Læs også:

Close
Populært proteinbrød er dårligere end rugbrød

MY EVENING NEWS: Populært proteinbrød er dårligere end rugbrød og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Populært proteinbrød er dårligere end rugbrød

Kohbergs Aktiv Protein Brød både ligner rugbrød og bliver solgt som rugbrød i supermarkederne, men er det faktisk ikke. Brødet er gået hen og blevet populært hos de danske forbrugere, men hvad du måske ikke vidste er, at det rent faktisk er hvedebrød. Det skriver Ekstra Bladet.

– Det er et dårligere produkt end almindeligt rugbrød, og det er slet ikke noget, som almindelige mennesker med almindelige proteinbehov bør indtage, siger ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen til Forbrugermagasinet Tænk.

Det skal dog siges til Kohbergs forsvar, at de ingen steder kalder det for rugbrød, men problemet ligger i, at det er blevet udviklet i samarbejde med diætister fra Team Danmark og har elitesvømmeren Jeanette Ottesen posen, der sundhedsstempler et brød, der ikke engang kan få fuldkornsmærket.

Populært proteinbrød er dårligere end rugbrød
Protein brød fra Kohberg ligner rugbrød, men det er faktisk hvedebrød. (Foto: Polfoto)

Regeringen vil skære i støtten til Børns vilkår

I fremtiden kan børn miste muligheden for hjælp til at lægge sag an mod kommuner i omsorgssvigtsager. Det skriver Altinget.

I de seneste tre år har børn kunnet få hjælp igennem Børns vilkår til at føre erstatningssager mod kommuner, der har ignoreret henvendelser omkring mistanke om vold, seksuelt misbrug og lignende mod børn.

Den økonomiske støtte til dette står nu til at frafalde.

– Vi har ikke i vores udspil til satspuljeforhandlingerne nogen ambition om at forlænge projektet, siger Social- og Indenrigsminister Karen Elleman.

Regeringen vil skære i støtten til Børns vilkår
Frafalder støtten kan, børn, der har lidt overgreb, ikke længere får hjælp til at sagsøge kommuner. (Foto: Polfoto)

Supertyfon på vej mod Filippinerne

Tyfonen har fået navnet Haima og forventes at ramme landet i løbet af i dag. Det skriver TV 2.

Middelvindene vil ligge på 65 m/s, og der vil være vindstød 80 m/s, hvilket er det samme som 290 kilometer i timen. Udover den kraftige vind kan der komme op til 500 millimeter regn.

Haima er en kategori 4 orkan og vil ramme den nordlige del. Det er ikke andet end nogle dage siden Filippinerne sidst var ramt af en tyfon, og de frygter derfor, at de ekstra vandmasser, Haima fører med sig, vil resultere i oversvømmelser og vandskred.

Supertyfon på vej mod Filippinerne
Filippiner vil i løbet af i dag blive ramt af den anden tyfon inden for få dage. (Foto: Polfoto)

Første europæiske rumfartøj lander på Mars

Hvis alt går efter planen, vil rumsonden Schiaparelli i dag lande på Mars efter sin syv måneder og næsten 500 kilometer lange rumrejse. Det skriver TV 2.

Den vil ramme atmosfæren klokken 16.48 dansk tid med 21.000 kilometer i timen. Efterfølgende vil den blive hjulpet til overfladen af faldskærme og styreraketter.

Formålet er blandt andet at undersøge om metangassen på planeten kan være et tegn på liv.

– Det store spørgsmål ved Mars er jo, om der er liv på Mars’ overflade, eller om der har været liv. Det er det, alle rumsonder undersøger, Krisitan Pedersen, der er direktør for DTU Space Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

Første europæiske rumfartøj lander på Mars
Der kan gå hen og blive skrevet historie, hvis Schiaparelli lander på Mars som planlagt. (Foto: Polfoto)

5.000 flygter til Syrien

I disse dage er en koalition mod Islamisk Stat i fuld gang i en irakiske by Mosul, der er en af de sidste IS-højborge i landet. Dette har ført til, at flere tusinde civile flygter fra byen. Det skriver BBC.

I løbet af de sidste ti dage er 5.000 flygtet ind i Syrien til flygtningelejren al-Hol, der alleredes siges at være overfyldt og ulækker.

Det vurderes, at der stadig er 1,5 millioner civile tilbage i byen og 5.000 IS kæmpere.

FN forventer, at omkring 200.000 vil udvandre i løbet af den kommende uges tid, og frygter, at det her kan ende med at blive den største menneskeskabte humanitære krise i nyere tid.

Læs mere: Vigtig slag mod IS sat i gang og Koalition mod Islamisk Stat går over al forventning og andre nyheder.

Den Irakiske regering råder borgerne til at blive i byen, men de frygter Islamisk Stats miner og snigskytter, der ligger på lur i byen.

5.000 flygter til Syrien
Der bygges lejre syd, øst og nord for Mosul til dem som forventes at flygte fra byen. (Foto: Polfoto)

Virksomheder vil have, at syge medarbejdere bliver hjemme

Måske lyder det ikke helt ukendt, når TV 2 skriver, at mange danskere går på arbejde, selvom de er syge. Det er virksomhederne dog utilfredse med, da de mener at det kan være et udtryk for, at man er bange for at miste jobbet og føler en hvis præstationsangst.

– Masser af medarbejdere kommer på arbejde, selvom de er syge. Det må være noget med, at man føler, man skal præstere. Derfor ligger man sig ikke syg, forklarer Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka Forsikring, og fortsætter:

– Vi har været i en økonomisk krise, og folk er bange for at miste deres job. Alle kender nogen, der har mistet det.

Valget om at møde op har dog tit en negativ effekt, og i mange tilfælde bliver sygdomsforløbet kun længere, når folk i trods vælger at møde på job.

Virksomheder vil have, at syge medarbejdere bliver hjemme
I blandt privatansatte er sygefraværet det laveste i 19 år. (Foto: All Over)

Video: Far fortæller søn, at moren er død

En video, hvor en far fortæller sin otteårige søn, at moren er død af en overdosis, går viralt efter deling på hans egen facebookprofil.

Videoen blev med godkendelse fra drengen delt på de sociale medier for at sprede et budskab til narkomaner med børn, om at de skal søge hjælp, så der ikke er flere børn, der behøver at miste en forælder til stofmisbrug.

· Mere fra samme kategori ·