
Opskrift: Lækker banankage med chokoladeganache
Banankage er en klassisk kage, der ikke kræver mange ingredienser, er nem at lave og smager fantastisk
En af mine yndlingskager er en banankage. Den kan spises hele året, og jeg tror, det er de færreste, som ikke kan lide den.
En rigtig banankage skal efter min mening være helt svampet og luftig. Den her er tilmed supernem at lave, og den kræver ikke så mange forskellige ingredienser eller mærkeligt køkkenudstyr.
En god chokoladeganache ovenpå kagen er prikken over i’et, hvis du elsker chokolade, som jeg gør.
Læs også: Glutenfri madpakke: Myslibarer

Det skal du bruge:
200 gr mel
250 gr sukker
4 æg
1 vaniljestang
1/2 tsk. bagepulver
1 knsp. fin salt
60 gr smeltet smør
4 modne bananer
Bageform ca. 20×30 cm
Opskrift på banankage:
Sukker, æg og vanilje piskes sammen, til det er en luftig masse.
Mel, bagepulver, salt og den smeltede smør blandes i dejen og dette røres sammen.
Til sidst moses bananerne og kommes i dejen. Formen beklædes med kagepapir, og dejen kommes i.
Kagen bages ved 175 grader (varmluft) i cirka 20 minutter afhængig af din ovn.
Den kan sagtens spises, som den er. Meeen du kan også vælge at komme en lækker gang chokoladeganache på!
Læs også: Opskrift: Bagte æbler
Opskrift på chokoladeganache:
Det skal du bruge:
100 gr mørk chokolade (70%)
1 dl piskefløde
Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad.
Piskefløden hældes i en kasserolle og bringes til kogepunktet.
Derefter blandes chokolade og piskefløden sammen, til det er en homogen og skinnende masse.
Lad din ganache stå og samle sig i et minuts tid, og hæld den derefter over kagen. Stil eventuelt kagen på en rist med et stykke bagepapir under, inden du hælder din ganache over kagen.
Lad din ganache sætte sig, og kagen er klar til at blive spist!
Læs også: Sunde og syndige opskrifter med kanel