Læs også:

Close
Lad dig ikke narre tilbud

Tendens til impulskøb? Få det med hjem fra supermarkedet, du egentlig kom for

Økonomi  | 

Har du tendens til at få ting med hjem, som ikke var helt efter planen, når du handler? Her er tre gode råd til at undgå impulskøb

1. Lad være med at handle, når du er sulten

Har du nogensinde haft lidt travlt eller bare udsat dagens indkøb, til sulten allerede har meldt sig? Så kan du nok godt nikke genkendende til dette.

Du får alle mulige ting med hjem, som du ikke har brug for/kan spise. Du kan ikke beslutte dig for, hvad du skal have, fordi du har lyst til alt … og så alligevel. Selv om du har lyst til alt, så er der bare ikke noget af det, som føles helt rigtigt.

Du vil kun blive mere og mere irritabel og hangry (hungry + angry), som tiden går. Så tag noget at spise, inden du går ned i supermarkedet, også selv om udsigten til mad ikke er så lang. Det kan spare dig for en masse frustrationer, køb af ting du ikke burde have haft og dårlig samvittighed.

impulskøb netto
Cecilia skulle egentlig bare have en liter mælk … (Foto: Polfoto)

Læs også: Mad på SU: Otte tips til at spise som en dronning

2. Hav en plan

Lav en indkøbsseddel. Det er i hvert fald min erfaring, at det mindsker risikoen for, at der falder ting i kurven, som der ikke burde. Det er nemlig sværere at forsvare et impulskøb, når det ikke står på den indkøbsliste, du havde besluttet at holde dig til.

Hvis du lige tænker et par dage frem, inden du skal ud at handle, så kan du spare både penge og tid samt undgå at smide ting ud. Overvej, om du er hjemme de kommende dage, så du ikke får købet for meget ind, som du ikke får brugt.

Hav en plan
Skriv en indkøbsliste. Så glemmer du heller ikke, hvorfor du tog i Fakta til at starte med. (Foto: Polfoto)

Læs også: Sådan mindsker du dit madspild

3. Lad dig ikke narre af de billige sodavand

Lad dig ikke narre af tilbud. Ikke sagt at du skal afslå ethvert godt tilbud, men du kan måske være forfalden til at købe noget, som du ikke har brug for, bare fordi det er billigere.

Denne fælde bliver også endnu nemmere at gå i, hvis den er kombineret med punkt 1.

Det her gælder ikke kun dagligvarer, men når du shopper generelt. Har vi ikke alle den der top, som stadig hænger hjemme i skabet med prismærket på?

Lad dig ikke narre tilbud
Bare fordi den er billig, betyder det ikke, at den skal med dig hjem. (Foto: Polfoto)

Læs også: Pas på dette skjulte gebyr ved reklamation

Konklusion

Lad være med at handle på tom mave, tænk dig om – og hold dig til planen!

· Mere fra samme kategori ·