Læs også:

Close
beate-bille-mai-manniche

Styleguide: Et smykke skal understrege din stil og personlighed

Mode  | 

Hvordan vælger du et smykke, der klæder lige præcis dig? Vi har spurgt Mai Manniche, der som ejer af JEWLSCPH ved alt om smykkestyling

Eksperten:
Mai Manniche har, siden hun var helt lille, været fascineret af ædelstens farver og deres indflydelse på et simpelt smykke.
I 2005 startede hun smykkefirmaet JEWLSCPH, samtidig med at hun tog en bachelor i film- og medievidenskab.
I dag er JEWLSCPH et kendt smykkebrand med beliggenhed i København.

De fleste af os ved, hvilke snit der klæder os, når vi skal vælge tøj – og vi har også en ret stærk holdning til, hvad vi kan lide. Men hvordan vælger vi et par øreringe eller en halskæde, der både ser godt ud og matcher vores personlighed?

Vi har allieret os med Mai Manniche, der kommer med seks gode råd til at vælge det helt rigtige smykke, der understreger din stil og dit væsen.

Gå efter øjenfarven

Hvis du vælger et par øreringe med sten i samme nuance som dine øjne, vil det fremhæve din øjenfarve.

Øreringe, der komplimenterer dit ansigt

Du kan med fordel kigge på din ansigtsform, når du vælger, hvilken stil din øreringe skal have.

Spids hage: Vælg et par store og runde øreringe, der afbalancerer og bløder op.

Bredt ansigt: Dråbeformede øreringe vil altid være et sikkert valg.

Dråbeformede GODDESS øreringe med hvid topas i forgyldt sølv, 1349 kroner
Har du blå øjne og et bredt ansigt? Så er disse dråbeformede GODDESS-øreringe med hvid topas i forgyldt sølv måske lige noget for dig. 1.349,- kr., JEWLSCPH.

Klassiske smykker

Ligesom der i modeverdenen findes klassiske styles, der altid holder og er moderne (for eksempel en hvid skjorte), er der også nogle klassiske smykker, der bare virker.

– Eftersom de fleste har brede ansigter, klæder det alle med et dråbeformet smykke – så er det bare et spørgsmål om størrelse og farve. Vi har derfor mange forskellige typer af dråbeformede øreringe hos JEWLSCPH, så kunden kan finde sit perfekte match.

Halskæder, der passer til din barm

Størrelsen på din barm gør faktisk en forskel i forhold til, hvilken halskædestil der passer særlig godt til dig.

Lille barm: Vælg en halskæde, der er lang og hænger ned over barmen.

Stor barm: En halskæde, der hænger lige over barmen vil være særligt flatterende.

beate-bille-mai-manniche
Beate Bille i dråbeformede øreringe fra JEWLSCPH. (Foto: All Over)

Du SKAL ikke gå med arvestykker

Bare fordi du har arvet en smuk ring fra din farmor, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal gå med den. Det er nemlig slet ikke sikkert, den overhovedet klæder dig.

– Jeg har en ring, jeg har arvet fra min mormor, og den betyder ALT for mig. Jeg vil dog aldrig gå med den, for det er ikke en ring, der gør noget godt for mine hænder. Det er præcis det samme, jeg fortæller andre: Gå ikke med jeres arvestykker – bare fordi, siger Mai Manniche og fortsætter:

– Et smykke skal gøre én smukkere, og det gør et arvestykke i form af en stor, chunky guldhalskæde ikke nødvendigvis. Tænk over, hvad du bærer – du vil næppe gå i din mors gamle brudekjole, bare fordi det er et arvestykke …

Mai Manniche
Mai Manniche står bag smykkefirmaet JEWLSCPH og ved, hvilke smykker der klæder dig. (Foto: Privat)

Vær ikke bange for trends

Moden skifter hver sæson og tit også endnu oftere, og det kan nogle gange være pinligt at kigge tilbage på en trend, man er hoppet med på. Sådan står det ikke helt til i smykkebranchen.

– Smykketrends skifter ikke på samme måde som tøjmoden, men der er selvfølgelig nogle trends og nyheder. Det sidste år er rosa guld kommet frem igen, og vi ser i dag, hvordan vi nu også ser rosa guld på sko, tasker og tøj, fortæller Mai Manniche og fortsætter:

– Smykkemoden har på den måde inspireret modebranchen. Smykketrends er til gengæld altid klædelige, hvor modetrends til forskel godt kan svinge lidt. Rosa guld giver en unik glød og varme.

 

 

Vil du læse flere artikler om inspirerende kvinder?
Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

– Louise har fuldtidsjob og eget firma – sådan følger du DIN iværksætterdrøm

– 20-årige Marie blev mor og fortsatte studiet – to semestre på én gang

· Mere fra samme kategori ·