Læs også:

Close
Amerikaner med smarte stars and stripes briller (Foto:polfoto)

10 ting, du ikke vidste om USA

Underholdning  | 

Det sidste stykke tid har vi hørt meget om USA og det kommende præsidentvalg. Men hvor meget ved vi egentlig om The States? Her er 10 anderledes og sjove ting, du helt sikkert ikke vidste!

1. Mr. President

Statistisk set er det mest ”dødbringende” job i USA at være præsident. Ud af de 44 præsidenter, USA har haft, er 35 procent blevet forsøgt myrdet.
 Jyllands-Posten

2. Det amerikanske flag var et skoleprojekt

Det passer altså! Det amerikanske 50-stjernede flag var oprindeligt designet som et skoleprojekt af den 17-årige Robert G. Heft. Hans lærer gav ham karakteren ”B-”, men da Robert ikke var tilfreds, gik han til Kongressen med sit design, der indførte flaget kort tid efter. Robert fik efterfølgende ændret sin karakter til et ”A” … Rimelig velfortjent.
All that is interesting 

3. Think big, dream big

Den amerikanske drøm er drømmen om et land, hvor livet er bedre for alle, og alt kan ske. Ideen om den nye verden og dens muligheder er stadig et hjertebarn for mange amerikanere.
Ifølge undersøgelser mener 24 procent af amerikanere, at Steve Jobs fik opnået den amerikanske drøm, 20 procent stemte på Oprah Winfrey, og 1 procent mente, at Kim Kardashian nailed it.
CBS News

Kim Kardashian West ankommer til MTV (Foto:Polfoto)
Synes du, Kim Kardashian har opnået den amerikanske drøm? (Foto: Polfoto)

4. Que hablas?

USA har faktisk intet officielt sprog! Dog taler 80 procent af befolkningen engelsk, 12 procent spansk, 3,8 procent indoeuropæiske, 3,3 procent asiatisk og 0,9 procent taler andre sprog.
Maps of world

5. Frihedsgudinde(r)?

Som vi ved, var Frihedsgudinden en gave fra Frankrig til USA. Den stod færdiggjort i 1886 med hjælp fra den berømte Gustave Eiffel. Men vidste I, at der på Seinebroen ”Pont De Grenelle” i Paris står en mindre udgave på 11,5 meter? Dette var en gave fra USA, der blev givet i anledning af hundredeåret for Den Franske Revolution.
Gyldendal, Den Store Danske

Frihedsgudinden med et amerikansk flag (foto: polfoto)
Frihedsgudinden står i New York som et symbol for frihed, ligeret og demokrati. (Foto:Polfoto)

6. I’m Lovin’ It

Vi elsker alle burgere, og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at specielt McDonald’s er ens fortrukne spise klokken 5 en lørdag morgen. Men vidste du, at hver ottende amerikaner har været ansat hos en af de 14,248 McDonalds restauranter i USA ?
Viralnova 

7. Køer eller mennesker?

Delstaten, Montana, har eftersigende 3 gange så mange køer som mennesker..
Til sammenligning kan vi med fordel se indad. I Danmark har vi nemlig 12, 3 millioner svin og har en befolkning på 5,7 millioner…
Zero Hedge

Dansk ko med græs i munden og blå himmel (Foto:polfoto)
Glad ko står og græsser, velvidende at den er i klart overtal, hvis en situation skulle opstå. (Foto: Polfoto)

8. Stars and fame

Taler man om USA, kommer man straks til at tænke på filmindustriens fantastiske Hollywood-film og kendisser. Men hvad får de amerikanske stjerner egentlig i løn? Leonardo DiCaprio tjente intet mindre end 25 millioner dollars på ”Wolf of Wallstreet”. Den gennemsnitlige løn for skuespillere ligger dog kun på 52,000 dollars årligt (svarende til: 348.838 kroner.)
– The Hollywood Reporter 

9. Stolthed

Amerikanerne er stolte over USA og har en stor fædrelandskærlighed. Det ses også i resten af verden, da det amerikanske flag er det mest fremviste af alle flag.
Viralnova 

10. Go big or go home

I USA er mottoet: Jo større, jo bedre. USA har blandt andet:

  • Verdens største kontorbygning: ”The Pentagon”
  • Verdens største amfiteater beliggende i LA
  • Verdens længste gangbro i Poughkeepsie
  • Verdens længste bar, ”Beer Barrel Saloon” i Ohio
  • Verdens længste strandpromenade i Atlantic City
  • Verdens højeste rutschebane i New Jersey

– Citytraveler 

 

Læs også: Historier bag American Horror Stories 

· Mere fra samme kategori ·