Læs også:

Close
halloween

6 måder, du kan pynte op med græskar på

Bolig  | 

Hvem siger, at man ikke kan fejre den uhyggelige, amerikanske tradition med et minimalistisk og skandinavisk touch? Her er seks stilede græskardekorationer til Halloween

Benedikte Lundberg, Houzz.dk

Halloween-højtiden har alligevel gjort sit indtog i Skandinavien, hvor vi flittigt skærer græskarhoveder og klæder os skræmmende ud. Vi inspirerer dig til stilede Halloween-dekorationer med græskar, som matcher vores nordiske stil.

Her er 6 stilede måder …

halloween

Helt naturlig

Græskar er nærmest blevet symbolet på Halloween. Og rigtig mange af os skærer dem ud, så de ligner uhyggelige hoveder eller skræmmende figurer, som med stearinlys i kan skabe rigtig (u)hyggelig stemning uden for huset eller på altanen.

Men du behøver ikke nødvendigvis udskære skræmmende ansigter eller flagermus i græskarret – i stedet kan du vælge at lave fine, grafiske eller abstrakte mønstre, så græskarrene også kan pynte før og efter Halloween.

 

exterior fall table

En anden helt naturlig måde at bruge græskar på, er ved at lave små fyrfadslygter ud af de lidt mindre hokkaido-græskar og bruge dem som bordpynt eller til hyggelig belysning i vindueskarmene. Når du har udhulet de små græskar, kan du i samme ombæring lave en lækker krydret hokkaidosuppe af det overskydende græskarkød – og ja, som på billedet her kan du også vælge at bruge de udhulede græskar som suppetallerkener.

 

Villeroy & Boch Old Luxembourg Dinnerware

Du kan sagtens blande forskellige græskarsorter og lave små stilleben med dem, udenfor eller indenfor, der kan give en lidt mere afdæmpet Halloween-stemning. De fleste grønthandlere har masser af sjove græskarsorter i utallige former og farver i løbet af efteråret. Du kan eksempelvis spørge efter delica-, muscat- eller hokkaido-græskar.

 

Fall Decor

Miks eventuelt dine græskar med skægge og krummede squashsorter, som findes i alverdens farve og former.

 

Halloween Decorations

 

Richmond, 1930

Den simple hvide

Hvis du ikke er til den klassiske græskar-orange farve, men ønsker lidt Halloween-dekoration, der passer bedre ind i lyse, nordiskinspirerede hjem, kan du vælge at male dine græskar helt hvide. På den måde kan du kombinere dem med en masse andre dekorationsmaterialer som grene, blomster og mos, uden at udtrykket bliver for spraglet.
De små græskarsorter er på den måde oplagte til fin bordpynt.
Set the Mood with Fall Decor

 

Fall Style

 

The home of Yvonne and Boris

 

Fall Style

Mønstermani

Bliver de hvide græskar for kedelige, kan du i stedet vælge at male flotte, grafiske mønstre på dem. Her kan det være dekorativt at bruge forskellige farver og former for at skabe en mere dynamisk dekoration. Der findes et hav af skabeloner på nettet, som du kan printe, klippe ud og sætte fast på græskarret, så mønsteret bliver mere detaljeret og præcist. En aktivitet, der er rigtig hyggelig at lave med børn og andre kreative sjæle.
Harbor View Hills 2

TIP!

Sætter du dine malede græskar udenfor, kan de holde sig væsentligt længere end inde i varmen. Desuden skaber de masser af blikfang selv efter Halloween.

 

Dallas, TX: James & Lynsey Purl

Sådan fejrer vi halloween:
Halloween, der oprindeligt stammer fra USA, falder den 31. oktober hvert år og fejres med uhyggelige kostumer, masser af skræmmende Halloween-pynt og ikke mindst trick-or-treat, hvor udklædte børn går fra hus til hus, ringer på og skaber “uhygge” og som regel bliver forkælet med søde sager eller småpenge. Udhulede græskar med lys i er ligeledes en tradition, vi herhjemme har adopteret fra den anden side af Atlanten.
Metallic & glam

 

Halloween Haven 2015

Græskar i ny beklædning


Ønsker du Halloween-dekorationer, du kan bruge næste år uden at skulle i det kreative hjørne igen, kan du anskaffe dig “græskar” i alternative materialer. Mange brugskunst- og indretningsbutikker forhandler efterhånden masser af Halloween-pynt – her er det eksempelvis små græskarlygter fremstillet i jern, der kan være fine til entréen, altanen eller terrassen.
Lamon Luther

Glaskunst er også dekorativt i boligen, og disse græskar ville i grunden kunne passe ind i hjemmet året rundt.

 

Art over Bookcase

 

Timber Home Design

 

Halloween pumpkins

Små græskarornamenter, du kan hænge på efterårsgrene i loftet, kan også være et fint alternativ til friske græskar, og kan ligeledes blive hængende lidt længere ind i efteråret – måske helt indtil julepynten kommer og tager over?

 

Halloween Deco

God fornøjelse – og rigtig (u)hyggelig Halloween!

 

houzz

· Mere fra samme kategori ·