Læs også:

Close

DMI klar med vinterprognose: Så koldt bliver vejret til jul

Nyheder  | 

Du kan roligt finde de uldne strømpebukser frem, for årets julevejr er fyldt med kulde

Vinterens komme er tæt på os, og om vi vil det eller ej, så betyder vintervejret at der skal nye dæk på bilen, vinterfrakken skal frem eller måske skiftes ud, og så skal der saltes på vejene.

Og de forberedelser kan du godt begynde at gøre dig allerede nu, hvis du spørger det tætteste vi kommer på vores egne vejrprofeter, DMI.

Det bliver nemlig en rigtig kold og blæsende omgang vejr, vi får til lands, lyder det fra meterologerne.

Gode chancer for en hvid jul 2016

Alle vil som bekendt gerne vide, om vi kan fejre jul og drikke gløggen, imens snefnug langsomt daler ned fra sky. Men det er ganske enkelt helt umuligt at sige nu, konkluderer energi- og erhvervsmeterolog Steen Hermansen:

– Det er desværre umuligt at sige noget om en hvid jul på det her tidspunkt, da vi ikke kan sige, om vi får nedbør på lige på de dage. Men der er gode chancer for sne i starten af december, da det ser ud til, at der kan være et koldvindsudbrud i starten af julemåneden.

Steen Hermansen forklarer, at de kolde vinde, der kommer fra Rusland, har en tendens til at blive, når først de er kommet til Danmark.

Så skal der laves sneengle! (Foto: All Over)
Så skal der laves sneengle! (Foto: All Over)

November bliver stormende, blæsende og våd

Men inden julekalderlågerne skal åbnes, så venter der en november, der allerede i næste uge kan blive stormende og våd.

– Vi kan godt gå hen og få en ordentlig blæser i næste uge, hvor en lille efterårsstorm godt kan vise sig, særligt i Nordvest og Vestjylland, siger Steen Hermansen, der også mener, at vejret kan fører til højere vandstande, hvis prognosen altså holder stik.

Det er stadigvæk en prognose, der altså kan ændre sig, understreger Steen Hermansen, men i hans samlede vurdering af vintervejret er der mindre tvivl.

– Hvis vinteren sidste år var mild, så vil jeg på en skala fra et til fem, hvor fem altså er en meget hård vinter, så vil jeg vurdere, at vi i år lander på en 4’er, siger han, hvilket skal holdes op imod sidste års vinter, som Steen Hermansen fra DMI over for dagens.dk vurderer som meget mild – altså 1 ud af 5.

I deres vurdering af årets vintervejr holder meterologerne især øje med højtrykkene fra Island og over Rusland, og holder prognosen, så bliver vinteren væsentligt koldere end sidste år, hvor gennemsnitstemperaturen sneg sig helt op på 3,1 grader.

· Mere fra samme kategori ·