Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Mikroperler af plastik fra tandpasta og cremer spises af dyr og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mikroperler af plastik fra tandpasta og cremer spises af dyr

Du kender dem måske fra din tandpasta, din scrub eller dit vaskepulver. Blå prikker, der hjælper med at skrabe huden fri for døde hudceller, hjælper tænderne af med skidt og skrubber snavs af tøjet.

De blå prikker er mikroperler af plastik, og de er ved at være et stigende problem for verdens dyrearter. Det skriver Greenpeace.

Perlerne løber nemlig fra dit afløb og videre ud gennem rensningsanlæggene, der ikke kan fange de små blå plastikkugler. Derfra løber de videre ud i havet, hvor dyrene nogle gange tror, at de er mad.

Greenpeace arbejder nu for at forbyde plastik i kosmetik og plejeprodukter, og vil komme brug af plastik til livs helt generelt.

MY DAILY SPACE har netop haft tema om kemi. Læs mere her: Cocktaileffekten: De kemiske tømmermænd, du ikke vil have.

Mikroperler af plastik fra tandpasta og cremer spises af dyr. (Foto: All Over)
Mikroperler af plastik fra tandpasta og cremer spises af dyr. (Foto: All Over)

EU vil ikke tage imod Dansk Folkepartis penge

Selv om Dansk Folkeparti er ivrige for at betale de penge tilbage, som partiet har modtaget uretmæssigt fra fonden MELD, vil EU-Parlamentet ikke havde partiets penge.

Parlamentet mistænker nemlig DF for svindel og vil helt til bunds i sagen, inden de tager imod partiets penge. Det skriver DR.

I går fremlagde DF’s nye gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, sagen for parlamentet, som nu vil tage informationerne og overlevere dem til EU’s antisvindelenhed – OLAF.

– Administrationen er ret oprørt over, at det ser ud som om, den er blevet misinformeret i flere tilfælde. Måske endda vildledt eller narret, så derfor videresendes al information til OLAF (EU’s særlig kontor for bekæmpelse af svindel red.), siger Europa-Parlamentets pressechef, Marjory van den Broeke, efter Anders Vistisen i går var til møde med Europa-Parlamentets administration.

– Det er besværligt. På den ene side skal det ikke opfattes som om, at vi ikke vil modtage penge. På den anden side er det MELD, der skulle skylde parlamentet penge – ikke Dansk Folkeparti. Og vi skal have kigget nærmere på sagen, siger talskvinde ved Europa-Parlamentet, Marjory van den Broeke.

Torsdag skal Vistisen igen mødes med parlamentet for at diskutere en eventuel blokeret konto, som pengene kan sættes ind på, indtil sagen er løst.

Se mere: Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed

Læs mere: Messerschmidt trækker sig som formand

Læs også: Messerschmidt indlagt med ildebefindende

DF's gruppeformand i EU Anders Vistisen og nu tidligere gruppeformand Morten Messerschmidt. (Foto: Polfoto)
DF’s gruppeformand i EU Anders Vistisen og nu tidligere gruppeformand Morten Messerschmidt. (Foto: Polfoto)

Tørke i Madagaskar rammer 1 million mennesker

Madagaskar er presset af klimaforandringer, fænomenet El Niño og politisk krise. I 2009 udløste et kup politisk kaos, og siden har landet ikke modtaget særlig meget nødhjælp.

Men nu har Den Internationale Valutafond godkendt et lån, og flere nødhjælpsorganisationer forventes nu at genoptage arbejdet. Og noget kunne tyde på, at landet har brug for det. Det skriver DR.

Ifølge Unicef er mere end en million mennesker påvirket af langvarig tørke i den sydlige del af landet. 990.000 mennesker har ikke adgang til rent drikkevand, og mere end en halv million har ikke sikker adgang til fødevarer.

Derudover har klimaforandringer og vejrfænomenet El Niño forårsaget lange tørkeperioder i den sydlige region af landet, voldsomme oversvømmelser i hovedstaden Antananarivo og stadigt kraftigere monsuner i det nord.

Tørke i Madagaskar rammer 1 million mennesker. (Foto: All Over)
Tørke i Madagaskar rammer 1 million mennesker. (Foto: All Over)

Inger Støjberg erkender tvivl om integrationsydelse

Der kan være tvivl om bopælskrav til danske statsborgere, når det handler om integrationsydelsen. Det har ført til, at 1.100 danske statsborgere er blevet frataget deres kontanthjælp og sat på integrationsydelse, fordi de ikke har boet i Danmark i syv af de seneste otte år. Og det går imod EU-retten.

Det har regeringen nu indrømmet, og det får flere eksperter til at rose regeringen. Det skriver Politiken.

Inger Støjberg erkender tvivl om integrationsydelse. (Foto: Polfoto)
Inger Støjberg erkender tvivl om integrationsydelse. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·