Læs også:

Close
influenza

Hjææælp – influenzaen er over os

Sundhed  | 

Utroligt mange mennesker er i øjeblikket ramt af influenza, virus, diverse infektioner, forkølelser og mange oplever en ekstrem træthed. Det er meget typisk for denne tid på året, men du KAN holde snuen på afstand

Det er netop nu, at det er virkelig vigtigt, at vi styrker vores krop og immunforsvar med ekstra næring og energi, så vi undgår at blive ramt af sygdom. Og er du allerede lagt ned, så har vi også råd for det. Vi har snakket med kosttilskudseksperten Vitaviva og fået nogle gode råd til at holde influenzaen og snuen på afstand.

Din kost

Kosten er et af de mest effektive værktøjer, som vi har til at bekæmpe sygdom med. Det er vigtigt at forstå, at en sund krop – både inde og ude – begynder med et sundt immunforsvar. Kroppen opretholder til en vis grad sin balance ved at forsvare sig selv mod virus og bakterier, som kan forårsage betændelse og sygdom i kroppen.

Immunsystemet producerer antistoffer, der hjælper til at ødelægge virus og hjælper med at helbrede vores krop. Men en mangelfuld kost svækker immunforsvaret og øger risikoen for infektion og sygdom.

granatæble
Granatæbler i alle nuancer er en såkaldt superfood.

Frisk, økologisk frugt og grønt er de bedste kilder til vitaminer og mineraler, og det er derfor vigtigt at spise disse fødevarer hver dag. Det kan være svært at få alle de nødvendige næringsstoffer gennem hverdagskosten, og derfor anbefaler vi følgende kosttilskud, så du er sikker på at dit immunforsvar er i tip-top form.

Nok vitaminer

Det er næsten en umulighed at få tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler igennem kosten alene, og det er derfor vigtigt, især i løbet af vinteren, at understøtte kosten med en god multivitamin. En multivitamin vil dække alle kroppens daglige behov for vitaminer, mineraler, aminosyrer, urter og grønt. Det sikrer, at immunforsvaret er på sit ypperste og er stærkt nok til at bekæmpe smitsomme sygdomme, fordi den har alle de nødvendige ressourcer til rådighed.

vitaviva

Vitamax multivitamin, 457 kr., vitaviva.com

spinat smoothie
En smoothie med for eksempel spinat, lime, ingefær og æble er godt for din krop. (Foto: MDS)

De vigtige tarme

Vores tarme spiller en meget vigtig rolle for immunforsvaret, da omkring 70 procent af vores immunsystem sidder i tarmsystemet. Dårlig kost, langvarig stress, fordøjelsesproblemer, tarminfektioner, miljøgifte og forbrug af anti-biotika skaber en ubalance i tarmfloraen og svækker dermed immunforsvaret.

Derfor er det essentielt med et tilskud af Probiotika (naturlige mælkesyrebakterier), der hjælper tarmkanalen med at genopbygge balance i tarmfloraen igen. Dette vil have stor betydning for fordøjelsen og udskillelsen af affaldsstoffer, hvilket medvirker til et stærkere og forbedret immunsystem.

vitaviva_probiotics

Probiotika mælkesyretilskud, 569 kr., vitaviva.com

C-vitaminer – du har hørt det før

C-vitamin fungerer som din personlige bodyguard og hjælper til at beskytte dine celler og dit generelle helbred. Undersøgelser har vist, at anvendelsen af C-vitamin i behandling og forebyggelse af forkølelser, giver en hurtigere helbredelse. Desværre bliver størstedelen af indholdet af  C-vitaminen i vores kost ødelagt under transport og behandling af frugt og grøntsager, samt under madlavning. Det er derfor vigtigt at spise økologisk og årstidsbestemt frugt og grønt samt at supplere kosten med ekstra C-vitamin.

vitavivacious_c_booster

C-vitamin, 373 kr., vitaviva.com

citroner
Citroner er ikke bare smukke at se på, men også fyldt med C-vitamin. (Foto: All Over)

Mangler du D-vitamin?

Mangel på D-vitamin er også med til at forringe immunfunktionen. Undersøgelser viser, at D-vitamin kan hjælpe immuncellerne med at identificere og ødelægge bakterier og virus. Kroppen kan ikke selv producere D-vitamin, og solen er den eneste kilde til vitaminet. Derfor er det særligt vigtigt at få et ekstra tilskud af D-vitamin, da vi så sjældent ser solens stråler i Danmark.

vitamin_d3_with_k2

D-vitamin, 186,50 kr., vitaviva.com

Kom hurtigere af med influenzaen

Hvis du er så uheldig, at du allerede er blevet ramt af forkølelse eller influenza, kan du kombinere ovenstående produkter til hurtigere at blive rask. Ved at forøge de enkelte doseringer, giver vitaminerne immunforsvaret en hjælpende hånd og et ekstra boost, så kroppen hurtigere kan bekæmpe sygdommen.

Ved sygdom lyder den anbefalede daglige dosering således:

  • 2 x c-vitaminpiller hver 3. time
  • 8 x multivitaminpiller, 4 om morgenen & 4 om aftenen
  • 3 x D3-vitaminpiller
  • 1 x mælkesyrekapsler, helst om aftenen
  • 20 dråber oreganoolie ved ondt i halsen

Derudover er det vigtigt, når du er blevet ramt af sygdom, at kosten indeholder madvarer som virker anti-inflammatoriske, bakteriehæmmende og udrensende. Her er de vigtigste madvarer blandt andet gurkemeje, chili, ingefær, oregano og hvidløg.

Husk også at drikke minimum to liter væske om dagen i form af vand, urtete, eller kogt vand med frisk citron og ingefær. Det har en udrensende effekt på kroppen og kan hjælpe med at “skylle” sygdommen ud. Sidst, men ikke mindst, så husk altid at få frisk luft, når du er syg. Selv om det kan være svært, så prøv at få gået en tur, da iltede celler bliver raske hurtigere.

glad pige
Et forår med et godt immunforsvar gør dig glad og gør det lidt nemmere at overskue vinterens komme. (Foto: All Over)

Læs også:

Ingefærshots er ikke kun sundt

Derfor skal du stoppe med at tylle ingefærshots

Derfor skal du drikke disse ting

Matcha the grøn the

· Mere fra samme kategori ·