Læs også:

Close
Fantastiske skabninger og hvor de findes

Fantastiske skabninger: Politisk og visuelt smuk familieunderholdning

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 6

Anmeldelse: Bered dig på at blive tryllebundet på ny, når du bliver taget med tilbage i Harry Potter-universet i “Fantastiske skabninger og hvor de findes”

Det er et glædeligt gensyn med J. K. Rowlings fantastiske univers i “Fantastiske skabninger og hvor de findes”, efter jeg for fem år siden grådfyldt forlod biografen, eftersom jeg troede, at eventyret var slut.

Jeg har både set filmene og læst bøgerne i Harry Potter-serien op til flere gange, men har aldrig læst opslagsværket “Fantastiske skabninger og hvor de findes”, som Rowling skrev under pseudonymet Newt Scamander.

Bogen er et opslagsværk over magiske væsner, og Newt Scamander er en britisk magi-zoolog og filmens hovedperson, som spilles af den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne, hvis spillestil altid kan diskuteres.

Jacob Kowalski Tina Goldstein
Tidligere Auror Portentina Goldstein og Newt Scamander i New Yorks gader. (Foto: Warner Bros.)

Læs også: Send mere risalamande og adventsdiller

Skyhøje forventninger

Som fan med viden om det kæmpe budget, der har været til rådighed, havde jeg skyhøje forventninger, da jeg satte mig i biografsædet … og jeg blev ikke skuffet!

Det er en underholdende og virkelig flot film, som skal tages for, hvad den er, for det gør den med stor overbevisning. Til forskel fra Harry Potter-filmene appelerer “Fantastiske væsner” mere til det voksne publikum og har politiske undertoner.

Det er Rowling selv, der har skrevet manuskriptet til filmen, og David Yates, der har instrueret de sidste fire Harry Potter film, der sidder i instruktørstolen. Det er heller ikke helt ukendte ansigter, vi ser på skærmen, Eddie Redmayne (The Danish Girl), Katherine Waterston (Inherent Vice) og Colin Farrel har nogle af filmens bærende roller.

Om du kan lide filmen eller ej, kan du altid blive imponeret over J. K. Rowlings endeløse fantasi, og med mindre du slet ikke kan fordrage 3D, vil jeg anbefale at se filmen i netop 3D-versionen, da det kun gør oplevelsen mere magisk!

Fantastiske skabninger og hvor de findes
Bered dig på god underholdning og flotte visuelle effekter. (Foto: Warner Bros.)

Læs også: Tag styringen over dit liv, og bliv gladere for hverdagene

Nye helte og skurke

Stedet er New York, og året er 1926, længe før nogen bekymrer sig om Voldemort. Den magiske verden er stærkt optaget af, at en af tidens mest frygtede troldmænd, Gellert Grindelwald, er forsvundet på mystisk vis efter at have terroriseret Europa.

Hr. Scamander rejser verden rundt for at studere magiske skabninger og er netop ankommet til sit sidste stop på ruten – New York, som bliver hærget af noget, der kan risikere at afsløre magiens eksistens over for Mugglerne, eller som amerikanerne kalder dem: NoMajes.

Der går ikke længe, før han og hans kuffert fyldt med magiske væsner gør opmærksomme på sig selv, da NoMajen Jacob Kowalski ved et uheld slipper nogle af hans væsner fri.

Den forhenværende Auror (mørkemagtjæger) Tina Goldstein ser dette som sin store chance til at få sit job tilbage, men ender med at blive anklaget for at være Newts medsammensvorne, og at de sammen står bag de seneste uroligheder i byen.

De må derfor flygte og prøve at rette op på tingene uden at blive fanget sammen med Jacob og Tinas tankelæsende søster, Queenie.

Fantastiske skabninger og hvor de findes
Newt i forhør hos Percival Graves, spillet af Colin Farrel. (Foto: Warner Bros.)

Se traileren til den første film af fem her:

Premiere: 17. november
Spilletid: 133 minutter
Censur: 11 år

Medvirkende: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Ezra Miller og Jon Voight.

· Mere fra samme kategori ·