Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Unge tager mor med til jobsamtale og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unge tager mor med til jobsamtalen

Flere danske virksomheder fortæller, at de nogle gange oplever, at mor sidder med til jobsamtalen. En trend, der bestemt ikke gavner ansøgerens chancer for at få jobbet. Det skriver Metroxpress.

– Vi er godt klar over, at forældrene tager med i bedste mening, men vi vil alligevel anbefale unge og deres forældre at overveje det grundigt. Det kan meget vel ende med, at forældrene gør sit barn en bjørnetjeneste, da arbejdsgiverne nemt kan se det som et udtryk for manglende selvstændighed hos den unge, siger Christian Grønnemark, der er formand for HK Hovedstaden.

– Det er sjældent faren, der tager med. Hvis moren ikke har mulighed for at tage med, har jeg oplevet, at bedstemødrene tager over, siger Ole Holdgaard fra organisationen Ungarbejde. Han mener bestemt, at mor og bedstemor skal blive derhjemme.

– Det sender et dårligt signal: Kan du ikke selv tage til en jobsamtale, kan du heller ikke klare jobbet.

Ole Holdgaard fortæller, at mødrene er bekymrede for spørgsmål, der kan være svære ved samtalen og har spørgsmål til kontrakterne. Men kontrakterne indeholder ofte svarene på de spørgsmål, mødrene kan have, og de unge har rig mulighed for at tage dem med hjem og gennemgå dem med forældrene.

Unge tager mor med til jobsamtalen.
Unge tager mor med til jobsamtalen. (Foto: All Over)

Nordea dropper Swipp og vælger MobilePay

Nordea har valgt at forlade betalingssamarbejdet med Swipp og slutter sig nu til konkurrenten MobilePay, der køres af Danske Bank. Det skriver DR.

70 pengeinstitutter er gået sammen om Swipp-løsningen, der skulle have været en konkurrent til MobilePay. MobilePay satte sig dog så hurtigt på det private marked, at Swipp ikke fik ordentligt fat. Siden har Swipp satset på erhvervslivet, der har droppet MobilePay til fordel for Swipp og Nets mobile dankort.

Mobilbetalingsmarkedet ventes dog at eksplodere inden for de næste par år. Især Nets’ mobile dankort forventes at blive en konkurrent til MobilePay, og andre teknologigiganter som Apple og Samsung har også gang i betalingsløsninger.

Nordea dropper Swipp og vælger MobilePay. (Foto: Polfoto)
Nordea dropper Swipp og vælger MobilePay. (Foto: Polfoto)

Tre syrere udråbes til helte – terrormistænkt død

Tre syriske asylansøgere er udråbt til helte i Tyskland, fordi de har bagbundet en mand, som mistænkes for at være tilknyttet IS og for at have planlagt et bombeangreb. Nu har den terrormistænkte begået selvmord i sin fængselscelle. Det skriver Kristeligt Dagblad og Deutsche Welle.

Den 22-årige terrormistænkte havde været jagtet af politiet i flere dage, men da politiet nåede manden mandag nat, lå han allerede bagbundet og bevogtet af de tre syrere. Efter eget udsagn havde de givet ham husly, men da de fandt ud af mandens identitet, og at han var efterlyst, overmandede de ham, bagbandt ham, tog et billede og viste det til politiet.

Trods overvågning er manden død, i hvad det beskrives som selvmord, i sin celle. Hændelsen møder kritik flere steder fra.

Samtidig har anholdelsen ændret opfattelsen af flygtninge, som har været frygtsom og fordomsfuld efter sommerens terrorangreb i Frankrig og Tyskland. For selv om den anholdte er syrisk flygtning, har de tre syriske helte fået tysk presse til at nuancere flygtningedebatten.

– Der er et arabisk ordsprog, der lyder: Hvis du tilbyder mig dit hjem, tilbyder jeg dig mit blod. Tyskerne har hjulpet os, og det vil vi ikke glemme i 100 år, siger en lokal syrisk flygtning til Deutsche Welle.

Den 22-årige terrormistænkte har begået selvmord i sin celle, efter han blev fanget af tre syriske flygtninge og overleveret til politiet. (Foto: Polfoto)
Den 22-årige terrormistænkte har begået selvmord i sin celle, efter han blev fanget af tre syriske flygtninge og overleveret til politiet. (Foto: Polfoto)

Protester mod SU-nedskæringer

Undervisningen er aflyst flere steder i Danmark, fordi unge protesterer mod SU-nedskæringerne, som regeringen har varslet i 2025-planen. Det skriver TV2.

Besparelser på uddannelsesområdet og forslag om at skære i SU’en er ikke populære ved elever og studerende, og derfor er der indkaldt til store demonstrationer i København, Aarhus, Odense og Aalborg i dag.

Gymnasierne forventer, at eleverne dropper undervisningen, og på Ørestad Gymnasium i København har eleverne blokeret adgangen.

– Eleverne har valgt at blokere skolen og nedlægge undervisningen. Jeg er enig i kritikken af nedskæringer på uddannelsesområdet, men må naturligvis opfordre eleverne til at lade lærerne komme ind, så undervisningen kan gennemføres på normal vis, siger fra rektor Allan Kjær Andersen.

Hus beskudt tre gange på to uger

Huset på Kildemarksvej blev først beskudt den 2. oktober, hvor to unge mæønd på 19 og 20 år blev ramt ude foran huset. Der blev igen beskudt den 4. oktober, og endnu en gang i nat, hvor to kugler er gået gennem et husvindue og ind i et værelse, hvor et barn lå og sov. Det skriver TV2 og Ritzau.

Heldigvis er ingen kommet til skade, og nu leder politiet efter gerningsmanden.

– Vi er overbeviste om, at skudepisoden hænger sammen med de foregående skyderier, vi har set de seneste uger. Og politiet er stærkt bekymrede over denne udvikling og den afstumpethed, som gerningsmændene til stadighed udviser, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der omkring klokken 2.35 kan have lagt mærke til en knallert i området ved Kildemarksvej, eller som har andre oplysninger, der kan hjælpe politiet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Der har været flere skyderier i Danmark i oktober. I begyndelsen af måneden blev en 21-årig mand skudt i benet i Bækgården i Albertslund, og en 16-årig blev ramt ved skyderi i Nordvestkvarteret.

Hus beskudt tre gange på to uger. (Foto: Polfoto)
Hus beskudt tre gange på to uger. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·