Læs også:

Close
Backpacker nyder udsigten ved vandet (Foto:privat)

Backpacker-Marie: Jeg rejste ud for at opleve verden og fandt mig selv på vejen

Rejser  | 
Marie Pedersen er i dag bosat på Vesterbro i København men har de sidste fire år rejst verden rundt. Læs her om hendes eventyr, og hvad backpacking har givet hende.

Marie besluttede sig for fire år siden for at drage ud i verden i to måneder og backpacke, men rejselysten tog fat, og det blev til en rejse til intet mindre end 44 lande og 174 forskellige byer

En behagelig ro omfavner rummet, da Marie træder ind. Hendes store smil og glade sind mærkes med det samme. Hun sætter sig ned og smiler, og da samtalen først starter, er hun ikke til at stoppe.

– Alle starter jo et sted, og jeg vidste, at jeg skulle tjene en masse penge, inden jeg kunne komme af sted. Jeg arbejdede derfor på Sunset i Korsør i tre måneder og tog ud at rejse i to måneder. Jeg bookede bare en billet til Bangkok. Jeg ville rejse på den gammeldags facon med en lille rygsæk på ryggen og med internetcafé som den eneste kommunikation til Danmark, fortæller Marie, da MY DAILY SPACE møder hende.

– Jeg ville bare gerne prøve at være i nuet og absolut ikke være forberedt. Da jeg kom hjem, fandt jeg hurtigt ud af, at det bare skulle prøves igen. Jeg arbejdede derefter i ni måneder og næste rejse endte med at vare tre år.

– Når man ankommer på Walking Street i Pai, er det som at få det største kærlighedskram, og man føler sig straks hjemme.

Med så mange rejsemål bør det være svært at vælge sit yndlingsområde, men det er det ikke for Marie. Et kvikt svar med julelys i øjnene, da hun udbryder: Pai i Thailand!

– Første gang, jeg blev introduceret for Pai, blev jeg fuldstændig forelsket. For at komme derop skal man på en fire timer lang bustur gennem bjergene, 760 sving for at være helt præcis, så hvis man bliver let køresyg, er det ikke rart. Når man ankommer på Walking Street i Pai, er det som at få det største kærlighedskram, og man føler sig straks hjemme. Jeg har rejst mange steder, og jeg har elsket hvert sted på hver deres måde, men Pai er og bliver det mest magiske. Det var også her, jeg lærte min rejsefamilie at kende. Der er folk fra hele verden, der rejser rundt, og alle bliver der. Der er så meget kærlighed og magi.

Marie løfter det ene øjenbryn.

– Hvad skal du til nytår?

Jeg trækker på skuldrene og griner. Marie smiler:

– Vil du med til Pai? Alle, jeg har anbefalet det til, har elsket det.

Inspiration til dine næste rejsemål? Se mere på 5 Instagram-profiler, der giver rejsekløe

Backpacker sidder på klippe (Foto:privat)

5 backpackere går i Sri Lanka ved bjergene (Foto:privat)(Foto: Privat)

Hvad er forskellen på den gamle og nye Marie?

– Ved at backpacke er jeg blevet mere mig, og jeg har fundet mig selv. Jeg har lært, hvor vigtigt det er at være ærlig. Man siger jo, at med ærlighed kommer man længst. Det lyder som en kliché, men det passer altså. Hvis man ikke er ærlig overfor sig selv og andre, kan det hele være ligegyldigt.

Hvad er den vigtigste egenskab, du har taget med dig til Danmark?

– Jeg har ofte bidt mærke i, at vi starter vores historier med: “For at gøre en lang historie kort”. Det er noget pjat. Det er detaljerne i en historie, der gør forskellen, ellers er det jo bare fakta fra vores hverdag. Det er detaljerne, der gør en historie god og personlig, og at vi kommer tættere på hinanden. Det er noget af det vigtigste, jeg har lært.

– I Danmark har vi så meget respekt for hinandens privatliv, at det hele hurtigt bliver en anelse overfladisk og tilbageholdende. Når man backpacker, er det bare kutyme at være imødekommende og nysgerrig, fordi stemningen er til det. Det handler om at møde folk uden facader og fordomme med et åbent sind.

Læs også: Globetrotteren Guldlok: Jeg får aldrig rigtig hjemve

– Da jeg var ude at rejse, blev jeg smidt ud af min comfort zone, og jeg turde endelig at synge højt.

På Maries rejse lærte hun også en ny side af sig selv at kende. En side, hun aldrig før har turde udforske.

– Jeg fandt musikken. Lige siden jeg har været helt lille, har jeg altid haft en drøm om at synge. Jeg har altid nydt legen i at lytte mig frem til et resultat. Da jeg var ude at rejse, blev jeg smidt ud af min comfort zone, og jeg turde endelig at synge højt, fortæller Marie.

– Da jeg så var i Pai anden gang, var der så meget passion og interesse omkring musik. Dagen lang kunne man høre dygtige musikere sidde og jamme. Alle talte sammen gennem deres musik. Det er en følelse, jeg aldrig kommer til at glemme. Første gang jeg endelig stod på en scene og sang foran en masse mennesker. Det var fantastisk at kunne dele på den måde.

Marie har for nylig skrevet en sang med nogen rejsevenner om, hvordan vi skal imødekomme ændringer og se positivt på dem, selv om det kan være svært og udfordrende. Giv et lyt til vores inspirerende globetrotter.

Billeder fra backpackerens rejse (Foto:privat)
(Foto:privat)

· Mere fra samme kategori ·