistiske fløj, Marine Le Pen.

 

Francois Fillon fører i valget om at blive republikanernes præsidentkandidat i Frankrig. (Foto: Polfoto)
Francois Fillon fører i valget om at blive republikanernes præsidentkandidat i Frankrig. (Foto: Polfoto)

Angela Merkel stiller op til fjerde valgperiode

Den tyske rigskansler, Angela Merkel, stiller op som Tysklands leder i sin fjerde valgperiode. Det skriver BBC.

Den tyske leder annoncerede sit kandidatur ved et møde med sit parti, Christian Democratic Union (CDU), i Berlin, hvor politikeren sagde, at hun forventer, at dette vil blive hendes hårdeste valgkamp nogensinde.

Merkels meningsmålinger er faldet lidt, hvilket kunne ses ved de tyske regionale valg i september, hvor CDU fik smæk af vælgerne. Noget, der ifølge Merkel skyldtes hendes egen åbne flygtningepolitik. Hun har dog stadigvæk en bred støtte bland det tyske folk.

Angela, der har været rigskansler siden 2005, skal til valg mod det populistiske højreparti AfD.

Angela Merkel, stiller op til fjerde valgperiode. (Foto: Polfoto)
Angela Merkel, stiller op til fjerde valgperiode. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·