Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Nyfødt flodhesteunge kom som stor overraskelse og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyfødt flodhesteunge kom som stor overraskelse

Torsdag kom der, til København Zoos store overraskelse, en lille ny flodhest til verden på 40-50 kg. Det skriver Zoo i en pressemeddelelse.

Dyrepasserne havde ikke opdaget graviditeten, men havde talt om, at det nok ikke ville vare længe, før hunflodhesten ville blive drægtig.

– Vi har den sidste tid talt om, at hun forhåbentlig ville få en unge i løbet af 2017. Så det var selvfølgelig en stor og dejlig overraskelse, at hun allerede var drægtig og altså nu har født her til morgen, siger dyrepasser Brian Stefanski, der var den første i flodhestehuset torsdag morgen.

Normalt ændrer drægtige hunflodheste mærkbart deres adfærd i dagene op til en fødsel, men denne gang var der ingen tegn på, at hunnen stod foran en fødsel, forklarer Brian Stefanski.

– Hunnen bliver som regel mere aggressiv, trækker sig væk fra flokken, og måske løber der mælk fra patterne, som kan ses på gulvet i stalden. Vi har ikke oplevet noget som helst, der pegede i den retning, så man kan roligt sige, at fødslen kom bag på os, siger Brian Stefanski.

Flodhesteungen forventes at blive lukket ud, så publikum kan se den i løbet af de næste 10-14 dage.

Flodhesteunge kom som stor overraskelse. (Foto: Polfoto)
Flodhesteunge kom som stor overraskelse. (Foto: Polfoto)

Maskeret mand dræber kvinde på fransk plejehjem for missionærer

En maskeret mand trængte torsdag ind i et plejehjem for omkring 70 pensionerede missionærer, med et oversavet jagtgevær og en kniv. Manden slog en kvinde ihjel, der arbejdede på plejehjemmet.

Det skriver Reuters.

Fransk politi er lige nu i gang med at lede efter manden, og plejehjemsbeboerne er blevet evakueret fra plejehjemmet, der ligger i byen Montferrier-sur-Lez omkring ti kilometer nord for Montpellier.

Fransk politi oplyser, at der foreløbigt ikke er noget, der tyder på, at der skulle være tale om en terrorhandling.

– Foreløbigt er der kun et enkelt offer, og lige nu er der ingen beviser, der peger mod et motiv for handlingen, siger Christophe Barret, der er anklager i Montpellier, ifølge AFP.

Maskeret mand dræber kvinde på fransk plejehjem for missionærer. (Foto: Polfoto)
Maskeret mand dræber kvinde på fransk plejehjem for missionærer. (Foto: Polfoto)

Udslæt og mystisk pulver lukkede skadestue i flere timer

Politiet afspærrede skadestuen på Bispebjerg Hospital i flere timer, fordi en kvinde kom ind med udslæt på hænderne, efter at have åbnet et brev med noget pulver i. Det skriver Ritzau.

– Kvinden modtager et brev fra udlandet. Det forlyder, at det er fra USA, sagde Kim Garde fra vagtcentralen i Region Hovedstaden.

Pludselig nævnte hun, at udslættet nok skyldtes noget pulver. Og så fik personalet travlt.

– De ansatte tager de helt rigtige forholdsregler. De beskytter sig selv, og de beskytter hinanden. Kvinden renses, og alle bliver isoleret, lød det tidligere fra Kim Garde.

De kemiske og biologiske undersøgelser viste senere, at der intet farligt var at spore i brevet.

– Vi ved dog ikke, hvorfor kvinden fik udslæt, siger Kim Garde.

· Mere fra samme kategori ·