Læs også:

Close

Opskrift: Kold avocadosuppe med græsk yoghurt

Mad  | 

Supper er gode – både kolde og varme. Her er en kold avocadosuppe, som du rent faktisk kan spise som morgenmad (og dermed lave aftenen før) eller som mellemmåltid. Den er supersund og tilmed lækker

Denne avocadosuppe er meget simpel at lave. Og så har den den fineste farve, der gør en helt glad. Så kom bare i gang, og bliv fyldt op med dejlige vitaminer og energi.

kold-avocadosuppe

Ingredienser

1 stor avocado, cirka 125 gram

1 lille agurk, cirka 200 gram

1 skalotteløg, cirka 30 gram

1 stor håndfuld koriander, gerne mere

2 dl kold grøntsagsfond, se side 48, alternativt købebouillon

2 dl græsk yoghurt 10 %, alternativt en vegansk yoghurt

evt. 1 fed hvidløg

evt. 1 håndfuld isterninger

Himalayasalt og friskkværnet hvid peber

1 stor lime

eventuelt lidt tabasco

 

Sådan gør du

Udsten og skræl avocadoen. Skyl og skræl agurken. Skræl løget, og skær grøntsagerne i mindre stykker.

Skyl og slyng korianderne.

Blend avocado, agurk, løg, koriander, kold fond og yoghurt til en cremet suppe. Blend hvidløg i, hvis du har lyst til det. Stil suppen på køl et par timer, til den skal spises. Alternativt kan du blende den med nogle isterninger, så er den spiseklar med det samme.

Smag til med salt og peber, limesaft og eventuelt et par dråber tabasco alt efter, hvad du har lyst til.

 

Lav endelig suppen dagen før, du skal spise den. Den holder sig fint i køleskabet.

 

Variation

I stedet for yoghurt kan du bruge nødder (75 g), nøddesmør eller silketofu (150 g).

 

Næringsindhold:

Energi: 301 kcal

Protein: 7,5 g

Fedt: 21,1 g

Kulhydrat: 23,8 g

Kostfibre: 5,3 g

souping forside
Bogen Souping er lavet af Martin Kreutner og Sandra Pugliese. Forlag: Muusman sundhed

Læs også:

Quinoasalat

Emilias Glutenfri Køkken

· Mere fra samme kategori ·