Læs også:

Close
Tripadvisor dropper dyreattraktioner

MY EVENING NEWS: Tripadvisor dropper dyreattraktioner og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tripadvisor dropper dyreattraktioner

På verdens største rejseside, Tripadvisor, er det ikke længere muligt at booke ture til destinationer, hvor turister kommer i kontakt med vilde eller truede dyr, skriver de i en pressemeddelelse.

Tripadvisor er også gået sammen med en række organisationer om en ny uddannelsesportal, der skal gøre turisterne bevidste om, hvor stor indflydelse de har på dyrelivet, når de rejser.

Der er planer om, at portalen skal indeholde informationer om hver enkelt dyreattraktion samt baggrundsviden omkring dyrevelfærd, der forhåbentlig vil få de besøgende til at foretage bedre valg.

Tripadvisor dropper dyreattraktioner
Du kan ikke længere booke ture til attraktioner, hvor du kommer i kontakt med vilde eller truede dyr, herunder elefantridning og tigertempler. (Foto: All Over)

Danmark ramt af epidemi

Et stigende antal danskere er blevet smittet med Mycoplasma pneumoniae (MP), bedre kendt som kold lungebetændelse. Det skriver TV 2.

– Vi vurderer, at der er tale om en epidemi, fordi der er sket en kraftigt stigning i antal prøver, der er testet positive for MP, forklarer Søren Anker Uldum, seniorforsker hos Statens Serum Institut.

Region Nordjylland og region Hovedstaden er hårdest ramt, og instituttet ved endnu ikke, om den vil blive langvarig.

Ved kold lungebetændelse er ens temperatur ikke lige så høj som ved almindelig lungebetændelse, og den skal behandles, imens man stadig har feber, ellers har behandlingen ingen effekt.

Danmark ramt af epidemi
Danmark ramt af “Kold lungebetændelse”-epidemi. (Foto: All Over)

Læs også: Hjææælp – influenzaen er over os

Helsingør vil oprette “fattiggårde”

Som et resultat af kontanthjælpsloftet, vil Helsingør kommune tilbyde de fattigste en plads i kollektive bofællesskaber, hvis de ikke kan betale en husleje over 3.000 kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

– Det er vanvittigt og inhumant. Der bliver skabt nogle områder, hvor man bare sætter ressourcesvage beboere ind, og danner fattiggårde, hvor fattig-lapperne kan bo, og det synes jeg er særdeles problematisk, kommenterer Palle Wørman, der er formanden for et af de større boligselskaber i Helsingør.

Bent Greve, der er professor i samfundsøkonomi ved Roskilde Universitet, synes, at fattiggårde er for voldsomt et udtryk, men et stærkt billede på, hvor hårdt kontanthjælpsloftet rammer.

Den tidligere fattiggård og arbejdsantalt Viebæltegård i Svendborg er indrettet som museum. Værelserne til beboerne var indrettet næsten som i et fængsel.
For 100 år siden var der stadig fattiggårde i Danmark. Her ses den tidligere fattiggård Viebæltegård i Svendbord, der i dag er museum. (Foto: Polfoto)

Læs også: Det kan koste dig dyrt at være et no-show

Thailands konge er død

Verdens længstsiddende monark, den 88-årige Kong Bhumibol Adulyadej, er nu død. Det skriver TV 2.

Kongen har i de seneste ti år været plaget af sygdom med mange hospitalsindlæggelser, men torsdag fik han fred, og Thailands premierminister har oplyst på et pressemøde, at der vil være national landesorg i et år fra på fredag.

Han har været konge siden 1946 og er igennem tiden blev set som værende en halvgud.

Det er endnu uvist, hvem der skal overtage tronen.

Thailands konge er død
Den folkekære Kong Bhumibol Adulyadej døde fredeligt torsdag. (Foto: Polfoto)

 

Bob Dylan modtager Nobelpris

Den levende legende, der ellers er kendt for sin musik, modtager Nobelprisen i litteratur. Det skriver DR.

– Bob Dylan har været nævnt som kandidat i mange år, men som en outsider, fordi han jo ikke har et klassisk litterært forfatterskab bag sig, men fordi han er forfatter til sangtekster, siger Klaus Rothstein, der er vært på skønlitteratur på P1, og tilføjer, at der ikke findes fortilfælde, hvor prisen er blevet tildelt for musiklyrik.

Udover selve prisen får modtageren også 6,1 millioner kroner.

Vidste du, at listerne over kandidaterne, der har været i spil til Nobelpriserne, først bliver offentliggjort 50 år senere? Så du må vente helt til år 2066 med at se hvem, der ellers var med i komitéens overvejelser.

Bob Dylan modtager Nobelpris
Bob Dylan modtager Nobelprisen i litteratur. (Foto: Polfoto)

Læs også: Inferno er et helvedesridt med en morale om klimaet

· Mere fra samme kategori ·