Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Trump vil måske ikke anderkende valgresultatet og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Trump vil måske ikke anderkende valgresultatet

Ved nattens sidste kandidatdebat inden det amerikanske præsidentvalget den 8. november, ville Trump hverken be-eller afkræfte om han vil acceptere valgresultatet.

Udtalelsen bekymrede modstanderen Hillary Clinton, der mente, at Trump sagde, at der var snyd involveret, hver gang tingene ikke gik som han ville, og at hans udtalelser var med til at smuldre tilliden til det amerikanske demokrati. Det skriver DR og CNN.

Trumps kommentarer om valgsnyd har skabt bekymringer, fordi flere af Trumps vælgere truer med selvtægt, hvis ikke de føler, at valget foregår ordentligt, eller deres kandidat bliver valgt som præsident.

Læs mere om den sag her: Trumps vælgere frygter valgsvindel og truer med selvtægt

Abortområdet kom også til debat, hvor Trump erklærede, at han ville finde en højesteretsdommer, der var imod abort. Hillary Clinton kom lidt i klemme på dette amerikanske højpolitiske spørgsmål, men endte med at sige, at hun støttede kvinders forfatningsret til at få en abort.

Også Putin og forholdet til Rusland blev debatteret, hvor Clinton beskyldte Trump for at være Putins marionetdukke.

Trump vil måske ikke anderkende valgresultatet. (Foto: Polfoto)
Trump vil måske ikke anderkende valgresultatet. (Foto: Polfoto)

Messerschmidt udtaler sig i EU-sagen

Efter flere dages tavshed har Dansk Folkepartis politiker Morten Messerschmidt nu udtalt sig i sagen om mulig snyd med EU-penge, der kører mod ham i øjeblikket. Det skriver Berlingske.

– Jeg kan fuldstændig afvise, at der bevidst er forsøgt at snyde med noget. Alt, hvad vi har foretaget os, har været i den bedste tro om, at det var inden for reglerne, lyder det fra Morten Messerschmidt, da TV2 News fanger ham til et møde i Polen.

Politikeren har heller ikke nogen kritiske kommentarer til DF’s beslutning om at udelukke ham fra ledelsen.

– En person må ikke stå i vejen for et parti. Og med al den virak, der er lige i øjeblikket, så synes jeg, det er en naturlig beslutning.

Læs mere om sagen her: Messerschmidt ude af DF’s ledelse

Her: Messerschmidt trækker sig som formand

Og her: Messerschmidt anklages for at bruge EU-midler til DF reklamer

Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)

Europæisk rumfartøj sandsynligvis styrtet ned

Det europæiske landingsmodul Schiaparelli, der skulle have landet på Mars i går eftermiddag, er efter al sandsynlighed styrtet ned. Det skriver TV2.

– Man havde først modtaget svage signaler fra landingsmodulet, men det forsvandt igen, og man vidste ikke hvorfor. Den er med stor sandsynlighed styrtet ned, så derfor er stemningen lidt trykket hernede lige nu, siger TV2’s udsendte, Niels Bünemann.

Til gengæld ser det ud til, at satellitten Trace Gas Orbiter er kommet i kredsløb om Mars, og det var lige så vigtigt for det europæiske rumagentur.

Læs mere her: Første europæiske rumfartøj lander på Mars

Første europæiske rumfartøj lander på Mars
Europæisk rumfartøj sandsynligvis styrtet ned. (Foto: Polfoto)

Tænketank: Kontanthjælpsloft skubber ledige væk fra job

Centrum-venstre tænketanken Cevea konkluderer i en ny analyse, at kontanthjælpsloftet vil tvinge flere ledige til at finde boliger i områder, hvor der er få jobs. Det skriver Ritzau på Dagens.dk.

– Hvis regeringens intention var, at mennesker skal flytte sig derhen, hvor der er mulighed for at få et job, så vil det her virke stik modsat, siger politisk chef i Cevea, Kasper Fogh Hansen.

Cevea har sammenlignet de områder, hvor der findes flest almennyttige boliger, og hvor der er flest stillingsopslag. Undersøgelsen viser, at Syd- Vest- og Nordjylland er de steder, hvor der er flest ledige boliger med to værelser og en husleje på 6000 kroner eller mindre. Det er samtidig de steder, hvor der er færest stillinger per ledig.

Der udover er mulighed for, at de ledige kan have sociale problemer ud over arbejdsløsheden.

Læs mere her: Helsingør vil oprette “fattiggårde”

Tænketank: Kontanthjælpsloft skubber ledige væk fra job. (Foto: Polfoto)
Tænketank: Kontanthjælpsloft skubber ledige væk fra job. (Foto: Polfoto)

 

 

· Mere fra samme kategori ·