Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Vigtig slag mod IS sat i gang og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vigtig slag mod IS sat i gang

Irakiske elitestyrker og amerikanske bombefly er i dag sendt af sted mod IS’ højborg, Mosul. Byen er den ekstremistiske organisations vigtigste og folkerigeste by, og man spår, at får man vredet Mosul ud af hænderne på IS, så risikerer hele kalifatet at kollapse. Det skriver Politiken.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi gik i nat på tv og skød angrebet i gang.

– Tiden til sejr er kommet, og operationer for at befri Mosul er begyndt, siger premierministeren.

Mange lokale fra de nærliggende byer er evakueret, men omkring en million civile formodes at befinde sig i Mosul endnu, fordi IS vil bruge dem som menneskeskjold mod luftbombardementer.

Ud over Mosul råder IS over den syriske by Raqqa.

Vigtig slag mod IS sat i gang. (Foto: Polfoto)
Et vigtigt slag mod IS er sat i gang. (Foto: Polfoto)

 

Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed

Morten Messerschmidt er igen i søgelyset, efter EU’s antisvindelenhed, OLAF, nu har besluttet sig for at tage sagen om mulig misbrug af EU midler op. Det skriver DR.

Sagen begyndte i oktober sidste år, da DF’eren Rikke Karlsson melder sig ud af Dansk Folkeparti uden varsel, da hun ikke kunne få oplysninger om pengeforbrug i de to fonde MELD (Movement for Europe of Liberties and Democracy) og FELD (Foundation for Europa of Liberty and Democracy).

Læs her: Messerschmidt anklages for at bruge EU-midler til DF reklamer

Samtidig anklagede Rikke Karlsson formanden for MELD, Morten Messerschmidt, for at have angivet hende som litauisk bestyrelsesmedlem i en af fondene, selv om hun aldrig havde deltaget i et møde og ikke er litauer.

Læs mere: Messerschmidt trækker sig som formand

EU gik ind i sagen, og i maj blev det bestemt, at MELD og FELD skulle tilbagebetale 2,9 millioner kroner til EU-kassen, som fondene ellers havde fået til deres projekter.

Lørdag kom der nye anklager i sagen, hvor Messerschmidt anklages for at have søgt midler til et EU-møde, som lå samme dag og samme sted som DF’s sommergruppemøder.

Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)

Flere anmeldelser om klovne på Sydsjælland

Politiet melder om mindst fire episoder i løbet af 12 timer, hvor klovne har skræmt folk på Sydsjælland. Det skriver Ritzau.

– Vi har haft fire anmeldelser om klovne, som har rendt rundt i det offentlige rundt og skræmt folk. Det var to i Næstved, en i Mern ved Vordingborg og en i Præstø. De råber og løber efter folk, hvis de har muligheden, og det gør jo, at folk bliver rigtig bange, siger vagtchef Søren Østervig.

I Præstø blev en kvinde jagtet af en klovn, da hun var ude og gå omkring midnat, og i Mern ved Vordingborg var det to unge mænd i masker, der kastede med knaldfyrværkeri.

I den forgange uge har der været omkring ti tilfælde af klovne, der skræmmer folk på den ene eller den anden måde.

Læs mere her: Klovn stikker mand ned og klovnemasker sælger godt

Læs også: Uhyggelig halloweentrend: Dræberklovnene er kommet til Danmark

dræberklovne halloween klovn danmark
Dræberklovnene har spredt sig fra USA og videre ud til flere andre lande. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·