Læs også:

Close
Negleprodukter er mærket for dårligt

MY EVENING NEWS: Negleprodukter er mærket for dårligt og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Negleprodukter er mærket for dårligt

Der er sket en stigning i antallet af indberetninger af negleprodukter, og det har fået Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion til at sætte en kontrolkampagne op. Til trods for klare regler i forhold til mærkning var 19 ud af 24 produkter for dårligt mærket. Det skriver Miljøstyrelsen.

– Negleprodukter kan ved forkert brug udgøre en sundhedsrisiko. Derfor er det vigtigt, at produkterne mærkes korrekt, så forbrugerne kan foretage et oplyst valg. Negleprodukter skal altid bruges med omtanke, siger Inger Bergmann, leder af Kemikalieinspektionen.

2.000 potentielle forhandlere og importører har efterfølgende fået tilsendt et brev, der gør opmærksom på deres ansvar i forhold til mærkning.

Negleprodukter er mærket for dårligt
19 ud af 24 negleprodukter er ikke mærket korrekt. (Foto: Polfoto)

Læs også: Klumme: Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30

15-årig forsøgte at slå pige ihjel til klassefest

En 15-årig dreng indrømmer drabsforsøg med kniv mod jævnaldrene klassekammerat og sidder nu i surrogat. Det skriver TV 2.

Han stak pigen flere gange til festen fredag i Fårevejle på Sjælland, hvor hun slap med overfladiske sår.

Drengen blev fremstillet i grundlovsforhør den efterfølgende dag og skal sidde fængslet frem til den 22. november.

Foto: Polfoto)
Den 15-årige indrømmer, at han forsøgte at dræbte sin klassekammerat. (Foto: Polfoto)

Katolikker og protestanter sammen i historisk mindeceremoni

I dag når vi en historisk milepæl ved Pave Frans’ deltagelse i fejringen af 500-året for reformationen i Lund. Det skriver DR.

– Det, at man for første gang i historien kan kigge på reformationen med et samlet blik og med en fælles ceremoni, det er historisk, det er stort og meget vigtigt, siger Bjørn Thomassen, lektor på Roskilde Universitet.

Selv om stridsøksen først bliver officelt begravet i dag, udkom bogen ”Fra konflikt til fællesskab” for tre år siden med ritualer og bønner, der kunne bruges til møder mellem katolikker og protestanter.

Katoliker og protestanter sammen i historisk mindeceremoni
Pave Frans på historisk besøg til reformationsdagen i Lund. (Foto: Polfoto)

Læs også: 10 madvarer, du HELT sikkert udtaler forkert

24-årig mand nægter sig skyldig i sag om sprængstof

En 24-årig somalisk mand blev søndag anholdt i forbindelse med, at der blev fundet sprængstof i en beboelsesejendom, men han nægter sig skyldig i sagen. Det skriver Politiken.

Politiet fik søndag morgen et tip om en bombelignende genstand i en kælder i Aarhus Vest, og få timer efter anholdt de manden, som opholdt sig på adressen. Han er somalisk statsborger, og politiet vil ikke oplyse, hvorvidt han er kendt af politiet eller ej.

– Vi har naturligvis en teori om, hvordan tingene hænger sammen, men det vil jeg ikke gå nærmere i detaljer med. Nu skal der ro på, så vi får tid til at grave os dybere ned i efterforskningen, siger René Raffo, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

24-årig mand nægter sig skyldig i sag om sprængstof
Den 24-årige nægter sig skyldig i sagen om sprængstof fundet i en beboelsesejendom. (Foto: Polfoto)

Politiet gemte beviser væk

Optagelser, der viser, hvordan politiet frihedsberøvede ellers helt fredelige demonstranter fra Falun Gong-bevægelsen tilbage i 2013, lå bare og samlede støv hos Københavns Politi. Det skriver Radio24syv.

Ifølge dokumenter var det for at skjule, at politiet havde opgivet falske oply­snin­ger i Tibet-sagen. Den plan lykkedes dog ikke, da vicepolitiinspektøren og en politikommissær nu er blevet anholdt for at have løjet i retten. Det skriver Ritzau.

Politiet gemte beviser væk i Tibet-sagen
Skjulte beviser har set dagens lys og har nu ført til anholdelsen af to politibetjente. (Foto: Polfoto)

Læs også: Novemberfund: Her er de vigtigste skønhedsnyheder

· Mere fra samme kategori ·