Læs også:

Close

Hjemme hos: Stylist og grafiker Louise Fectenburg

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Louise Fectenburg, som til daglig arbejder for den fynske og farverige interiørvirksomhed RICE, har indrettet sit hjem med lækre farver, sjove loppefund og masser af personlighed

Stylist og grafiker Louise bor sammen med sin mand, Patrick, og deres fire-årige datter, Kayla, i et lille byhus i Odense. Sammen har de skabt et hjem med masser af farver, DIYs, loppefund og skønne detaljer.

Totalrenovering

I 2010 købte Louise og Patrick deres lille skønne byhus på 95 kvm – og i foråret 2011 begyndte de totalrenoveringen af stue og første sal. De brugte et halvt år på at hive alt ud af huset og renovere det fra bunden. Parret har hele vejen igennem forsøgt at bevare stemningen og detaljer fra det gamle hus.

Gennem Louises job som stylist og grafiker for RICE, arbejder hun hver dag med en masse forskellige farver og prints, som også er med til at sætte præg på det lille byhus.

img_2588
Hjemme hos Louise Fectenburg elsker de at indrette hjemmet med skønne farver – bag hende er et billede af eget design, Fechte Creations. (Foto: Privat)

Køkken-alrum

Køkken-alrummet er husets hjerte, og det er der, den lille odenseanske familie bruger mest tid. Parret elsker at lave mad og invitere gode venner til middag – derfor var et åbent køkken-alrum også vigtigt for dem, da de renoverede deres hjem for fem år siden. Også køkkenet er fyldt med farverige ting – og køkkenets sorte elementer giver kontrast til farverne og er en neutral base.

Guldtapetet i køkkenet har Louises mand valgt:

– Jeg ønskede at sætte noget farverigt tapet op et sted i huset udover børneværelset. For at han kunne være 100 procent med på ideen, fik han lov til at vælge tapet og pladsering, fortæller hun.

 

img_2476-1
Guldtapet for enden af parrets køkken er med til at skabe kontrast til de sorte køkkenelementer. (Foto: Privat)

Hjemmelavet spisebord

Ved siden af køkkenet har parret deres spisebord, som Louises mand selv har lavet. Bordet er lavet af en OSB-plade, der har fået lak – benene er fra CenterByg. Oprindeligt var bordet en midlertidig løsning, indtil de fandt det helt rigtige spisebord, men parret fandt hurtigt ud af, at det fungerede super godt og er meget praktisk:

– Det kan tørres rent, hvis der bliver spildt på det, og så er det et bord, man tør bruge! Praktisk, når man har børn i huset.

img_2582-1
Louises mand har selv lavet deres spisebord, der danner ramme om hyggelige stunder med familie og venner. (Foto: Privat)

Skæve detaljer og kreative projekter

Spisekrogen i køkkenet er fyldt med skæve detaljer og kreative DIYs. Det farverige vægtæppe har Louise selv kreeret, og de små planteborde har hun fundet på loppemarked og malet mintfarvet. Det grå betongulv i parrets hjem er med til at give en god kontrast til de farverige ting.

Vægtæppet har Louise selv lavet, og de fine plante opsatser er fundet på et loppemarked og malet.
Vægtæppet har Louise selv lavet, og de fine planteopsatser er fundet på et loppemarked og malet mintfarvet. (Foto: Privat)

Loppefund og farverige detaljer i stuen

Parrets stue er holdt helt enkel med lyse farver som base til det farverige nips.

Humor er en stor del af indretningen: Sjove porcelænsfigurer og motiver i rammer er med til at give indretningen masser af personlighed og hygge. Louise går ofte på loppejagt og finder mange fine og unikke porcelænsfigurer, brevpressere i glas og vintage billedrammer til hjemmet.

img_2499
I stuen er møbler og gulv holdt i lyse farver, som skaber ro omkring det farverige og humoristiske nips. (Foto: Privat)

Billedet af vikingen er medbragt fra en ferie til Portugal og er en af Louises yndlingsting:

– Lizzy, der har tegnet det, laver rigtig mange fine ting, men vi syntes, vikingen var helt perfekt, når den skulle med til Danmark.

Se flere af Lizzys billeder her: @lizzyartwork.

Den fine Ditmar Urbach isbjørn er fundet i Loppeforum og bruges til opbevaring af familiens nøgler.

 

img_2492
Billedet i træramme er en af Louises yndlingsting – medbragt fra en ferie i Portugal. Den fine Ditmar Urbach isbjørn er fundet i Loppeforum. (Foto: Privat)

 

Den lille Bambi er også et af Louises mange loppefund. Det samme er de små bordskånere med glas og fine gamle sommerfugle. Louise kan dog ikke nænne at bruge dem som bordskånere, så de har fået lov at ligge og pynte i vindueskarmen istedet.

Stenen har Louise selv forvandlet til en vandmelon:

– Vi maler rigtig meget på sten hjemme hos os! Posca-tusser er et hit, og de er med næsten hver gang, vi er på stranden.

img_2503
Et pink stilleben af loppefund og krea-sten. (Foto: Privat)

Sommer året rundt

Det farverige nips, palmen og ananasblomsten er med til at skabe sommer året rundt i stuen. Louise er ikke bange for at mikse og matche farver, hvilket er med til at gøre deres hjem meget personligt og unikt – og til en oplevelse for børn og voksne, der besøger familiens hjem.

img_2577
Humor er en stor del af indretningen. Her fine loppefund og en urtepotteskjuler fra RICE. (Foto: Privat)

Funky børneværelse

De fine gule retrolamper i loftet har Louise har fået af en tidligere kollega, og de er med til at give børneværelset kant og et funky look.

Tøjstangen er et af Louises mange DIY-projekter og er lavet af en gren, der er fundet i skoven i nærheden af det lille hus. En enkel og fin måde at holde styr på Kaylas kjoler.

Det lille børnekøkken er lavet af et genbrugsmøbel. Louises mand og en kammerat har selv lavet håndvask, vandhane, kogeplader og ovn.

Den fine guirlande med flag har Louise også selv hæklet, mens hun var gravid med Kayla.

img_2532
Børneværelse fyldt med kreative DIY-løsninger og farver. (Foto: Privat)

Louises mand og en kammerat har også lavet hulen på Kaylas værelse.

– Da selve udregningen var lavet, var det forholdsvis nemt for dem at bygge den, da det skulle se lidt tilfældigt ud – og være hule-agtigt.

Træet er købt i det lokale byggemarked.

 

img_2530
Træhulen har Louises mand selv lavet til deres datter, Kayla. (Foto: Privat)

Masser af kreative ideer

Louise elsker at være kreativ og har sit eget kreative værksted i et hjørne af soveværelset, som ligger på første sal. Ved siden af krea-hjørnet har parret sat et langt skrivebord op, hvor der kan sidde fire personer, så hele familien eller kreaveninderne kan komme på besøg eller til krea-hygge. Udenfor vinduerne på første sal er der udsigt til Odense Kanal, som giver masser af energi, og for Louise er det inspirerende at sidde og kigge ud på livet i Kanalen, mens hun arbejder eller laver krea-ting.

img_2551
Louise krea-hjørne, som bliver flittigt brugt til hendes mange DIY projekter. (Foto: Privat)

Soveværelse med udsigt

I soveværelset har Louise og Patrick også indrettet et lille hyggeligt hjørne med en blød lænestol som omdrejningspunkt. Lænestolen er fra RICE, og der fra læses gode bøger og udsigten til Odense Kanal nydes. Billedet er Louises eget design, Fechte Creations. Det er lavet med inspiration fra havet og stranden, som betyder rigtig meget for hele familien. Familien elsker nemlig at bruge al deres fritid ved havet og dyrker både surfing og beachvolley.

img_2558
Lænestol og puf fra RICE har fået plads i soveværelset. Billedet har Louise selv designet. (Foto: Privat)

3 tips til at indrette sig med farver

Louises tips til, hvordan du kan indrette dit hjem med farver:

  • Brug hvid og sort som grundfarver/base – så kan du altid skeje ud i forhold til nips. Hold for eksempel gulv og vægge i neutrale farver.
  • Hvis du holder dig til loppefund eller budgetvenlige ting, skal du ikke være så bange for at give den gas med farverne! Så kan du altid prøve det af og skifte ud igen, når du bliver træt at det. Men lur mig, om det ikke får lov at blive, når det først er kommet ind i indretningen! Farver i indretningen gør en glad.
  • Brug tapet i indretningen. Hvis du gerne vil have tapet i din indretning, men enten bor i lejlighed eller bare ikke tør tage chancen på en fin ren væg, så brug denne alternative løsning: Køb en træplade, og skær den til i den ønskede størrelse – og sæt dit yndlingstapet på. Du kan enten skrue pladen fast på væggen, eller du kan lade den stå løst og ovenikøbet give den tapet på begge sider. Så kan du vende den rundt efter humør eller flytte den rundt i hjemmet.

Læs også:

 Inspiration til flere farver i din boligindretning.

Læs også:

 Stilsikker drømmelejlighed: Hjemme hos chefredaktøren fra ELLE. 

· Mere fra samme kategori ·