Læs også:

Close
houzz loppefund

Hjemme hos Maja Porsgaard Rosasco: Dansk design, loppefund og et tvist af badehotel

Bolig  | 

Mellem hav og skov har Maja Porsgaard Rosasco og hendes mand indrettet et tidløst og elegant familiehjem

Her bor: Maja og Kristian Porsgaard Rosasco og deres datter Lily på fire år.
Beskæftigelse: Hun er journalist på P4 København, og han er udviklingsredaktør hos Warner Bros.
Beliggenhed: Espergærde med udsigt til havet. Der hører et stykke privat strand med, som de deler med en lille håndfuld naboer.
Størrelse: 202 m2 villa i to etager.

Af: Karin Graabaek Helledie, Houzz.dk

Nogle flytter jævnligt rundt på møblerne, andre skifter konstant farver og mønstre på sofapuderne, men Maja Porsgaard Rosasco og hendes mand, Kristian, tilhører en helt anden liga, hvor loppefund er et vigtigt element.

– Vi er på tredje hus på fem år, så vi er åbenbart blevet bidt af at renovere huse. Vi ville utrolig gerne lidt ud af byen og faldt for huset her i Espergærde på en varm sommerdag. Det er sådan en hyggelig by lige ved strand og skov. Vi begyndte straks at drømme: Tænk, hvis vi kunne bo her hver dag, fortæller Maja.

– Men det var et træt hus, som trængte til en meget kærlig hånd. Derfor så vi nok huset otte gange, og jeg tror, ejendomsmægleren var tæt på at give op, fordi vi tænkte længe over, om vi kunne overskue endnu en renovering.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Svaret blev ret åbenlyst et ja – godt hjulpet af et par vigtige faktorer: For det første hænger alt så godt sammen i den smukke villa fra 1900, at parret ikke behøvede gøre noget ved selve strukturen. For det andet, og måske endnu vigtigere, besluttede de sig denne gang for at hyre håndværkere til det meste.

– Det var en god beslutning, lyder det kort og med erfaren overbevisning fra Maja.

Parret, der begge går meget op i design, kunne bruge energien på at vælge farver, klinker og skabe et varmt, spændende og tidløst familiehjem med alle de ting, de har haft med hjem fra rejser, arvet, fundet på markeder eller online.
I husets naturlige centrum danner de originale, rudeformede parketgulve og de højloftede rum en tidløs elegant ramme om Wegners klassiske spisebord og Y-stole. Ved siden af den gamle trappe står et sortmalet vitrineskab fra Oliver Furniture, og overalt skaber planter en afslappet stemning.

 

Maja Porsgaard Rosasco

 

Maja Porsgaard Rosasco

Stuen er indrettet i en varm, tidløs stil med grønne planter og et organisk miks af bløde tekstiler, læder, glas og træ. Skænk, bord og billeder er ligesom en del andre ting i hjemmet købt på loppemarkeder og via Instagram-butikker.

– Jeg følger rigtig mange, som sælger på Instagram, og jeg har faktisk selv overvejet at få en Insta-shop. Men indtil videre ender jeg altid med at beholde alt det, jeg finder, siger Maja.

Sofaen er fra BoConcept, og Kristian havde Svanen, da parret flyttede sammen. Han er i øvrigt lige så bidt af design som Maja.

– Vi har aldrig været uenige om noget, når det gælder indretning. Vi kan bruge lang tid på at lægge billeder op til collagevæggen. Men pludselig er den der, og det ved vi begge,“ siger hun.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Da hjemmets tre stuer ligger i en vinkel uden døre og med store åbninger, var det vigtigt at skabe mere hyggelig hulestemning i sofastuen. Ved at male væggene blå skabte de den ønskede afgrænsning uden at ødelægge det elegante snit i den åbne arkitektur.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Til karnappen ønskede Maja sig en lille veloursofa, gerne i sart lyserød. Men hun havde aldrig drømt om, at de skulle finde en til 20 kroner. Tyve kroner!

– Den var oven i købet velholdt og passer perfekt i karnappen med de små sprosser, der giver det flotteste lysspil på gulvet.
Sofaen er helt klart et af mine bedste fund. Klaveret har vi også fået ret billigt. Bare man selv henter, kan man få dem billigt.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Selv om Maja er lidt af en samler, sørger hun for at holde stilen elegant og stiller nips og krukker i små klaser som her oven på klaveret. Lyngby-vasen og en krukke fra Bjørn Wiinblad har fået selskab af andet godt og blandet keramik. Lampen er en Jielde, fundet på et loppemarked i Berlin, og billedet er fra Stilleben.

 

Fra spisestuen, indrettet med Wegner-bord og Y-stole, kan man se ud i det hvide køkken. Lampen er fra Menu. Under en sjov tegning fra en gammel automobiludstilling står Wegners skalstol CH07.

Maja Porsgaard Rosasco

 

Parret gik bevidst efter et helt rent, enkelt hvidt Kvik-køkken uden greb og andre forstyrrende elementer.

– Der sker i forvejen meget i et køkken. Det er rart, at der er rolige rammer, så kan man altid pynte op, siger Maja.

Det er her blandt andet gjort med små marmorfliser i sildebensmønster fra Fired Earth bag kogepladerne og med en hylde fra House Doctor.

Maja Porsgaard Rosasco

På hylden står en dekorativ samling kander, krukker og en morter. Den turkise dåse er en afrikansk meldåse, som Kristian engang havde med hjem for at skåne noget skrøbeligt, han havde købt.

Maja Porsgaard Rosasco

 

Hvad der før nærmest var en jordhule er nu et toptunet bryggers, der er så pænt, at det også bliver brugt til indgang. Maja har brugt lang tid på at vælge gulvet og insisterede på de marokkanske cementfliser, der er ukurante og ganske svære at lægge. Men resultatet er alle anstrengelserne værd, for fliserne klæder de gamle rammer perfekt.

Maja Porsgaard Rosasco

 

Den originale trappe er blevet frisket op med hvid maling, men er i sig selv så smuk, at det bare giver et interessant pift, at den er en synlig del af stuen.

Under trappen gemmer sig en reklame-isbjørn fundet på storskrald. Parret er gode til at finde den slags skæve ting, som skaber uforudsigelighed og personlighed i hjemmet.

Maja Porsgaard Rosasco

 

Soveværelset fantaserer Maja om at gøre lidt mere spændende, eventuelt med nogle billeder på væggen. Men på den anden side er det også noget skønt ved at sove i rolige omgivelser med bløde, grå tekstiler. Den formidable udsigt over vandet fra balkonen giver en stemning af badehotel. Skabet og lamper er fra IKEA, og sengetæppet er fra H&M Home.

 

Maja Porsgaard Rosasco

 

På gangen ovenpå er en sort Panton-lampe effektfuldt placeret midt i det hvide og afdæmpede. Molekyle-plakaterne er en gave.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Lilys værelse er indrettet med støvede pastelfarver, der passer fint til de gamle rammer og samtidig til et glad børneværelse.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Lyset strømmer ind, og der er også udsigt over vandet fra datterens værelse. Køjesengen er pyntet med en lyskæde.

 

Maja Porsgaard Rosasco

 

Maja Porsgaard Rosasco

Badeværelset har nogle ret umulige vinkler med skrå vægge og indhak. Men de tidligere ejere har løst det både praktisk og pænt. I den ene ende er bruseniche med cremefarvede klinker og bord samt vaske under vinduet.

 

Maja Porsgaard Rosasco

I indhakket i den anden ende står et badekar på løvefødder, mens gulvet er skibsgulv.

– Det er alt sammen lavet i gode materialer, så vi har ikke lavet noget om. Selv glashylderne, som jeg ellers var klar til at pille ned med det samme, fik lov at sidde. Nu fungerer de faktisk helt fint,“ siger Maja og tilføjer, at nogle gange skal hun lige styre sin iver efter at skifte ud og i stedet give tingene en chance.

Maja Porsgaard Rosasco

Gæstebadeværelset var også sat i stand med turkise klinker.

Maja Porsgaard Rosasco

I krogen med de fine småsprossede vinduer falder duggen ikke i samme grad som på resten af grunden, og familien spiser derfor tit morgenmad i solen i den lune krog.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Et sæt hvide, klassiske havemøbler på terrassen mod haven matcher husets stil. Vinduerne skal snart skiftes, og det er forståeligt nok vigtigt for parret, at de nye skal ligne de gamle mest muligt.

 

Maja Porsgaard Rosasco

Haven er fyldt med gode kroge, og her mod et bevokset stendige har de lavet et solhjørne, der bidrager til følelsen af at være på ferie.

Maja Porsgaard Rosasco

Kristian har bygget en pergola, og de høje blomster giver en lille smagsprøve på det flor af vinranker og andet grønt, der med tiden vil kravle op af pælene og skabe den eksotisk krog, de drømmer om at skabe. De gamle havemøbler har de netop købt på et loppemarked.

Maja Porsgaard Rosasco

houzz

· Mere fra samme kategori ·