
Opskrift: Ossobuco med gremolata
Ossobuco får dig til at se ud som en mesterkok, men tager kort tid at forberede – win, win!
DET SKAL DU BRUGE…til ossobuco
4 stk. ossobuco (kalve- eller okseskank med marv)
2 spsk. olivenolie
1 lille hakket løg
Hvedemel
Salt og peber
30 g smør
1⁄2 stilk bladselleri skåret i små tern
2,5 dl tør hvidvin
3 dl grøntsags- eller kyllingefond…til gremolata
Revet skal af 1 citron
1⁄2 fed finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket persille
Imponer din kæreste, date, veninderne eller familien med en klassisk italiensk ossobuco, som både ser ganske avanceret ud, smager virkelig lækkert og tilmed passer sig selv det meste af tilberedningstiden.
Tip!
Når du river citronskal til gremolataen, så sørg for kun at rive den gule del af skallen – det hvide giver nemlig en bitter smag.
Når retten står på bordet, og du soler dig i dine gæsters beundring, kan du passende krydre din overlegne madlavningspræstation med lidt blæret baggrundsviden: Ossobuco er nemlig en kendt egnsret fra Piemonte og Lombardiet i Italien, og navnet henviser til hullet i midten af benet, hvor marven – og smagen – sidder.
DET SKAL DU GØRE
- Vend kødet i mel tilsat salt og peber
- Varm olien i en pande
- Brun kødet sammen med løg, tag det af panden, og sæt det til side
- Tilsæt smør til panden samt selleri og lidt salt, og steg et par minutter, uden at det branker
- Når sellerien er blød, tilsættes kød og vin
- Når væsken er dampet af, tilsættes fonden
- Læg låg på, og lad det simre i ca. 1,5 time ved svag varme, til kødet er ved at falde fra benet
- Vend kødet ca. hvert 20. minut
- Bland ingredienserne til gremolata, læg ossobucoerne i et fad, drys gremolataen over, og server evt. med brune ris til.
Opskriften på ossobuco med gremolata er fra Caroline Flemmings kogebog, Det bedste fra mit eget køkken.
