Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Japansk gade opslugt i kæmpe hul og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Japansk gade opslugt i kæmpe hul

Et kæmpe jordfaldshul har ædt en travl gade i den japanske storby, Fukuoka. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Billeder fra episoden viser, at to huller først opstår, for så at udvide sig, indtil de bliver ét. Hullet er 20 meter i diameter, og har taget en stor del af en femsporet ved med sig ned mod jordens indre.

Man mener, at en udvidelse af en nærliggende undergrundsbane kan være årsag til, at hullet er opstået. Det har blotlagt sokler, vandrør og andet infrastruktur i jorden, og man frygter nu, at hullet kan føre til, at de omkringliggende bygninger kollapser, hvis det forstætter med at udvide sig.

Midt på morgenen var hullet to etager dybt, og er blevet fyldt med vand fra ødelagte vandrør.

Politiet oplyser, at ingen er kommet til skade.

Japansk gade opslugt i kæmpe hul. (Foto: Polfoto)
Japansk gade opslugt i kæmpe hul. (Foto: Polfoto)

Mand såret af skud ved Bella Center på Amager

To mænd blev beskudt, da de kom kørende i bil på Amager. Den ene blev ramt og er bragt til Rigshospitalet. Det skriver Ritzau.

– De fortsætter til Sundbyvester Plads, hvor de henvender sig i en forretning, fortæller vagtchef Kristian Aaskov fra Københavns Politi.

Den skudramte mand er uden for livsfare.

Mand såret af skud ved Bella Center på Amager. (Foto: Polfoto)
Mand såret af skud ved Bella Center på Amager. (Foto: Polfoto)

#WearWhiteToVote: Kvinder hylder Clinton i hvide jakkesæt

Det hvide jakkesæt, Hillary Clinton bar ved det demokratiske konvent i juli, bliver nu brugt på de sociale medier i præsidentkampagnens sidste timer. Det skriver New York Times.

Hashtagget #WearWhiteToVote opfordrer nemlig kvinder på de sociale medier til at have hvide jakkesæt på, når de går ned for at stemme på Hillary Clinton.

#WearWhiteToVote, er en hilsen til suffragetterne, en bevægelse, som i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for kvinders stemmeret. Her gjorde suffragetterne blandt andet hvidt tøj til deres varemærke.

Dette valg er også særligt, da det er første gang nogensinde, at amerikanerne kan stemme på en kvinde, som deres næste præsident.

Læs også: Hillary Clinton: Altid den første kvinde

Opkald fra brændende Svinkløv Badehotel får flere til at kritisere akuttelefonen

Da det kendte Svinkløv Badehotel brændte ned, havde gæst Trine Nielsen en meget skør samtale med den vagthavende ved 112-telefonen.

Her fik hun blandt andet skæld ud for ikke at kunne hotellets adresse og postnummer, og blev flere gange irettesat af den vagthavende på telefonen, i en situation, hvor hun havde mere brug for hjælp.

Og Trine Nielsen er ikke den eneste. Ifølge DR kan flere borgere fortælle historier om dårlige oplevelser med akut-telefonen, og det er det samme hver gang, der skal gives en eksakt adresse før en ambulance sendes ud.

I sagen om Trine Nielsen og branden på Svinkløv Badehotel var det alarmcentralen ved Østjyllands Politi, der tog imod alarmopkaldet og politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen kalder det bekymrende, at der er borgere, der ikke føler sig ordentligt behandlet.

– Dem, der ringer ind er meget pressede, og de har brug for hjælp hurtigst muligt. Det er det samarbejde mellem vores alarmoperatører og den, der ringer ind, som vi skal have rigtig meget fokus på, siger han.

I den konkrete sag om badehotellet, fortæller politiinspektøren, at de skal have nogle interne møder om opkaldet, og der udover bliver sagen behandlet af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Læs mere: Historisk badehotel brændt ned

Svinkløv Badehotel brændt ned. (Foto: Polfoto)
Svinkløv Badehotel brændt ned. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·