Læs også:

Close
anna tårbæk

Kom indenfor: Livsstilsredaktørens drømmebolig

Bolig  | 

Efter 8 måneders renovering er det forfaldne rækkehus blevet drømmebolig for MY DAILY SPACEs livsstilsredaktør, Anna, og hendes kæreste – for de er ikke gået på kompromis med noget

Af: Kasper Iversen, Houzz.dk

Da Anna Engel første gang for snart halvandet år siden trådte ind i det, der senere skulle blive hendes drømmebolig, lignede det mere et mareridt end en drøm.

– Det var virkelig som en gammel kattebakke. Her lugtede, og alt var forfaldent, fortæller hun om dødsboet, der hidtil havde huset den samme beboer siden 1960’erne. Alligevel virkede mødet med den ramponerede bolig i Taarbæk nord for København næsten for godt til at være sandt for Anna Engel, der er født og opvokset i Rungsted, få kilometer herfra.

Anna Elisabeth Goth Engel
Her bor: Anna Elisabeth Goth Engel, 27 år, hendes kæreste Klavs, 48 år, og deres 2-måneder gamle baby Hubert (som endnu ikke var født, da billederne her blev taget). Klavs’ datter Carla på 11 år bor her halvdelen af tiden.
Beskæftigelse: Anna er livsstilsredaktør hos My Daily Space.
Beliggenhed: Taarbæk, ca. 20 kilometer nord for København.

 

– Taarbæk er et sted, jeg rigtig gerne har villet bo, siden jeg var helt lille. Og de seneste tre år har jeg gået rigtigt mange ture i området for at se, hvad det er for nogle huse, og hvad her er at vælge imellem. Det er en lille skøn oase tæt på vandet, så uanset hvor i Taarbæk du bor, er der maks. fem minutter til vandet. At det tidligere fiskerleje ikke strækker sig meget mere end én kilometer langs Øresund, betyder samtidig, at husene på den eftertragtede strækning kun sjældent bliver sat til salg.

– Faktisk har jeg længe været forelsket i de her to rækker af huse, så på et tidspunkt tog jeg fat i en ejendomsmægler, som sagde: “Det kan du godt glemme, de huse kommer kun til salg hvert tiende år og ryger med det samme”.

Men da Anna Engel sidste sommer sad ved Charlottenlund Søbad og googlede, opdagede hun pludselig, at huset her netop var sat til salg hos Lokalbolig – hun ringede med det samme til sin kæreste Klavs, der var på arbejde, og som derfor opfordrede hende til selv at tage et kig på huset med det samme. Og få minutter senere var hun sammen med ejendomsmægleren – og stadig iført strandtøj – på vej til fremvisning.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

 

– Selv om det var vildt forfaldent, kunne jeg sagtens se, at det kunne blive rigtig godt. Og det var netop, hvad vi ledte efter – noget, som vi skulle starte forfra med og sætte vores helt personlige præg på. Det skulle være helt vores eget, fortæller Anna, som på daværende tidspunkt var flyttet sammen med Klavs i hans lejlighed.

– Da jeg ringede tilbage til Klavs og sagde, at det godt kunne blive til vores første rigtige rede, sagde han bare: – Jamen, så køber vi det.

– Så jeg nåede nærmest at skrive under, inden han havde set det, siger hun med et grin.

Og så begyndte den helt store renovering …

 

Anna Elisabeth Goth Engel
Anna Elisabeth Goth Engel. Af Fotograf Camilla Stephan

Selv om Anna faldt pladask for huset, nåede hun at blive helt i tvivl om, hvorvidt det nu også var deres drømmebolig, da den 8 måneder lange renoveringsproces skulle til at begynde.

– Da vi gik i gang, tænkte vi ret hurtigt: Okay, det er altså ret småt det her … siger hun om huset, der består af tre etager på hver 55 kvadratmeter. Parret hyrede derfor en arkitekt for at sikre, at kvadratmeterne blev udnyttet optimalt.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Anna Elisabeth Goth Engel

– Vi har faktisk tænkt indretningen, som hvis du er på et skib. Både håndvaske og toiletter på badeværelserne er svævende, så vi får så meget gulvplads som muligt, og skabene er gemt, så man ikke lægger mærke til dem, siger hun og tilføjer, at der heller ikke er nogen synlige dørkarme eller sokler, men kun glatte uforstyrrede overflader.

Læs også: KUN TENNISBANEN SKILLER DESIGNERENS SKØNNE HJEM FRA ØRESUND

 

Anna Engel

 

Trappen, der forbinder husets tre etager, befinder sig samme sted, som den hele tiden har gjort. Men væggen, der før skjulte den, er fjernet.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

– Glasset op langs trappen er også sat op for at få rummene til at se større ud og give lys. Det var vigtigt for os, at de tre etager hænger sammen, så det ikke virker som et hus med en kælder, men et sammenhængende hus i tre etager, fortæller Anna.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Husets hjerte og naturlige samlingspunkt, hvor køkken, stue og have bliver integreret i ét, er ifølge Anna “helt klart” hjemmets bedste rum.

– Også her fungerer skibstankegangen, hvor haven fungerer som dækket, og de store glasdøre fra Lacuna kan åbne rummet helt op, siger hun.

Anna Engel

 

Den komplet åbne og lyse stueetage står i stærk kontrast til den tidligere rumfordeling, hvor køkkenet var aflukket, og der kun kunne åbnes til haven via et par almindelige glasdøre.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Fra begyndelsen var parret fast besluttet på, at netop køkkenet skulle fungere som et integreret element i stuen, men det skulle samtidig være tungt, så rummet ikke virker for koldt og upersonligt.

– Der skulle ikke være nogen overskabe, og det måtte ikke være hvidt, for så bliver det for minimalistisk. Vi har valgt varmt palisandertræ, men med metal-bordplade og lamperne ovenover for at give et køligere industrielt touch, siger Anna om det grebsløse køkken fra Kustomhouse.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Netop fordi huset ikke er større, end det er, har det gennemgående været vigtigt for Anna og Klavs at vælge lige præcis de materialer, de gerne ville have, fortæller hun.

– Altså vi ville ikke gå på kompromis med noget. Både komfur og ovn er Gaggenau, al armatur er fra Dornbracht, og køleskabet var svært at finde, fordi det skulle være et, som vi kunne beklæde med slangeskind. Sådan nogle ting ville vi ikke gå ned på, for det er det, der gør det rigtig lækkert, og sætter prikken over i’et.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Mens Anna overordnet beskriver stilen i hjemmet som forholdsvis minimalistisk, men krydret med tunge, varme elementer, emmer stuen af “Ibiza-stemning med hvid sofa og fuldstændig åbning til terrassen, men med passende kontraster i læder og sort”.
Sofa: ‘Mr. Big’ fra Bolia.

– Klavs er jo 20 år ældre end mig, og det har været fedt at opleve, hvordan vi sammen har formået at blande ting og stilarter fra hver vores liv og generationer, siger Anna.

For eksempel er sølv-tingene og den hvide kiste under fjernsynet ikke noget, som hans generation ellers ville falde for, mener hun og uddyber:

– Da jeg mødte Klavs, var hans stil ret Lexington-agtig med hvid sofa og amerikanske puder, ligesom vi har indrettet værelset i kælderen. Og den New England-stil passede rigtig godt til den smukke gamle lejlighed med stuklofter, som vi boede i før. Men jeg var rigtig meget til pink, pangfarver, lysekroner og et girly look. Så vi har mikset de to stilarter.

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Sofabordet har Klavs selv lavet af gammelt skibstømmer.

Læs også: MODEBLOGGEREN GÅR ALL IN PÅ GENBRUGSMØBLER MED PERSONLIGHED

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Når vejret er til det, fungerer haven som en naturlig forlængelse af stuen, mens de store vinduer sørger for fremragende lysindfald fra havesiden på alle tider af året. Uanset årstid og vejrforhold er det måske meget godt, at haven mest af alt har karakter af en stor terrasse.

– Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at jeg var havemenneske, men jeg interesserer mig ikke for havearbejde, jeg kan ikke finde ud af det, og jeg gider ikke bruge tid på det. Jeg vil hellere sidde og drikke et glas vin på terrassen, siger Anna med et smil.

Havemøblerne er fra Idé-møbler.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Et af Anna og Klavs’ klare ønsker var at få to badeværelser – ikke bare et badeværelset og et toilet, men to deciderede badeværelser – og det har de fået.
Her er Ølandsfliser på gulvene, mens vaskene er købt hos Lemérand på Hellerup Strandvej, al armatur er Dornbracht.

– Men vi har selv designet badeværelserne og bestemt, hvordan det hele skulle sættes sammen, fortæller Anna.

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

 

Over trappeopgangen sørger ovenlysvinduerne for et fantastisk lysindfald, mens de diskrete, elegante væglamper sørger for hyggelig belysning mellem sove- og børneværelserne, når mørket falder på.

Væglamper: ‘Cube’ fra Light-Point.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Det samme gør den italienske lampe på endevæggen – de hænger over et kunstværk af Art Pusher, som både Anna og Klavs er ret vilde med.

Lampe: ‘Pistillo’ fra Studio Tetrarch

Læs også: STYLISTENS HJEM ER HVIDT, HVIDT, HVIDT – OG LIDT LYSERØDT

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Soveværelset er trods de gennemgående hvide vægge og lyse gulve domineret af tunge fløjlsgardiner puder, som bidrager til en eksklusiv hotelstil med skandinavisk tvist.

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

– Rumfordelingen ovenpå er blevet ret god, synes jeg. Tidligere var indgangen til badeværelset direkte fra gangen, så alle kunne komme ind. Men for mig var det vigtigt, at vi som kærestepar havde privatliv. Så må børnene gå ned og bruge badeværelset nedenunder, sådan er det bare. Det her er vores lille hule, siger Anna.

 

Anna Elisabeth Goth Engel

Se også: NYBYGGET LEJLIGHED I RANDERS ER BÅDE RÅ OG ROSA

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Overalt i hjemmet får man øje på smukke detaljer, der er nøje udvalgt og har betydning for familien. For eksempel denne tegning af Henry Heerup.

– Jeg fik den i 18-års gave af en, som jeg holder meget af, og som mener, jeg altid har smilet til livet og alle mennesker på min vej. Bag på billedet har hun skrevet, hvad jeg betyder for hende, og hvilket særligt barn jeg var som lille, fortæller Anna.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Godt nok er Anna og Klavs’ søn Hubert kun knap to måneder gammel, men hans værelse har været undervejs i årevis.

– Jeg har ventet på lille Hubert hele livet, så faktisk har jeg gået og indrettet babyværelset inde i mit stille sind i flere år, fortæller Anna, som fra begyndelsen har været fast besluttet på, at det skulle være drenget, eventyrligt, lækkert og gennemtænkt.

– Mine tanker var lidt, at det skulle være som at træde ind i en Beatrix Potter-bog – et lille eventyr i et moderne hjem med hvide vægge.

Tapetet er fra Ralph Lauren og købt hos ‘Børneværelse med udsigt’ i Nyhavn. Puslebordet er dansk og sengen er svensk design.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

I jagten på det helt rette interiør til det relativt lille drengeværelse har Anna både været i London og brugt adskillige timer på at søge på nettet.

– Jeg er gået efter klassiske hvide møbler og har piftet dem op med lyseblå detaljer, så det hele matcher tapetet. Blandt andet valgte jeg et lille tøjstativ i stedet for et klædeskab – dels på grund af pladsen, men også på grund af udtrykket, så tøjet og de små detaljer kan træde frem, siger hun.

Anna Elisabeth Goth Engel
Annas 3 bedste råd til at gennemrenovere et hus:
1. Brug samme materialer i alle rum, dvs. kør de samme fliser i alle badeværelser eller brug samme trægulve i alle værelser, det skaber stil, balance og gør boligen stilren og gennemført.
2. Brug kun én entreprenør eller hovedleverandør, og gem alt på skrift.
3. Brug Houzz-appen til at gemme ideer og finde materialer, gem dem i ‘idébøger’. Og få inspiration fra nettet, bøger, rejser etc. Det vigtigste er, at I er klar på, hvad I skal have lavet, og hvilke materiale I ønsker i jeres drømmebolig, når processen starter – man kan ikke være forberedt nok i en byggeproces.

 

 

Ved siden af babyværelset har Klavs’ 11-årige datter Carlas domæne, som med vilje “ikke er for piget og barnligt”, fortæller Anna.

– Det var derfor vigtigt at lytte til Carlas behov og den alder, hun har. Vi har derfor holdt væggene hvide og pyntet værelset med sorte detaljer og puder, der passer ind i et tween-univers. Blandt andet var det vigtigt, at sengen er høj og stor, så den både kan bruges som seng, men også som sofa, når vennerne er på besøg.

Natlampen er fra italienske Artemide og magen til dem, der hænger i Anna og Klavs’ soveværelse, så der bliver skabt stilmæssig sammenhæng i de forskellige rum.

– Vi har også placeret Kartell- lampen ‘Bourgie’ af Philip Starck i hjørnet og et bord i samme serie, netop også for at gøre værelset mere modent, men stadig holde det piget og hyggeligt, siger Anna.

 

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Pyntepuderne er fra Lala Berlin og Designers Guild og er købt i London.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Hjemmets nederste etage vækker på ingen måde associationer til en traditionel kælderetage. Her er både materialer, belysning og stemning prioriteret ligeså højt som på de overjordiske niveauer. – Vi har fået lagt Ølandsfliser her, ligesom på badeværelserne, selv om det ikke er den billigste løsning. Men vi ville ikke gå på kompromis, og det kunne vi netop tillade os, fordi hjemmet ikke er større, fortæller Anna om fliserne, der indeholder gamle fossiler.

Anna Elisabeth Goth Engel

 

Foruden et gæsteværelse rummer kælderetagen også en garage med plads til to biler.

LÆS OGSÅ: DANSK DESIGN, LOPPEFUND OG ET TWIST AF BADEHOTEL

 

Anna Elisabeth Goth Engel

 

– Det har virkelig overrasket mig, at vi kunne få så meget ud af så relativt få kvadratmeter, konkluderer Anna, som dog først og sidst er lykkelig over hjemmets placering:

– Det er så fantastisk, at jeg kan tage min badekåbe på og en kop kaffe i hånden klokken 6 om morgenen og bare gå ned og tage en dukkert. Det kan godt være, vi flytter til et andet hus herude, men vi kommer til at bo i Taarbæk resten af livet.

 

Læs også:

Chefredaktøren fra ELLEs drømmelejlighed

cecilie elle

 

Opbevaringsideer

Den fine organizer fra Nomess Copenhagen er perfekt til opbevaring af mine neglelakker

houzz

· Mere fra samme kategori ·