Læs også:

Close

Et etnisk islæt i en verden af sort og hvid

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Boligtendenser vælter ind gennem døren, og særligt en har fanget mit hjerte. Den etniske og eksotiske tendens er simpelthen til at blive helt glad i låget af

De mørke toner og mange mønstre er i skarp kontrast til den ellers lyse og afdæmpede nordiske indretning. Personligt er jeg lykkelig og klapper i mine små tykke fingre over det. En af de tendenser, som vi ikke kan komme udenom, er den etniske og eksotiske indretning, og her bliver jeg lige lidt lykkeligere end ellers! Det er en tendens, som skaber kontrast og giver farve til vores ellers farveløse, nordiske hjem.

Jeg kan dog blive lidt ør i hovedet af store mængder tapet med palmer eller en hel sofa i mørkerød velour. Jeg drømmer da i lange baner om selvsamme, men ved, at det bliver lige heftigt nok i min hverdag. Derfor vil jeg slå et slag for at indrette sig med et etnisk islæt, som giver dig følelsen af palmer, regnskove og dybrøde veloursofaer, uden at du bliver kvalm og ør.

Privat foto
Pep din grå sofa op med et grafisk tæppe eller puder med print. (Foto: Privat)
“Byen adskiller sig fra langt de fleste andre små byer i Brasilien. Stort set hele byen lever af håndværk og særligt håndvævede tekstiler. Mønsteret på Mineiro-tekstilerne er et mønster, som er meget unikt for netop dette område, og teknikken bag er gået i arv fra generation til generation. Lige nu væves alle vores Mineiro Blankets og Pillows af Aparecida og hendes mand.”

Pudefan

Jeg er stor fan af puder. Jo flere jo bedre, og det til stor frustration for ham, jeg i hverdagen kalder min kæreste (ofte fordi jeg kræver, at han sætter puderne ordentlig på plads, når han rejser sig derfra). En af grundene til min store kærlighed til puder er, fordi det er en hurtig måde at få noget nyt ind i indretningen.

Læs også: Sådan får du flere farver ind i indretningen

Puden her er fra Murumuru, og giver lige præcis det etniske islæt, som jeg har ledt efter i evigheder. Gul er normalt ikke en farve, der finder vej til mit hjem, men her er den dyb og nærmer sig lidt en karrygul. Farven er genial til grønne planter, hvilket er en tendens som jo forsætter på fuld basarm de næste mange måneder. Selv om det er en farve, så er det ikke en, der skriger i øjnene på mig. Den etniske farveskala er ofte præget af jordens farvepalet, og derfor bliver farverne ofte rolige og nedtonet.

privat foto
Soveværelset kan have godt af lidt pep. Jo, det kan. (Foto: Privat)

Anderledes materialer

Ofte er de etniske tekstiler og boligaccessories også af helt andre materialer, end vi ellers gør os i i den skandinaviske afdeling. Bomuld, bambus, kurveflet og hør er materialer, som ofte bliver anvendt og skaber et blødt look i indretningen, fordi det er materialer, du kan anvende på mange forskellige måder.

Bomuld har mulighed for både at have et meget blødt udtryk, men også mere rustikt som både puden og sengetæppet her. Væveteknikken er grovere end de skandinaviske og giver nærmest associationer til de gamle lærredssække. Den indvævede farve og mønstret skaber en modeffekt til den grove vævning og giver puden et blødt og eksotisk udseende. Netop blandingen mellem det rå og det bløde skaber en fed mulighed for at trække den med ind i den danske indretning.

Læs også: Giv din bolig mere personlighed med loppefund

Rygtet siger, at vi er en smule farveforskrækkede og ofte bor en anelse til den klinisk hvide side. Men de senere år har reglerne for indretning rykket sig, og egentlig er de næsten fuldstændig opløst. Med en pude, et sengetæppe eller gulvtæppe i etnisk stil får du nemt blødt netop denne lidt hårde indretning lidt op, fordi det giver en hel anden dimension til din boligstil. Den supplerer, men tilfører også noget uden at overtage hele stuen.

privat foto
De små farvestænk gør underværker i en ellers grå/hvid/sort/træ-præget stue. (Foto: Privat)

Personligt vælter mit hjem rundt i træ og jern, og jeg forsøger ofte at koble de to materialer sammen, og her bliver den etniske tendens perfekt. Fordi det stadig er naturlige materialer, bliver det ikke malplaceret at de bliver inkorporeret i indretningen, men det fletter sammen. Som en stor tyk franskfletning, okay måske ikke fransk, men så fletning. Det hårde jern og det organiske træ får et mellemled, som ligger sig lige midt imellem.

Den etniske indretningstendens skaber liv og emmer af personlighed – og er der noget, jeg elsker i indretningen, er det personlighed og en god historie. Min pude og tæppe fra Murumuru er lavet af 100 procent bomuld i Brasilien, i en by i staten Minas Gerais. Byen adskiller sig fra langt de fleste andre små byer i Brasilien. Stort set hele byen lever af håndværk, særligt håndvævede tekstiler.

Mønstre med en historie

Mønsteret på Mineiro-tekstilerne er et mønster, som er meget unikt for netop dette område, og teknikken bag er gået i arv fra generation til generation. Lige nu væves alle vores Mineiro Blankets og Pillows af Aparecida og hendes mand. Aparecida lærte at væve, da hun var ni år gammel. Hun lærte det af sin mor, som havde lært det af sin mor og så videre.

Da tæpperne er brede, skal man helst være to til at væve, og derfor har Aparecida lært sin mand teknikkerne, og de to har vævet sammen i mange år. De er stolte af deres håndværk, og de kunne ikke forestille sig at lave andet.

At få den historie ind i min indretning giver mig en glæde og stof til min fantasi. Jeg kan nærmest se Aparecida og hendes mand sidde og væve sammen i varmen, og det gør mig glad, fordi jeg ejer et smukt og godt håndværk, der er skabt ud af en passion, og som er anderledes og som giver en dybde til mit hjem.

· Mere fra samme kategori ·