Læs også:

Close

Designerspire: Simone skal leve af sin hobby

Mit liv  | 

Simone Saron har altid villet være designer, og i sommer blev hun optaget på Margrethe-Skolen. Her skal hun lære håndværket og at klare sig i den benhårde modebranche. Læs om Simones vej mod drømmejobbet, og vind et af hendes designs

Simone Saron har altid været glad for at sy, og allerede som 15-årig årig dannede hun sit eget tøjmærke SaronCollection. Nu er hun optaget på designskolen Margrethe-skolen, hvor hun er ved at tage uddannelsen som beklædningsdesigner.

Mange kan have svært ved at finde deres rette hylde og karriere, men for Simone er der ikke nogen tvivl. Hun har hele tiden vidst, at hun ville ind på en designskole, men muligheden for, at det var helt forkert, når først hun kom ind, har hele tiden været til stede. Nu er det dog helt sikkert: Simone er lige, hvor hun skal være.

– Det er en vild følelse at være kommet ind på sit drømmestudie. Jeg ville ind på Margrethe-Skolen, men jeg vidste også, at jeg ikke skulle regne med noget, da det er en af Danmarks førende designskoler, og der er mange, der gerne vil optages. Hvis jeg fik afslag, så var planen at søge igen. Så jeg er virkelig lykkelig over, at jeg fik en plads og er endnu tættere på min drøm om at blive uddannet designer, fortæller Simone.

Læs også: Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

Simone skal leve af sin hobby. (Foto: Privat)
Simone skal leve af sin hobby. (Foto: Privat)

Stærkest i at sy

Fra Simone var helt lille, ville hun være designer, og som ganske ung lærte hendes mormor hende at strikke og sy. Da Simone var femten år gammel, tog hun springet og lavede sin egen kollektion.

– Jeg startede SaronCollection tilbage i 2010. I begyndelsen syede jeg en masse veste i uægte pelsstof, som jeg solgte en hel del af, men da jeg startede på Margrethe-Skolen, begyndte jeg forfra og slettede en masse gamle billeder. Nu vil jeg vise mine ideer og designs, som de er i dag. Inden SaronCollection havde jeg allerede syet i en masse år, og jeg har været kreativ, siden jeg var helt lille.

Simones kreativitet er nærmest eksploderet siden hun er blevet optaget på studiet. (Foto: Privat)
Simones kreativitet er nærmest eksploderet siden hun er blevet optaget på studiet. (Foto: Privat)

Simone blev mere og mere stærk i syningen, og hun er ikke i tvivl om, at det er årsagen til, at hun blev optaget, for det med at tegne sine designs er noget, hun har negligeret lidt gennem årene.

– Til optagelsen var min tegning utrolig dårligt. Derfor blev jegt nød til at tage kurser i sommerferien i København og hos en privat tegner i Køge. Derfra har mine tegneevner rykket sig meget.

Artiklen fortsætter under billedet

Simone syede selv sin studenterkjole. Direkte efter gymnasiet startede hun på designskolen. (Foto: Privat)
Simone syede selv sin studenterkjole. Direkte efter gymnasiet startede hun på designskolen. (Foto: Privat)

Se her: Soldater afslører: Derfor elsker vi at bo i unisex-barakker

En uddannelse med lang historie

Margrethe-Skolen, som Simone går på, ligger i København, og har i 80 år uddannet en lang række af designere, stylister og erhvervsfolk fra den danske- og internationale modebranche.

– Jeg er utrolig glad og taknemmelig for at være kommet ind. Det er en skole med en lang og stolt historie, og de har uddannet nogle af de bedste her. Jeg var kommet ind på en anden designskole, men ville ikke gå på kompromis når det handler om det her. Så vil jeg hellere satse på det bedste, få en rigtig god uddannelse med gode undervisere, lære håndværket og ende med at blive rigtig dygtig til det jeg laver, forklarer Simone.

Artiklen fortsætter under billedet

Margrethe-Skolens lokaler, hvor Simone lærer designhåndværket. (Foto: Privat)
Margrethe-Skolens lokaler, hvor Simone lærer designhåndværket. (Foto: Privat)

Nogle af skolens dimittender er blandt andre Margit Brandt, Susanne Rützou, Benedikte Utzon, Sand og Bitte Kai Rand, og Simone er stolt og ydmyg over at uddanne sig samme sted som nogle af de helt store danske designere.

– Det er et enormt inspirerende miljø at være i, og jeg kan mærke, hvordan jeg lidt har ligget i dvale, men nu kommer det hele væltende, ideerne, tankerne og det hårde arbejde. Det føles bare ikke som hårdt arbejde, når det er noget, jeg brænder for, siger Simone, der også tæller Oliver Rousteing – Balmains stjernedesigner – som et af sine helt store faglige forbilleder.

Simones kreative hjørne. (Foto: Privat)
Simones kreative hjørne. (Foto: Privat)

Læs også: Sandra wakeboarder: Kvinder skal ikke altid være så pæne

Hold fast i drømmene

For Simone har det at være optaget på drømmestudiet givet hende fornyet energi til at kreere og skabe tøj.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg vågner op hver dag og ser frem til at lære noget nyt, få en masse nye ideer og skabe nye og spændende designs. Jeg ser det ikke som en skole i den forstand, ligesom jeg gjorde med gymnasiet, men min fritidsinteresse, som jeg får lov til at dyrke hver dag. Hvor fantastisk er det lige, at man kan det?, spørger Simone begejstret.

https://www.instagram.com/p/BKOiWcLDHNV/?taken-by=saron_collection

Men selv om Simone lever højt på optagelsen og den fornyede energi, ved hun også godt, at hun langt fra er færdig med at arbejde benhårdt for sin drøm. For det vil det kræve at slå igennem i modebranchen.

– Jeg har altid drømt om at få mit eget mærke og være selvstændig, men jeg drømmer også om at være designer for en anden stor designer. Fremtiden er usikker i den her branche, men jeg synes, det er vigtigt at stræbe efter noget og drømme store drømme.

Går du selv med en spirende designer i maven, men tør du ikke tage springet? Så har Simone et råd til dig:

– Jeg har altid vidst, at mode var en svær branche, og der har da også været år, hvor jeg har været meget usikker på, om jeg turde satse på det, og om det var det rigtige. Men tvivl skal ikke stoppe ens drømme. Jeg tog springet lige pludselig efter gymnasiet og har lige siden vidst, at det var den helt rigtige beslutning. Jeg synes, man skal tro på sig selv hele vejen igennem.

Se også: Shoppeguide: Find den helt rigtige BH til din barm

Give Away

Ingen historier om spirende nye designere uden en mulighed for at få fingrene i deres designs. Derfor uddeler Simone en give away på et af sine designs, som du kan se mere om i Facebook-opslaget her:

Du kan også klikke her for at gå direkte til konkurrencen.

· Mere fra samme kategori ·