Læs også:

Close
Portræt af Amalie ved solnedgang (Foto:privat)

Amalie – The Third Culture Kid

Mit liv  | 
Definition på
Third Culture Kids:
Børn, hvis forældre er udstationeret og derfor er vokset op i et eller flere lande, der ikke er deres hjemland. Børnene bliver en blanding af flere kulture og ser hele verden – og ikke kun ét land – som deres hjem.
tckworld.com

Amalie er født i Danmark, flyttede til Polen som treårig, til New York i 2010 og rejste tilbage til Danmark i 2015. Det seneste år har Amalie rejst verden rundt med sit modelarbejde. Læs om hendes liv og det at være et Third Culture Kid

Vores Third Culture Kid, Amalie Frijs-Djurhuus, er 19 år gammel og har størstedelen af sit liv boet uden for Danmarks grænser. I dag har hun venner i hele verden og omgås med mange forskellige mennesker med hver deres baggrund. Ved at have boet i udlandet er den smilende Amalie blevet åbensindet og imødekommende, men hvorvidt, hun har den ene eller anden nationalitet, er et større spørgsmål.

third culture kid
Amalie er opvokset i Polen, New York og Danmark og er langt fra det eneste Third Culture Kid i sin omgangskreds. (Foto: Privat)

– Jeg kan godt mærke, at jeg er “anderledes”, hvis man kan bruge det ord. Jeg ser hverken mig selv som 100 procent dansker eller amerikaner. Alle mine forbindelser og relationer befinder sig forskellige steder i verdenen, og jeg føler ofte, at jeg lever to steder på én gang. Når jeg bliver spurgt om, hvor jeg kommer fra, kan jeg ikke sige ét specifikt sted, da der er mange steder, der definerer mig.

Selv om det har været fantastisk at bo i udlandet, har der også været svære tider.

– Det har selvfølgelig været hårdt at flytte rundt og skulle væk fra sine vante omgivelser og venner. Da jeg boede i New York, skiftede jeg skole i slutningen af 1. g fra den amerikanske til den internationale skole. Det var en hård periode, da det var midt i teenageperioden, og jeg skulle starte i skolen som “hende den nye”, hvor alle andre kendte hinanden.

Læs også: 10 ting, du skal gøre, første gang du er i New York 

Forskellen på at være ung i Danmark og USA 

– Man er mere selvstændig i Danmark fra en meget ung alder. Man kan selv cykle rundt og skal ikke vente på, at ens mor har tid til at køre en rundt. Man må gerne drikke en øl, før man bliver 21 uden at få stuearrest til evig tid. Der skilte jeg mig meget ud fra mine amerikanske veninder, fordi mine forældre var så loose og afslappede i kontrast til de amerikanske forældre.

third culture kid
Som Third Culture Kid føler Amalie ikke, at hun er 100 procent dansk. (Foto: Privat)
– Det bedste er, når folk er stolte af, hvem de er og ikke er bange for at vise det!

En stor forskel på amerikanere og danskere er janteloven. Amalie er vokset op med, at man skal huske at rose sig selv – også gerne højt.

– I USA er det nærmest et krav at rose og tro på sig selv, da der er meget konkurrence både i skolerne og karrieremæssigt, hvor vi Danmark har en anden ydmyghed. Jeg elsker, når folk viser mig noget, de er gode til. Det bedste er, når folk er stolte af, hvem de er og ikke er bange for at vise det!

Amalie rejser i øjeblikket verden rundt med sit modelarbejde. Hun har blandt andet været en længere periode i Australien, Milano og Tokyo. Amalie holder dog meget af Danmark og vil inden for den nærmeste fremtid bo i København.

– Mine planer er starte på uddannelse her i København i 2017. Det er en fed by, og jeg kan godt lide at være her, og så er SU’en jo en sand gave, når man er vant til at bo i USA. Inden jeg skal læse, fortsætter jeg mit modelarbejde i mit andet hjem, New York.

Third Culture Kid gone madblogger

Amalie har, siden hun var lille, altid elsket at bage. Dengang var det mest kager og søde sager, der lokkede vores smukke model. Tiderne skiftede dog og efter at have boet i USA og spist usundt både i skolen og hjemme hos veninderne, begyndte Amalie selv at lave sund mad, hvor hun søgte inspiration på Pinterest, YouTube og madblogs.

I dag elsker hun at kokkerere både til sig selv og andre, og her på MY DAILY SPACE kommer I også til at kunne se spændende opskrifter fra Amalie.

Se Amalies allerførste madvideo her!

· Mere fra samme kategori ·