Læs også:

Close
houzz jul

Klar til december? Her er gode ideer til nem og stilfuld julehygge

Bolig  | 

Er du træt af røde kravlenisser, syntetiske bordduge i velour og andet støvet julepynt? Gå i stedet efter den lyse, nordiske stil. Her er gode ideer og inspiration til at få den nordiske stil kombineret med dansk julehygge

Af: Chalotte Kruse, Houzz.dk

I takt med at vi træder ind i december, kan vi så småt begynde at føle julestemningen. Den spreder sig i butikkerne, på diverse blogs og sociale medier. I de små hjem begynder man at pynte op til jul, og inden længe kimer julemusikken ud af radioen. December måned er en fantastisk tid, hvor der virkelig er lagt op til hygge og socialt samvær.

Julen er forskellig for alle, hvilket blandt andet giver sig til kende i traditioner og i forhold til, hvordan man pynter op i hjemmet. Den “almindelige”, røde jul har længe været den gængse løsning i rigtig mange hjem, men her ser man langsomt en ny tendens. I dag begynder vi nemlig at fokusere mere på den nordiske jul – så hvordan pynter man egentlig op med netop denne stil?

Hold det simpelt

En rigtig god fingerregel, når du skal pynte op til jul, er at holde det simpelt. Der behøver ikke at hænge julekugler over det hele – og hvert et lille område behøver heller ikke at være fyldt ud. Det ser med andre ord mere elegant ud at holde pynten enkel.

Derudover spiller naturen en stor rolle i den nordiske jul, men det vender vi tilbage til senere.

 

Stoll Christmas House

Vælg det rette juletræ

Én af de vigtigste detaljer er selvfølgelig juletræet. Hvornår træet tages med indenfor er forskelligt fra familie til familie, men det gængse tidspunkt er normaltvist i den sidste halvdel af december, da træet har det med at visne.

Når du pynter juletræet, er det en god idé at holde dig til de farver, som du har brugt i den øvrige indretning af hjemmet. Et flot træ kan både være pyntet meget sparsomt, hvilket er tilfældet her, eller man kan gå efter et mere dekadent udtryk. Begge løsninger kan fungere rigtig godt.

TIP:
Når du køber juletræ, kan du vælge en sort, der ikke straks fælder, når den kommer indendørs. Rødgran har det for eksempel med at fælde hurtigt, hvorimod sorten ‘nordgran’ er bedre til at holde på sine nåle og dermed sviner mindre.

 

 

A perfectly pale interior with Nordic influences

LÆS OGSÅ: Lav en moderne og smuk julekrans ud af grene fra haven

 

Borddækning og småkager 

Når vi nærmer os julen, har mange af os en del julefrokoster. Hvis du selv skal være vært eller værtinde, er det altid en rigtig fin gestus at lave en smuk borddækning til dine gæster.

Ved at holde farverne i hvide, grå, grønne, sølv eller gyldne toner, kan du ikke træde forkert. Derudover kan man selvfølgelig ikke komme uden om småkager i juletiden. Dem kan du sagtens anvende som pynt på bordet, lige som på billedet her.

 

Christmas 2012

Naturlige dekorationer 

De fleste af os kan nikke genkendende til “behovet” for juledekorationer i december måned. Der findes to klassikere, som vi ikke kan komme udenom: adventskalenderen og kalenderlyset.

Der findes naturligvis rigtig mange måder at lave dem på, men hvis man gerne vil indrette efter den nordiske stil, bør man anvende naturlige elementer såsom gran, grankogler, lærkegrene, hyacinter, træ eller andre små detaljer, du kommer i tanke om.

 

Nordic Christmas - Dekorieren im skandinavischen Stil

Gran, gran og atter gran 

Som vi har været inde på før i denne artikel, kan du let pynte op med den nordiske stil, hvis du bruger gran eller andre naturlige elementer. For det første, er den grønne farve en skøn kontrast til hjemmets lyse, diskrete nuancer; for det andet, giver det følelsen af at være ude i skoven; og for det tredje, spreder gran en skøn, afslappende stemning.

 

Christmas

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en smuk advents-landsby

 

Følelsen af hygge

Selv om man skal tage hensyn til mange ting, når man pynter op til jul, bør ét hensyn altid være i centrum: følelsen af hygge!
Så længe at du og din familie føler jer godt tilpas og er klar til en masse hyggelige stunder, kan det ikke gå helt galt.

 

Piccadilly House

Den alternative løsning

Ikke alle hjem har plads til et stort juletræ. Men så handler det om at være kreativ, for du kan sagtens lave dit eget juletræ af planker eller grene. Dette kan være en rigtig fin løsning – og så kan den desuden genbruges til næste jul.

Alternativt kan man købe et lille juletræ – også kaldet en stuegran – hos mange blomsterhandlere.

 

Scandinavian style on a budget in a small city apartment

Læs også: Glæd familien med en hjemmelavet julekalender

 

Masser af stearinlys 

Nu hvor vi er trådt ind i en mørk tid, er stearinlysene vores redningsmænd. De lyser både op i rummet og spreder varme og hygge. Sørg for at have et væld af stearinlys klar i december – og husk altid at holde øje med levende lys!

 

 

Masseria Petrarolo Italy
Læs også:
houzz luksushotel

Julegaveæsker i mange prisklasser

gaveaesker-tina

· Mere fra samme kategori ·