Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Klovn stikker mand ned, klovnemasker sælger godt i DK og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mand stukket ned af dræberklovn – salg af masker boomer i DK

Den uhyggelige trend med dræberklovne, der huserer på gader og stræder med økser og machetter, har spredt sig fra USA til resten af Vesten. Og selv om mange bare vil skræmme folk, har trenden nu udviklet sig, præcis som flere måske har frygtet. En af de uhyggelige klovne har nemlig gjort brug af sit våben.

En 19-årig svensk mand er blevet stukket med en kniv af en person, der var udklædt som klovn. Han er heldigvis sluppet med overfladiske sår efter et mødet.

Overfaldet er sket i den svenske by Varberg, der ligger mellem Göteborg og Helsingborg på den svenske vestkyst. Svensk politi har endnu ikke fundet spor efter klovnen. Det skriver Ritzau.

Fænomenet er også kommet til Danmark: Uhyggelig halloweentrend: Dræberklovnene er kommet til Danmark

Og ifølge Metroxpress boomer salget af kostumer nu herhjemme.

– Ærligt talt er vi ret overraskede. Sammenlignet med sidste år er salget fordoblet, og normalt sælger vi ikke så mange drabelige klovnekostumer og -masker, men de er virkelig blevet populære i år. Vi snakker over hundrede flere, end vi plejer, hvilket er meget, når der er tale om det danske marked, fortæller Daniel Diness Andersen, der er direktør hos Temashop.dk.

Svensk mand stukket ned af dræberklovn. Her er en zombieklovn fra filmen Zombieland. (Foto: All Over)
Svensk mand stukket ned af dræberklovn. Her er en zombieklovn fra filmen Zombieland. (Foto: All Over)

Læger bag ADHD-guide fik penge af medicinalvirksomheder

En ny ADHD-guide kritiseres for at overvurdere medicinen Ritalins effekt på børn med ADHD og samtidig lægge en dæmper på de bevirkninger, medicinen kan have.

Halvdelen af lægerne bag guiden arbejder sammen med medicinalvirksomheder, der har en økonomisk interesse i medicinen. Det skriver Metroxpress.

Læger bag ADHD-guide fik penge af medicinalvirksomheder. (Foto: Polfoto)
Læger bag ADHD-guide fik penge af medicinalvirksomheder. (Foto: Polfoto)

Villy Søvndahl vil tilbage til politik

SF’s tidligere formand Villy Søvndal er klar til politisk comeback. Det skriver Altinget.

Søvndal opgav jobbet som udenrigsminister i december 2013 efter en blodprop i hjertet. Men nu er han klar igen og vil stille op til regionsrådsvalget i Region Syddanmark i 2017.

– Jeg har kræfterne til det nu. Jeg har det godt, og jeg er helt rask igen. Og jeg savner politik efter tre års pause, siger Villy Søvndal.

Efter at måtte trække sig fra politik på grund af en blodprop i 2013, er Villy Søvndahl igen klar til politik. (Foto: Polfoto)
Efter at måtte trække sig fra politik på grund af en blodprop i 2013, er Villy Søvndahl igen klar til politik. (Foto: Polfoto)

Pendlere får Sverige til at tøve med forlængelse af grænsekontrol

Sammen med sin tyske kollega vil udlændingeminister Inger Støjberg (V) presse på for at forlænge grænsekontrollen, men den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman, er ikke lige så klar i spyttet. Det skriver Berlingske.

ID- og grænsekontrollen over Øresund koster ifølge en rapport togpendlere 6.600 ekstra timer på grund af forøget rejsetid, og to ud af tre pendlere overvejer at finde nyt job. Det samfundsøkonomiske tab er opgjort til 237 millioner kroner årligt.

Inger Støjberg fastholder, at den danske grænsekontrol er vigtig for at forhindre illegale migranter i at komme til Danmark og holde antallet af asylansøgere lavt.

Pendlere får Sverige til at tøve med forlængelse af grænsekontrol. (Foto: Polfoto)
Pendlere får Sverige til at tøve med forlængelse af grænsekontrol. (Foto: Polfoto)

Fang zombier i Tivoli

Tivoli har slået portene op for Halloween-sæsonen, og ud over boder, teater og alt det andet, som parken normalt byder på i disse uger. Dette år kan du også fange zombier med din smartphone i hele forlystelsesparken. Det skriver Metroxpress.

Ligesom ved spillet Pokémon Go bruger Tivolis zombiespil augmentet reality, og du skal kaste græskar efter zombierne for at ramme dem, inden de får fat på dig.

God jagt!

Fang zombier i Tivoli. (Foto: Polfoto)
Fang zombier i Tivoli. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·