
MY MORNING NEWS: Leonard Cohen er død og andre morgennyheder
Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis
Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Leonard Cohen er død 82 år gammel
Den canadiske sanger Leonard Cohen er død 82 år gammel. Cohen tryllebandt publikum i mere end seks årtier og står bag hits som blandt andre “Halleluja”. Det skriver Ritzau i Dagens.dk.
– Det er med dyb sorg, at vi meddeler, at den legendariske digter, sangskriver og kunstner Leonard Cohen er gået bort, skriver pladeselskabet Sony Music Canada.
Magasinet Rolling Stone beskriver i et mindeord Leonard Cohen som den “mørke eminence” blandt en lille gruppe af ekstremt indflydelsesrige sangere og sangskrivere, der skabte sig et navn i 1960’erne.

Trump kalder protester over ham “unfair”
Gennem de sidste to aftener har tusinder af amerikanere indtaget gaderne for at demonstrere mod landets nye præsident, Donald Trump. Og det vil rigmanden ikke finde sig i. I hvert fald langer han nu ud efter de mange amerikanere, der har demonstreret i gaderne i en række amerikanske byer efter præsidentvalget. Det skriver Ritzau.
Trump skriver på sin Twitter-konto, at protesterne er “uretfærdige”.
Just had a very open and successful presidential election. Now professional protesters, incited by the media, are protesting. Very unfair!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11. november 2016
– Jeg har lige haft et meget åbent og succesfuldt præsidentvalg. Nu protesterer professionelle demonstranter, der er ansporet af medierne. Meget uretfærdigt, skriver Donald Trump på Twitter.

Emails viser meget tæt forhold mellem anklager og vidner i Pusher Street-sag
I 2014 anholdt politiet 80 personer, der senere blev dømt for hashandel i Pusher Street, men en række emails mellem anklager og vidnet truer nu med at vælte hele sagen. Det skriver Politiken.
Senioranklager Trine Sorgenfri og politiagenterne i den historiske Pusher Street-sag har angiveligt et usædvanligt tæt forhold.
– Kære alle sammen. Det viser sig, at vores retsformand (Anne Birgitte Fisker, red.) forstår vist desværre ikke så meget, skriver senioranklageren til de tre agenter, som samtidig er anklagerens egne vidner i sagen mod pusherne fra Christiania.
En politiagent svarer anklageren, at dommeren virker “helt uhyggelig tung i det”. Senere i en korrespondance lyder det:
–Sammen er vi fantastiske. Selv om dommeren ikke forstår en bjælde, håber jeg, at vi får fuldt hus (alle dømte, red.) alligevel.
I en anden mail indleder anklageren teksten med “Hej smukke”.
I sig selv en ret kuriøs måde at omgås mellem anklager og politiagenter, men det, der gør sagen langt mere alvorlig er, at det ser ud til, at senioranklageren gentagne gange forsøger at påvirke vidnerne og konstruere forklaringer til retten sammen med dem.
Har anklageren forsøgt at påvirke vidnerne, og er det strafbart? Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, ved at undersøge.
