Læs også:

Close
Orkan på vej mod Haiti

MY DAILY NEWS: Orkan på vej mod Haiti og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Orkan på vej mod Haiti

En kategori 4-orkan er nu på vej mod det sydamerikanske land, der for seks år siden var offer for endnu en naturkatastrofe, da landet blev ramt af et kraftigt jordskælv. Det skriver TV 2.

Orkanen har fået navnet Matthew og ligger på nuværende tidspunkt syd for Haiti med vindstød på 270 km/t. Den bevæger sig med 11 km/t og forventes at ramme landet senere i dag.

Matthew vil også bringe voldsom regn med sig. Der kan falde op til 1.000 millimeter, som kan resultere i jordskred og oversvømmelser. For at have noget at sammenligne med, falder der 712 millimeter om året i Danmark.

Orkan på vej mod Haiti
Matthew vil ikke kun have indflydelse på Haiti. Nabolandene Jamaica og Den Dominikanske Republik vil også rammes af kraftig blæst og nedbør. (Foto: Polfoto)

I dag er Folketingets åbningsdag

Traditionen tro åbner Folketinget i dag klokken 12, den første tirsdag i oktober, som det står skrevet i grundloven. Ved åbningen holder Lars Løkke en tale om landets tilstand, hvor emner som 2025-planen, Europol og udlændinge højst sandsynligt vil komme på bordet.

Allerede under forberedelserne til åbningen var der debat på Christiansborg. Pia Kjærsgaards valg om at hænge Dannebro bag formandsstolen faldt ikke i god jord hos Enhedslisten. Deres kritik mødte dog hurtigt modstand.

– Dannebrog er Danmarks flag. Flaget repræsenterer alle danskere. Uanset parti og holdning. At gøre dannebrog til genstand for politisk diskussion er både småligt og viser noget foragt i forhold til Dannebrogs historie, siger Venstres Jakob Engel-Schmidt til DR.

Folketingets åbning
Forud for åbningen er der gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Her ses Lars Løkke og co. på vej mod kirken. (Foto: Polfoto)

Klubhuse ransages i Odense

I morges gik Fyns Politi i gang med at ransage Black Army og Hells Angels klubhuse i Odense. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Ransagningerne kommer i kølvandet på to skudepisoder, og målet med de to aktioner er at finde våben, der kan sætte dem i forbindelse med disse.

Mand idømt forvaring i voldsom sag om voldtægt og misrøgt. (Foto: Polfoto)
Politiet udsender en ny pressemeddelelse, når der er nyt i sagen. (Foto: Polfoto)

Læs også:

flere-overlever-brystkraeft

Flere kvinder overlever brystkræft

Mette mistede sit hår under behandlingen. (Foto: Privat)

Mette fik kræft som 30-årig: Mit lange hår og mit ene bryst var det mindste tab

· Mere fra samme kategori ·