Læs også:

Close
Der findes 10 gange så mange galakser som forventet

MY EVENING NEWS: Der findes 10 gange så mange galakser som forventet og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Der findes 10 gange så mange galakser som forventet

Der er sket en kæmpe opdagelse indenfor rumforskningen, der kan forklare meningen med livet. Det skriver DR.

Astronomer har opdaget, at der findes hele 10 gange så mange galakser, som man først troede. Samtidig har de fundet frem til, hvordan galakser og faktisk alle atomer bliver dannet. Hvilket vil sige, at de nu ved, hvor de atomer, kroppen er opbygget af, kommer fra.

– Vi har nu en bedre forståelse for den historie i universet, som vi selv er en del af, og hvordan det hele er startet. Og det er jo dybest set det spørgsmål, vi som mennesker hele tiden går og stiller os: Hvad er meningen med livet, og hvorfor er vi her? fortæller lektor ved Niels Bohr Instituttet Anja Andersen, der er ekspert i rummet.

Det giver også svar på hvilken form for astronomisktidsalder, vi befinder os i.

Der findes 10 gange så mange galakser som forventet
Astronomer har fundet dværggalakser, der kan fortælle, hvordan alle atomer er opstået. (Foto: All Over)

Du bliver snydt i supermarkedet

Seks ud af ti forbrugere føler sig snydt af fødevareemballager, og det er faktisk heller ikke alt, der er, hvad det giver sig ud for at være, skriver Forbrugerrådet TÆNK.

De fremhæver en række produkter, herunder pizzatopping, der ligner revet ost, men hovedingredienserne er faktisk vand og palmeolie. Har du nogensinde købt roastbeefpålæg? Så er det faktisk ikke en stegeskorpe, du kan se, men derimod karamelfarve.

I den forbindelse har Tænk startet kampagnen ”Ærlig snak eller ren salgsgas?”, der skal sætte fokus på de vildledende produkter.

Du bliver snydt i supermarkedet
Kanten på roastbeef i skiver er faktisk karamelfarve. (Foto: Polfoto)

Island: Politiker ammer på talerstolen

Politikeren Unnur Bra Konradsdottir fra Uafhængighedspartiet gik onsdag op på talerstolen, imens hun ammede sin datter, da der uventet blev spurgt ind til et lovforslag, hun havde været inde over. Det skriver DR.

– Hun var sulten. Jeg havde ikke planlagt, at jeg skulle tale. En kollega talte om et forslag, som jeg havde fremsat, så jeg blev nødt til at svare. Så enten kunne jeg rive babyen af brystet eller tage hende med op på talerstolen, siger hun.

Hun menter, at det ville være mere forstyrrende, hvis hun lod være med at svare.

Island: Politiker ammer på talerstolen
Unnur Bra Konradsdottir fra Uafhængighedspartiet skulle uventet på talerstolen og måtte derfor gå ammende derop. (Foto: Polfoto)

Kronprins Frederik skader halsrygsøjlen

Kronprinsen har fået et brud på halsrygsøjlen under et trampolinspring. Det skriver Ekstra Bladet.

Frede kom til skade under et privat arrangement i en gymnastikhal. Udover at skulle gå med halskrave i 12 uger, har Hans Kongelige Højhed været nødt til at melde afbud til dagens reception for atleterne, der deltog i de olympiske og paraolympiske lege.

Her kan du høre Dronning Margrethes vittige kommentar til kronprinsens fravær.

· Mere fra samme kategori ·