Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Jesu grav genåbnet – forskere overraskede over fund og andre nyheder

Nyheder  | 

OPDATERET: Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Opdateret: MY MORNING NEWS blev opdateret klokken 09.30 med historien om en mor og hendes to døtre, der er fundet dræbt i Aabenraa.

Jesu grav genåbnet – forskere overraskede over fund

For første gang i 500 år er Jesu grav blevet genåbnet, og forskerne blev overraskede over det, den gemte. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge DR.

Gravstedet, der menes at være Jesu grav, er dækket af en marmortavle, som forskerne nu har flyttet, og formand for Selskab for Bibelsk Arkæologi, Morten Hørning Jensen, forklarer, at arkæologerne ikke havde regnet med at finde noget under tavlen.

En undersøgelse med en jordradar viser nemlig, at der kan være noget tilbage fra den oprindelige begravelseshule, noget man ikke havde regnet med, da store dele af hulen og klippen, den er i, blev udhugget, fordi kejser Konstantin ville bygge en gravkirke oven over hulen.

– Når de får fjernet fyldet, er det potentielt muligt, at der er rester af en gravhule fra det 1. århundrede. Arkæologerne vil hurtigt kunne finde ud af, om det er en gravhule, for dem er der fundet masser af. Det vil højne muligheden for, at det er det rigtige sted, man har bygget gravkirken, siger Morten Hørning Jensen.

Seks kristne religioner er blevet enige om at restaurere graven. Her ses en græsk arbejder, i gang med at restaurere. (Foto: Polfoto)
Seks kristne religioner er blevet enige om at restaurere graven. Her ses en græsk arbejder i gang med at restaurering. (Foto: Polfoto)

Kvinde og to døtre findes dræbt i en fryser

En 27-årig syrisk kvinde og hendes to døtre, på henholdsvis syv og ni år er søndag aften fundet dræbt i en lejlighed i Aabenraa. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var et familiemedlem til kvinden, der gik til politiet. Han havde i nogle dage ikke kunnet få kontakt til kvinden, som boede på Reberbanen 2 i Aabenraa.

Politiet skaffede sig adgang til lejligheden, hvor de tre lig blev fundet i en fryser. Kvindens mand og børnenes far befandt sig ikke i lejligheden, og han bliver nu søgt af politiet.

Familien kom til Danmark i sommeren 2015 og havde flygtningestatus.

Syd- og Sønderjyllands Politi er i øjeblikket i gang med de tekniske undersøgelser i og omkring lejligheden samt med afhøring af naboer og mennesker, der kender familien.

Hvis nogen mener, at have hørt eller set noget, der kan have forbindelse til sagen, bedes de kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

 

Politiet efterforsker sag om familietragedie. (Foto: Polfoto)
Politiet efterforsker sag om familietragedie. (Foto: Polfoto)

Italien rystes igen af voldsomt jordskælv

Søndag morgen blev Italien igen ramt af et kraftigt jordskælv i den samme region, hvor landet har oplevet flere jordskælv de seneste måneder. Det skriver Reuters.

Det betegnes som de kraftigste skælv i årtier, og flere bygninger er styrtet sammen, men ingen meldes omkomne eller alvorligt tilskadekomne.

Jordskælvet blev målt til 6,6 på Richterskalaen og var større end jordskælvet, der dræbte knap 300 mennesker den 24. august i år. Mange har forladt området siden august, og det anslås som årsagen til det lave antal tilskadekomne. Til gengæld står 25.000 italienere uden bolig.

Læs mere: Italien igen rystet af to kraftige jordskælv

Italien rystes igen af voldsomt jordskælv. (Foto: Polfoto)
Italien rystes igen af voldsomt jordskælv. (Foto: Polfoto)

Hillarys email-sag genåbnes af FBI

I fredag meddelte FBI, at der er fundet nye emails i Clintons email-sag. Det viser sig nu, at FBI har kendt til de ekstra emails i flere uger, og direktøren for efterretningstjenesten anklages for med vilje at have gemt beskeder for at sabotere Clintons valgkamp. Det skriver Reuters og Ritzau.

Fredag sendte FBI-direktør James Corney et brev til Kongressen, hvor han forklarede, at han var blevet orienteret dagen forinden om, at sagen om Clintons emails igen bliver undersøgt. FBI-direktøren skrev også, at han ikke ved, hvor betydningsfuldt det nye materiale er, og hvor længe det vil tage at undersøge det.

Hillary Clinton er ikke begejstret for den nye email-sag, og undrer sig over, at oplysningerne kommer så kort før valget. Hun har derfor krævet, at alt bliver lagt frem i den indviklede sag.

Sagen handler om Clintons tid som udenrigsminister, hvor hun har brugt en privat emailkonto til at kommunikere i forbindelse med sit embede som udenrigsminister.

Mails fra den første email-sag blev fundet på præsidentkandidatens private server, men de nye emails er fundet på elektroniske enheder, som tilhører Clintons rådgiver, Huma Abedin, og hendes mand, den amerikanske politiker Anthony Weiner, der har været involveret i tre sexskandaler.

Læs også: Amerikanerne strømmer til stemmeurnerne

Hillarys email-sag genåbnes af FBI. (Foto: Polfoto)
Hillarys email-sag genåbnes af FBI. (Foto: Polfoto)

Knæk Cancer-indsamling slår rekorder

Den store indsamling mod kræft, Knæk Cancer, har slået alle rekorder i år. I alt har danskerne givet 163.140.992 kroner til indsatsen. Det skriver Ritzau.

En af de største donationer var på 10 millioner kroner, og blev doneret af Anders Holch Povlsen og hans hustru Anne Holch Povlsen, der ejer tøjfirmaet Bestseller.

Vil du se, hvad Kræftens Bekæmpelse bruger donationerne på, kan du gå ind på: detgårpengenetil.dk.

Læs også: Mette fik kræft som 30-årig: Mit lange hår og mit ene bryst var det mindste tab

Det var Nikolaj Koppel, der tog imod den store donation på 10 millioner kroner. (Foto: Polfoto)
Det var Nikolaj Koppel, der tog imod den store donation på 10 millioner kroner. (Foto: Polfoto)

Islands valg ender på mudret resultat

Islændingene var til valg denne weekend, og et historisk lavt antal stemte. Kun 195.200 satte deres kryds, og det svarer til 79,2 procent af befolkningen. Det skriver DR.

Det islandske Selvstændighedsparti fik flest stemmer med 29 procent og vil nu forsøge at danne regering. Piratpartiet, som ellers var spået et flot valg, fik overraskende kun 14,5 procent af stemmerne.

Valget er endt lidt mudret uden nogen klar vinder, og folkets tillid til politikere generelt og hele det finansielle system i landet er knækket efter finanskrisen i 2008, der ramte Island hårdt.

Efterfølgende kom det frem i år, at blandt andre daværende statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson har haft penge i skattely i forbindelse med Panama-papirerne.

Læs også: #PanamaPapers: Hvad sker der med Islands statsminister?

Birgitta Jonsdottir fra Piratpartiet reagerer på de første resultater fra valget på Island. (Foto: Polfoto)
Birgitta Jonsdottir fra Piratpartiet reagerer på de første resultater fra valget på Island. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·