Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: LA og Konservative skal også betale penge tilbage til EU og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

LA og Konservative skal også betale penge tilbage til EU

Det er ikke kun Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt, der bruger EU-penge på ting, de ikke må. Også Liberal Alliance og Konservative skal nu betale støttepenge tilbage. Det vurderer Europa-Nævnet ifølge Berlingske.

Liberal Alliance skal betale 60.000 kroner tilbage for en debat om licensmidler, en debat på Folkemødet og en debat om forskellen på Danmark og Sverige.

Det Konservative Folkeparti må sende 27.000 kroner retur, som de har brugt på udgifter til “planlægning/ansøgning og løbende korrespondance og opfølgning”.

Læs mere om sagen med Dansk Folkeparti og muligt misbrug af EU-midler her: EU vil ikke tage imod Dansk Folkepartis penge.

LA og Konservative skal også betale penge tilbage til EU. (Foto: Polfoto)
LA og Konservative skal også betale penge tilbage til EU. (Foto: Polfoto)

Amerikanerne strømmer til stemmeurnerne

Det forventes, at mere end hver tredje amerikaner giver sin stemme til præsidentvalget før selve valgdagen den 8. november. Det skriver DR.

Nogle amerikanske medier hævder, at op mod 40 procent af vælgerne afgiver deres stemme i dagene og ugerne op til valget.

Siden årtusindskiftet har det været muligt at afgive sin stemme tidligere end selve valgdagen, og antallet af stemmer, der gives før valget, er steget voldsomt fra 16 procent i 2000 til 35 procent af de afgivne stemmer i 2012.

Hillary Clinton
Det kan være godt for den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton, at amerikanerne kan stemme i flere dage op til valget. (Foto: Polfoto)

Italien igen rystet af to kraftige jordskælv

To kraftige jordskælv har igen ramt Italien, ikke langt fra det område, der for få måneder siden blev ramt af et dødeligt skælv. Det skriver TV2.

De første af de to nye skælv havde en styrke på 5,4 på Richterskalaen og ramte omkring klokken 19 om aftenen. Det næste havde en styrke på 6,4. Det er kraftigere end skælvene, der kostede 300 mennesker livet for to måneder siden.

Skælvene har ramt provinsen Macerata, og det første jordskælv kunne også mærkes i Rom, der ligger omkring 120 kilometer væk fra skælvets epicentrum. Der er endnu ingen meldinger om dødsfald.

Læs mere: Italien ramt af jordskælv så kraftigt som atombombe

Italien igen rystet af to kraftige jordskælv. (Foto: Polfoto)
Italien igen rystet af to kraftige jordskælv. (Foto: Polfoto)

Reklame for murere får flere op af stolen

En reklame for mureruddannelsen har fået flere op af stolen. De mener, at reklamen er fræk og sexistisk. Det skriver DR.

I skrivende stund er reklamen blevet delt mere end 10.000 gange og er set af mere end en million, og ikke kun inden for Danmarks grænser. Også i Sverige og Norge har man set reklamen.

Reklamen skal sætte fokus på, at der mangler elever til erhvervsuddannelserne, især for murerfaget, og gøres der ikke noget nu, vil der mangle håndværkere om ti år.

Selv siger oldermanden for Københavns Murerlaug, Christian Dahl Pedersen, om reklamen:

– Vi spiller på de strenge, der nu er, når man laver reklamer. Sexappeal og humor. I den grad humor.

Hvad mener du?

Samsungs resultat styrtdykker

Elektronikgiganten Samsung har i nat fremlagt sit regnskab for tredje kvartal. Ligesom hos konkurrenten Apple, er Samsungs driftsresultat dykket med 30 procent i tredje kvartal. Det skriver AFP.

Læs mere om Apples faldende salg her: Apples salg af iPhone falder igen, igen… igen

Samsung har haft store problemer med modellen Sansung Galaxy Note 7, fordi telefonens batteri kan bryde i brand eller eksplodere spontant.

Eksperterne er stadig ved at beregne de økonomiske konsekvenser ved salget, og man forventer, at den katastrofale telefon vil skade Samsungs salg yderligere.

Fly evakueret efter brand i Samsung-telefon. (Foto: Privat)
Fly evakueret efter brand i Samsung-telefon. (Foto: Privat)

 

· Mere fra samme kategori ·