Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Koalition mod Islamisk Stat går over al forventning og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Koalition mod Islamisk Stat går over al forventning

Efter første dag af Operation Fatah i Mosul er koalitionen foran i tidsplanen, da den blev mødt af mindre modstand end forventet. Det skriver Ritzau.

– De foreløbige meldinger er, at de irakiske styrker har nået deres mål for den første dag, og at de faktisk er en smule foran planen, fortæller Peter Cook, talsmand for Pentagon.

Han siger dog, at det meget tidligt i forløbet, og tiden må vise, om IS bliver og svarer igen.

I går blev irakiske elitestyrker, kurdiske peshmerga-soldater og amerikanske bombefly sendt ind i Mosul for at tilbageerobre byen fra Islamisk Stat, som har haft kontrol over byen siden juni 2014.

I de første timer af operationen formåede de kurdiske styrker at erobre ni landsbyer.

Læs mere: Vigtig slag mod IS sat i gang

Pentagon: Angreb på IS går fremad som planlagt. (Foto: Polfoto)
Pentagon: Angreb på IS går fremad som planlagt. (Foto: Polfoto)

Syv virksomheder anmeldt for abonnementssvindel

Syv virksomheder er i dag blevet anmeldt til politiet af Forbrugerombudsmanden, som vil have virksomhederne undersøgt for abonnementssvindel, og om de overtråder straffeloven. Det skriver DR.

Der er tale om abonnementer, hvor danskerne lokkes til at sige ja til gode tilbud på nettet, der samtidig binder kunderne til et abonnement, der kan koste dem flere hundrede kroner om måneden og i nogle tilfælde helt op til 699 kroner.

Det er første gang nogensinde, at Forbrugerombudsmanden vil have efterforsket, om det er mere end bare markedsføringsloven, der er brudt. Bliver der rejst tiltale mod virksomhederne, kan de risikere bøder og fængselsstraf.

Der er i alt indgivet fire politianmeldelser mod de syv virksomheder.

– I de fire sager, som vi har politianmeldt, er det min opfattelse, at der reelt er tale om svindel. Derfor har vi bedt politiet om at vurdere, om straffeloven også er overtrådt. Virksomhederne har med tomme løfter fået forbrugerne til at afgive deres kortoplysninger, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Syv virksomheder anmeldt for abonnementssvindel
Forbrugerombudsmanden har anmeldt syv virksomheder, som lokker kunder til at sige ja til tilbud, der binder dem til abonnementer. (Foto: Polfoto)

Thulesen-Dahl kan blive en del af Messerschmidt-sag

Morten Messerschmidt befinder sig i disse dage i en mediestorm om misbrug af EU-midler, men han er ikke den eneste skyldige i den her sag. EU-støtten fremgår nemlig ikke i Dansk Folkepartis regnskab, der bliver underskrevet af partiformanden, Kristian Thulesen-Dahl. Det skriver Politiken.

– Hvis der er tale om støtte, skal den selvfølgelig opgives – uanset hvor den kommer fra, siger forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der forsker i politiske partier.

Partiet fik 200.000 i 2014 og 2015 til et konferencer i partialliancen Meld, der senere har vist sig at være brugt til DF’s sommermøder.

Udover de 200.000 kroner Dansk Folkeparti allerede vil tilbagebetale, har kilder i partiet nu afsløret, at der er regninger for yderligere 300.000, som de også er klar til at betale, skriver Politiken.

Læs mere: Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed

Thulesen-Dahl kan blive en del af Messerschmidt-sag
Partiet fik 200.000 i 2014 og 2015 til et konferencer i partialliancen Meld, der senere har vist sig at være brugt til DF’s sommermøder. (Foto: Polfoto)

31-årig anholdt for bombetrusler på Sjælland

I går blev der udsendt bombetrusler til flere steder på Sjælland herunder Tune Lufthavn uden for Roskilde, Rigshospitalet og CBS. Mandag aften stormede en gruppe kampklædte politibetjente lejligheden til en 31-årig mistænkt i sagen, som de anholdt under aktionen. Det skriver TV 2.

– Vi har anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag den række bombetrusler, der i dag blev fremsat mod institutioner i hele landet, siger Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 31-årige mand kommer fra Slagelse og er allerede er kendt af politiet samt psykisk ustabil.

Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Læs mere: Lufthavn og storcentre på Sjælland evakueret efter bombetrussel – politi tager ikke længere trussel alvorligt

31-årig anholdt for bombetrusler på Sjælland
31-årig psykisksyg mand anholdt for gårsdagens bombetrusler. (Foto: Polfoto)

Læs også: Cocktaileffekten: De kemiske tømmermænd, du ikke vil have

· Mere fra samme kategori ·