Læs også:

Close
chaiselong-sofa

Den evindelige sofadiskussion: SKAL en flyder have chaiselong?

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Den er god nok. Det er en af de der diskussioner, som aldrig forsvinder. Skal en sofa have en chaiselong for at være en god flyder?

Der er nogle diskussioner, som man bare aldrig bliver færdig med, uanset om man bor med sin bedre halvdel, sin roomie, søster eller en helt fremmed. Ofte handler det om de helt store ting i indretningen. Lad os være ærlige: Sofaen kan vel siges at være en af de større detaljer i indretningen.

Herhjemme har vi været den diskussion igennem hele fem gange, og personligt gik jeg derfra som sejrskvinde hele fire gange (min bedre halvdel vandt en enkelt gang, da jeg havde en ide om en meget mørkeblå sofa. Jeg står dog stadig ved min ide!) Men hvad gør sofaen til den perfekte flyder?

voresfoa
Jeg elsker den her sofa. Men jeg kunne godt undvære chaiselongen. (Foto: Fie Frøling)
“En af problematikkerne er, at vi begge er kæmpe sofasurfere, og elsker at bruge tid i sofaen, men vi har ikke helt samme ide om, hvad en flyder er.”

Det her er en sofa, vi alle sammen kender – ikke at alle i hele verden kender min sofa, men selve udseendet af den: Grå og med chaiselong. Misforstå mig nu ikke, jeg elsker den. Jeg elsker, at den er grå, smudsafvisende, dyb og blød. Men den der chaiselong, den kunne jeg ved gud grød godt undvære. Den tager plads i rummet, og det er faktisk mest hundene, der bruger den, og ikke mig eller min kæreste.

Tænk, hvor meget plads der kunne være, hvis det stykke sofa lige forsvandt engang … En af problematikkerne er, at vi begge er kæmpe sofasurfere og elsker at bruge tid i sofaen, men vi har ikke helt samme ide om, hvad en flyder er. Jeg mener, at en flyder er æstetisk flot, skiller sig ud, har god plads i dybden og er praktisk.

Min kærestes ide om en flyder: Er dyb, blød og har en chaiselong. Sidstnævnte er et krav for manden. Derfor tænkte jeg, at jeg umuligt kunne være den eneste med den her problematik, og at det var på tide at vise, hvordan en flyder ikke kun indeholder chaiselong og nakkestøtter.

Foto af Sofakompagniet.
Høj ryg og dybt sæde. Smid en pude i, så er du der! (Foto: Sofakompagniet)

For mig er der intet bedre end at smide mine små tykke ankler op i en lækker sofa. Det føles bare godt. Der er bare noget ved en lækker sofa, som kan fylde min hjerne op med gode ideer og indretning.

Ellen her, som er sofaens navn, har for det første en farfarfølelse og er perfekt til sofasurfing. Der er god plads til den brede bagende, og samtidig er der en høj ryg, som tager imod dig, når du læner dig tilbage. At den så er grøn, er jo et kæmpe plus, når nu det både er en af de store trends, men også når man har en stor kærlighed til den nuance.

Pladsen i dybden har meget at sige for sofasurf-niveauet: Jo dybere den er, jo længere kan jeg kravle ind i sofaen med en kop te og slappe helt af. Smid en pude i også, og så er du flydende.

Foto af boconcept
Afdæmpet og med bløde hynder. (Foto: boconcept)

Hvis man ikke lige har behov for at råbe op efter en sofa, der fylder i hele rummet, så kan man jo altid vælge en mere rolig sofa. Grå er endnu en af trendfarverne her i efteråret, og en rolig nuance som passer ind til mere eller mindre alt. De mange forskellige nuancer af grå gør, at den giver forskellige udtryk, og hvis du så tilsætter bløde former og jordfarver, så har du et hit.

Sofaen herover er fra boconcept, og modsat den forrige sofa er der hynder i ryggen. Det gør den mere blød i det, og da den stadig har en god dybde, skriger den faktisk på, at nogen sofasurfer på den. Den musegrå farve er måske ikke altid så skide praktisk, men man kan nu om dage få fat i en coater, som gør din sofa smudsafvisende, og lad mig lige skrive under på, at det er en fantastisk ting!

foto af boconcept
Rå newyorker-stemning. (Foto: boconcept)

Den sidste sofa, som skal fremhæves som en mulig flydersofa, er den her lækre brune sag. Den bryder de hvide linjer, materialet er blødt og den måtte satans gerne flytte til sydsjælland og skabe en kontrast i min stue.

Udseendet giver en newyorker-følelse, hvilket jeg elsker. Derudover er farven en, som kan skifte alt efter omgivelserne, fordi stoffet kan nuancere. Den er rå, men samtidig giver stoffet et feminint touch. Ryggen på selve sofaen hælder tilpas meget til, at man automatisk slapper af, og til at en pude kan smides ind i hjørnet, så man ikke bliver helt skæv af at læne sig op ad ryglænet.

Mine hele 160 centimeter kunne godt kaste sig op flyde ud over hele sofaen og aldrig rejse sig op igen.

 

Hvis din bedre halvdel stadig ikke er overbevist, så må vedkommende overleve med at være henvist til lænestolen, for en sofa uden chaiselong er simpelthen en genial ide.

 

· Mere fra samme kategori ·