Læs også:

Close

Uhyggelig halloweentrend: Dræberklovnene er kommet til Danmark

Nyheder  | 

En uhyggelig trend med dræberklovne, der går rundt og spreder frygt og panik i gader og stræder har spredt sig fra USA til flere andre lande. Nu er de første klovne spottet i Danmark

Det uhyggelige fænomen med mennesker, der klæder sig ud som dræberklovne og skræmmer tilfældige, er nu kommet til Danmark.

DR Trekanten kan nemlig fortælle, at danske Jesper Kjærsgaard Pind kom kørende i Fredericia en aften, da to dræberklovne pludselig skræmte ham.

Han kommer kørende i sin bil, da han cirka 50 meter længere fremme ser en klovn med et våben, der ligner en økse eller en sabel, stå ude på kørebanen. Han kører forbi klovnen, men længere fremme skal han holde tilbage for fuld vigepligt, og der kommer endnu en klovn hen og tager fat i bildøren, der dog er låst.

– I situationen bliver jeg rimeligt skræmt og forskrækket, siger han.

Klamme klovne er kommet til Danmark. (Foto: All Over)
Klamme klovne er kommet til Danmark. (Foto: All Over)

Kan blive farligt

Jesper Kjærsgaard Pind mener, at der blot er tale om drengestreger, men han mener alligevel, at situationen er alvorlig.

– Jeg kunne lige så godt have kørt den her unge mand ned af bare forskrækkelse, siger han.

Jesper Kjærsgaard Pind var nemlig udsat for et væbnet røveri i forbindelse med sit arbejde, og her var røveren maskeret. Den episode sidder stadig i ham, og han vil derfor heller ikke afvise, at han kunne have fundet på at slå klovnen, hvis bildøren ikke havde været låst.

– Man kan sgu ikke lige forudse, hvordan man reagerer, når man bliver forskrækket, siger han.

De to klovne har selv meldt sig til politiet. Der er tale om to drenge og deres skoleleder fortæller, at det ikke var drengenes intention at gøre nogen ond. Skolelederen fortæller også, at han har talt med drengene og resten af børnene på drengenes skole om konsekvenserne ved at klæde sig ud som dræberklovne og skræmme folk.

dræberklovne halloween klovn danmark
Dræberklovnene har spredt sig fra USA og videre ud til flere andre lande. (Foto: All Over)

En klam dille

De seneste par uger har folk i klamme klovnekostumer skabt utryghed i USA, Storbritannien, Norge og Sverige. De er alle steder: På folks verandaer, i gader, stræder, skovområder, haver og mange flere steder.

Fænomenet kaldes killer clowns – dræberklovne – fordi klovnene udover uhyggelige ansigtsmasker også tit har våben som knive eller økser med sig.

I Sverige har klovneriet udviklet sig på en måde, som mange måske har frygtet. En ung mand er nemlig blevet stukket med en kniv af mand i klovnekostume. Samtidig stiger salget af klovnemasker i Danmark.

Læs mere om sagen her: MY MORNING NEWS: Klovn stikker mand ned, klovnemasker sælger godt i DK og andre nyheder

I USA har det ført til anholdelser. Her anholdes et par, der har klædt sig ud som klovne. (Foto: All Over)
I USA har det ført til anholdelser. Her anholdes et par, der har klædt sig ud som klovne. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·