Læs også:

Close
Fra filmen Step Up (Foto: All Over)

10 alternative og sjove hobbyer

Underholdning  | 

Hvad er dine hobbyer? Vi bliver ofte spurgt om det irriterende spørgsmål – måske i sammenhæng med en jobsamtale, men hvad skal man svare … For laver vi egentlig noget specielt?

Når du bliver spurgt, om du har nogle hobbyer, kan svaret hurtigt ende ud i noget ala:”Jeg bruger min fritid med veninder, kæreste, arbejde og familie”, men bliver det ikke bare en smule kedeligt? Og svarer man bare det trivielle “Går i fitness”, er man igen bare én af de mange jeg-går-i-fitten-to-gange-om-ugen-typer.

Hvis du overvejer at få en ny og måske lidt anderledes hobby, du kan gå til og rent faktisk dyrke, så læs med her!

1. Oh Happy Gospel!

Smør stemmebåndet, og vis din indre diva frem til en omgang gospel. I flere byer har mange kirker åbnet for gospelkor. Her får du et godt fællesskab og en times sang, hvor du absolut glemmer alt om tid og sted.

2. Sving og løft

Pole dancing er en god og populær træningsform, der både udfordrer din styrke og kropbevidsthed. Derudover skal der nogle seriøse armkræfter til for at gå imod tyngdekraften og svinge popoen op i vejret!

Super flot poledance i studio (Foto: All Over)
Se, hvor langt dit ben kan komme, før krampen spiller ind i poledance (Foto: All Over)

3. Banko!

Banko er ikke længere kun for pensionister, så sig gerne til din mormor, at hun er med på beatet. Banko bliver nemlig mere og mere populært blandt unge, skriver BT. Banko skaber et helt unikt fællesskab, og så er det jo ingen skam, at man måske kommer hjem med en helt ny vase eller en anden gevinst.

4. Smile, say cheese

Fotografi ligger rent faktisk nummer to i: Mest tiltrækkende hobbyer, en kvinde kan have ifølge mx.dk. Der er mange muligheder med fotografi. Du kan have hobbyen på et amatør-fotograf-niveau eller go pro og lære alt fra lukketiden på kameraet til billederedigering i Photoshop.

5. Kom i zen

Start til yoga eller meditation, og lær at blive kropbevidst, få ro i din hverdag samtidig med at blive mere smidig. I yogaen handler det om at forene krop og sjæl.

Kvinde laver yoga på en strand (Foto: All Over)
Lær stillinger at kende som: Krigeren, Sfinksen og Træet (Foto: All Over)

Læs også: Designerspire: Simone skal leve af sin hobby

6. Hop i vandet – hele året!

Find din sande viking frem, og bliv helårsbader. I Danmark har vi over 11.000 registrerede vinterbadere. Her handler det ikke længere om bare at hoppe i det kolde vand, men det er derimod blevet en livsstil med velvære og sundhed i fokus.

7. Find dit indre barn frem

Det handler alt sammen om parkour! Udfordr dig selv i parkour, hvor det handler om at komme kreativt og hurtigt fra A til B. Her handler det om kropbevidsthed, styrke og balanceevne, og det at lege dig frem til et resultat.

Mand springer rundt og udfører parkour (Foto: All Over)
Parkour kan både udøves udenfor eller i et indendørscenter. For din egen sikkerhed ville jeg starte indenfor (Foto: Polfoto)

8. Lær at strikke

Der er måske lidt mormor over det, men hvis du virkelig vil stresse af, kan du begynde at strikke. Lad hænderne arbejde på rutine, og så kan du jo give dine smukke, hjemmestrikkede sokker som gaver – enten den seriøse eller hadede slags.

9. Mal og brænd

Find din indre kunstner frem, og mal med alverdens farver på smuk keramik med keramikmaling. Du kan enten gøre det derhjemme i dit eget lille kreative hjørne eller tage til workshops ude i byen.

Hånd maler på keramik som hobby (Foto: All Over)
Skab noget smukt til keramik maling, og hvis det bliver grimt, kan det jo altid gives væk i gave (Foto: All Over)

10. Salsaqueen

Selv om vi er fra det kolde nord, og rytmesans ikke falder os lige så naturligt, er og bliver salsa bare sjovt. Gå til det enten alene eller med din kæreste, og hop med på livsnyder-tendensen på bedste cubanske vis.

Få mere ud af hverdagen og få en hobby!

Læs også:  Tag styringen over dit liv, og bliv gladere for hverdagene

· Mere fra samme kategori ·