Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Behovet for julehjælp er eksploderet og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Behovet for julehjælp er eksploderet

Mens julen for de fleste er forbundet med familiehygge, gaver og julemad, er julen en anden oplevelse for mange børnefamilier. Stadig flere ser sig nødsaget til at søge om julehjælp. Det går særligt ud over børnene, der står udenfor julefællesskabet.

Siden 2010 er ansøgninger til Røde Kors’ julehjælp til udsatte familier steget med 525 procent. I år modtager 10.000 familier julehjælp.

De fleste ser frem til decembers julehygge, de mange aktiviteter på skoler og i børnehaver, de fine julemarkeder, årets julefilm og alle gaverne. Men stadig flere børnefamilier oplever, at de ikke kan være med.

Behovet for julehjælp er eksploderet. (Foto: Polfoto)
Behovet for julehjælp er eksploderet. (Foto: Polfoto)

– Vi hører fra vores frivillige, at det, forældrene frygter mest, er at skuffe deres børn. Børnene vil jo gerne have nogle oplevelser, som ligner dem, klassekammerater får. De ved, at de skal sidde i klassen og fortælle om deres jul, når skolen starter igen. De er bekymrede for, at de ikke har noget at fortælle, og det betyder, at de i julemåneden har ondt i maven og føler sig udenfor, fortæller Troels Østergaard konsulent ved Røde Kors.

Mange børn oplever også, at de ikke kan give gaver til familien, ligesom deres kammerater gør. Og faktisk kender 13 procent af danskerne nogen, der ikke har råd til at holde jul. Det viser en ny YouGov-undersøgelse foretaget for PANDORA.

– Børn fra udsatte familier kan føle skam, frustration og isolation, når de oplever, at der ikke penge til at holde jul i deres familie – og det gør ondt. Det er vigtigt, at vi lærer vores børn glæden ved at give. Det lærer dem at tænke på andre, og så er dét at give gaver også en vigtig måde at udtrykke sin kærlighed på, siger børne- og familiepsykolog Aase Hill-Madsen.

Du kan donere til Røde Kors og julehjælp her. Sammen med Pandora har Røde Kors også lavet et arrangement, hvor 200 børn kan finde et smykke og give det til deres mor, moster, mormor, søster eller anden kvinde, de holder af juleaften. Børnene inviteres via Røde Kors familienetværk over trængte familier.

Flere danskere bliver fattige. Læs mere: Kirkens Korshær: En landsindsamling til fattige danskere er nødvendig

Flere og flere danskere har ikke råd til julen. (Foto: Røde Kors)
Flere og flere danskere har ikke råd til julen. (Foto: Røde Kors)

Forskere mistænker valgfusk, efter Hillary Clinton nærmer sig to millioner flere stemmer end Trump

Clintons stemmeantal nærmer sig to millioner flere end valgets vinder, Donald Trump. Samtidig har forskere henvendt sig til Clinton-lejren, fordi de mener, at der kan have været fusk med de elektroniske stemmer i flere stater, og de kræver derfor en omtælling. Det skriver CNN.

Onsdag eftermiddag viste fintællingen, at Clinton fører med 1,82 millioner stemmer over Trump, der vandt på grund af den amerikanske valgopbygning, hvor folkets stemmer ikke går direkte til kandidaten men til valgmænd, der derefter peger på en kandidat.

Læs mere om det her: Overblik: Forstå det amerikanske valgsystem

Clintons tab skyldtes mest, at hun ikke fik de nødvendige antal stemmer i Michigan, Pennsylvania and Wisconsin. Tallene viser, at Clinton har tabt med omkring syv procent på de digitale stemmer i staterne, hvorimod hun klarer sig rigtig fint på de fysiske papirstemmesedler. Det undrer forskere, der nu har bedt Clinton-lejren om at sætte spørgsmålstegn ved valgresultatet.

Bliv klogere på Clinton: Hillary Clinton: Altid den første kvinde

Clinton gav sin tale efter valget, hvor hun fik flest stemmer, men alligevel tabte til Trump. (Foto: Polfoto)
Clinton gav sin tale efter valget, hvor hun fik flest stemmer, men alligevel tabte til Trump. (Foto: Polfoto)

I dag falder dommen i Se og Hør-sagen

Den omstridte sag om Se og Hørs brug af en tys-tys-kilde, der hackede sig til kendte og kongeliges private bankoplysninger, afgøres i dag. Anklagemyndigheden har krævet op til tre års ubetinget fængsel i sagen. Det skriver DR.

Sagen kaldes danmarkshistoriens største medieskandale, og de seks tiltalte bliver enten frifundet eller dømt skyldige i at have brudt loven, efter at retten har brugt tre uger på at finde frem til en afgørelse.

Helt kort handler sagen om, at Se og Hør overvågede kendte og kongeliges dankortforbrug ved hjælp af en kilde, der skaffede sig oplysninger via sit job i PBS/Nets. Overvågningen skete fra 2008 til 2012, og oplysningerne blev brugt til artikler i Se og Hør.

Sagen begyndte at rulle, da Ken B. Rasmussen, tidligere journalist på Se og Hør og kontaktperson for tys-tys-kilden, udgav romanen “Livet, det forbandede”. Her skrev han, hvordan journalister på det fiktive ugeblad kaldet “Set og Hørt” fik oplysninger om kendtes dankortforbrug fra det sekund, det havde trykket koden ind og godkendt.

Det fik BT til at skrive en artikel om, at dette var foregået i virkeligheden, blandt andet til at finde prins Joachim og prinsesse Marie på bryllupsrejse i Canada og tv-værten Line Baun Danielsens besøg på et privathospital.

Derefter trådte en række journalister frem og bekræftede, at ugebladet havde en hemmelig kreditkortkilde.

Der kommer en afgørelse klokken 12 torsdag den 24. november. Vi følger sagen.

Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)
Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·