
Opskrift: Græskarsuppe – så er det halloween
Det er efterår, det er koldt, og lige om lidt er det også halloween. Af alle tre grunde er det tid til at lave en lækker græskarsuppe. Vi har valgt en med både ingefær og kokosmælk
Græskarsuppe findes i et utal af varianter. Den smukke, orange suppe er lækker en lun efterårsdag – og så er den perfekt til Halloween. Vi har tvistet den almindelige variant og kommet ingefær og kokosmælk i. Det gør den lidt thai-inspireret, men bestemt ikke dårligere!
Retten er til 4 personer
Ingredienser1 græskar udhulet i grove tern
3 spsk kokosolie
1 stort løg
5 fed hvidløg
2 spsk finthakket ingefær
1 dl røde linser
1 knivspids gurkemeje
1½ tsk koriander
1 tsk kanel (endelig ikke mere)
1 tsk kardemomme (endelig ikke mere)
1-2 chiliflager
3-4 dl kokosmælk
Saft af 2 lime
Friske koriander og eventuelt ristede græskarkerner
Sådan gør du
Start med at snitte løg og hvidløg, og sauter det i den varme kokosolie i gryden.
Kom derefter græskartern og de øvrige krydderier i. Og når det har fået lidt farve, kom cirka 1 liter vand i. Græskar-ternene skal blot lige være dækket, så kom lidt vand i ad gangen.
Kom derefter de røde linser i.
Lad det hele simre ved lavere blus til alt er godt mørt og kogt ud. Vil du have den fin, ens og let, så blend det hele med en stavblender. Ellers lad den være, som den er.
Kom derefter kokosmælken i, og smag suppen til med lidt salt og limesaft.
Anret suppen i små skåle, og pynt med masser af friske koriander og ristede græskarkerner. Server suppen med groft brød til.
Og ha’ så en god og uhyggelig halloween. Skal det være ekstra uhyggeligt, så kom et par af de små plastikedderkopper i. Men husk nu ikke at spise dem! Bare et godt råd.
Læs også: