Læs også:

Close

Opskrift: Sushi med quinoa

Mad  | 

Sushi med quinoa er en ny, lækker version af sushi, som forvandler en helt klassisk venindemiddag til en fest

Vi elsker sushi! Men vi elsker quinoasushi endnu mere! Sushi med quinoa er ikke så klistret, som almindelig sushi med ris, hvilket vi ser som et klart plus for smagen. Dog skal man lige have det rigtige tække, når de skal rulles, da de små runde frø ikke klistrer nær så meget 😉

Quinoa har et højt indhold af protein og fibre, hvilket gør, at hvert stykke mætter lidt mer, og så stiger blodsukkeret ikke i samme grad. Derudover er quinoa rig på omega-3, indeholder B- og E-vitamin samt jern og kalk. Ydermere har riserstatningen et højt indhold af antiinflammatoriske phytonæringsstoffer.

Quinoasushi

Det skal du bruge
2 dl hvid quinoa
1 dl rød quinoa
6 dl vand
5 forårsløg
1 agurk
1 Avokado
5 tangplader
Sojasauce (tilbehør)
Wasabi (tilbehør)

Vegansk hvidløgsmayonnaise
1/2 dl usødet sojamælk
1/2 tsk. sennep
1 tsk. citron
1/2 tsk. hvidvineddike
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. (hvid)peber
1 dl rapsolie eller olivenolie
2 fed hvidløg

Vegansk hvidløgsmayonnaise

  1. Pisk sojamælk, sennep, citron og salt sammen i en skål.
  2. Pisk olien i lidt efter lidt (husk, at alle ingredienser skal have samme temperatur, ellers skiller mayonnaisen).
  3. Pres hvidløgene med en hvidløgspresser, kom dem i, og rør rundt.

 

 Quinoasushi (2 personer – cirka 40 stykker)

  1. Start med at lave hvidløgsmayonnaisen som beskrevet ovenover.
  2. Kom quinoa i en gryde og tilsæt vand. Kog quinoa som anvist på pakken.
  3. Skyl agurken og forårsløgene, og skær dem til i længden, så de passer til længden af tangpladen. Skær agurken på langs i mindre stykker.
  4. Skræl avokadoen, og skær den på langs i mindre stykker.
  5. Kom en tangplade på bambusrullen, og put 2/3 quinoa (quinoa’en skal være lun) med en ske på pladen, og tryk det godt ned med skeen.
  6. Smør mayonnaise med en ske midt på stykket med quinoa. Læg forårsløg, avokado og agurk på.
  7. Rul pladen sammen med bambusrullen, dup det frie stykke tang med vand, og luk rullen.
  8. Gentag fremgangsmåden for alle tangplader.
  9. Kom rullerne på køl, og skær dem ud i mindre stykker.

· Mere fra samme kategori ·