Læs også:

Close
ung kvinde med modermærker

MY MORNING NEWS: Unge kvinder slås med dårlig trivsel og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unge kvinder slås med dårlig trivsel

Ungdomsprofilundersøgelsen om trivsel blandt 48.000 unge viser, at hver femte unge kvinde i alderen 12 til 25 år ikke trives. Kvinder mellem 19 og 25 år har det værst. Det skriver Politiken.

– Det virker, som om de er meget på arbejde, både socialt og uddannelsesmæssigt. Til dels, fordi vi som samfund stiller krav om, at alle skal have en lang uddannelse, at vi alle sammen bare skal parallelforskydes til at yde endnu mere, siger Carsten Obel, professor i mental børnesundhed på Aarhus Universitet.

Carsten Obel forklarer videre, at den lave trivsel i de ældre aldersgrupper kan skyldes de følelsesmæssige udsving, der kommer, når man går fra barn til voksen.

Grunden til, at flere piger har ondt i trivslen end drenge, er ifølge forskeren, fordi piger generelt har en tendens til at undervurdere sig selv, hvor drenge har tendens til at overvurdere sig selv.

ung kvinde med modermærker
Unge kvinder slås med dårlig trivsel. (Foto: Polfoto)

Junglen ryddes

Den omstridte og berygtede franske flygtningelejr, Junglen, ved Calais og tunellen til England skal ryddes, og den opgave startede i weekenden. Det skriver CNN.

Teltlejren opstod, fordi flygtninge og migranter ville gennem tunellen fra Frankrig til England. Men mange lykkedes ikke med deres mission og blev i lejren. Det anslås nu, at et sted mellem 6000 og 10.000 flygtninge og migranter nu skal flyttes fra lejren og videre gennem det franske asylsystem.

Ønsker lejrbeboerne ikke at søge asyl i Frankrig bliver de sendt hjem til deres hjemland. Ønsker de at blive i Frankrig kan vælge imellem to regioner at bo i. Deres valg vil blive markeret med et farvet armbånd, og flygtningene og migranterne vil næsten med det samme blive sat på en bus og kørt til deres valgte destination.

Franske indsatsstyrker går forbi den brændende lejr. (Foto: Polfoto)
Franske indsatsstyrker går forbi den brændende lejr. (Foto: Polfoto)

Webshops snyder børn og unge

Nye tal fra Ungeprofilundersøgelsen 2015 viser, at 12 procent af børn og unge mellem 12 og 25 år er blevet snydt, når de handler på nettet. Det skriver Metroxpress.

– Undersøgelsen viser, at man som ung ikke nødvendigvis har lært at håndtere, hvordan man bruger webshops, køber adgang til apps og deler billeder på en sikker måde bare fordi, man har praksis i forhold til at bruge sociale medier og nettet, siger lektor i sociologi ved Københavns Universitet, Jakob Demant

Hos den officielle danske certificeringsordning for sikker nethandel, e-mærket oplever man også, at svindel er et stigende problem, og i mange af sagerne, er det udenlandske webshops, der snyder de unge.

– Svindlen består i, at man sidder tilbage med en håbløs kopivare af ringe kvalitet, men vores største bekymring er faktisk, at man ender med at give sit navn, sin adresse og sine bankoplysninger til store velorganiserede netværk af it-kriminelle, siger kommunikationschef hos e-mærket, Toke Mølgaard.

Læs mere og se nogle katastrofalde køb her: Pas på: Fupfirmaer leverer katastrofale kjoler

Læs om Simone, der slet ikke fik den vare, hun havde betalt for: – Jeg køber aldrig tøj på nettet igen

Børn og unge snydes af fupbutikker på nettet.
Børn og unge snydes af fupbutikker på nettet.

Messerschmidt indlagt med ildebefindende

Morten Messerschmidt (DF) fik et ildebefindende og blev indlagt på Hillerød Hospital søndag. Nu er europaparlamentarikeren sygemeldt på ubestemt tid. Det skriver Politiken.

Messerschmidt var på vej i sommerhus med kæresten Dot Wessman, da han fik det dårligt og blev akut indlagt på hospitalet.

Dansk Folkepartis presserådgiver Kristian Wederkinck Olesen ved endnu ikke, hvad Morten Messerschmidt fejler, men mener, at de seneste ugers mediepres omkring muligt misbrug af EU-midler, der kan have betydning.

Læs mere om sagen her: DF om EU-penge: Al støtte fra 2012 til 2015 bør betales tilbage

Messerschmidt indlagt med ildebefindende. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt indlagt med ildebefindende. (Foto: Polfoto)

Sejlbåd kan genere flytrafikken i Kastrup Lufthavn

Verdens største sejlskib, Saling Yacht A, kan genere flytrafikken i København, når det skal passere gennem danske farvande, for at komme videre ud og sejle i verdens oceaner. Det skriver Jyllands-Posten.

Skibet har swimmingpool, helikopterplatform, en ubåd, en panoramasalon, hvor du kan nyde din middag under vand, bag bombesikkert glas. Hvis det ikke er nok, kan du tilbringe natten i en kahyt i toppen i en af de 90 meter høje master. Båden er 144 meter lang, og omkring 100 meter høj. Det svarer til tre gange højden på Rundetårn.

Og netop højden er et problem for skibet, for når dens ejer, den russiske rigmand Andrej Igorevitj Melnitjenko, skal have skibet væk fra Kiel nordtyskland, hvor det blev bygget, får han svært ved at komme under de forskellige broer, der ellers åbner op for verdens oceaner. Skibet er nemlig for stort til at sejle under både Storebælts- og Øresundsbroen.

Derfor er den bedste rute gennem Drogden-renden, som går mellem Amager og Saltholm, der ligger øst for Amagers Sydspids, og ligger tæt på Kastrup Lufthavn, og skibets høje master kan skabe problemer for  lavt-flyvende luftfartøjer.

· Mere fra samme kategori ·