
Glutenfri madpakke #3: Quinoasalat
Tredje afsnit i Emilias glutenfri madpakkeserie er en opskrift på en lækker og sund frokost: Quinoasalat
I det her semester står der svømning på mit skoleskema, og det sætter nogle krav til madpakkens størrelse. Det skal altså være noget, som kan mætte ordentligt i flere timer, og det synes jeg, at quinoasalat gør med sit høje proteinindhold.
Hvis du prøver at google quinoa, så dukker der massevis af lister op om, hvorfor det er sundt at spise quinoa. Der står for eksempel: Højt proteinindhold, højt jernindhold og et højt fiberindhold. Det er rigtig fint alt sammen. Men hvis det ikke smagte godt, så ville jeg alligevel aldrig få det spist.
For mig gælder det om at få maden til at fremstå smuk og lækker, for det er det, der vækker min appetit, og så er det jo bare et kæmpe plus, at quinoa også er rigtig sundt!

Salat til 2 personer (4 personer, hvis det er som tilbehør)
Ingredienser: 2 dl rød quinoa, 6 cm spidskål, 4 dl edamamebønner, 2 friske figner, 2 avocadoer, 3 spsk soya, 2 spsk olivenolie, 1 spsk honning og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl quinoaen grundigt for at undgå den bitre smag, og kog dem som anvist på pakken.
- Hvis edamamebønnerne er frosne, kommes de lige to minutter i noget let saltet, kogende vand.
- Snit spidskålen fint, kom det i en stor skål, og skær avocadoen og fignerne i små stykker.
- Når quinoaen er færdig, kommes den i en si og overhældes med koldt vand. Nu er den kolde quinoa klar til at blive blandet sammen med spidskålen.
- Kom de øvrige ingredienser i skålen.
- Rør en dressing sammen af soya, olivenolie, honning og peber, og kom den over salaten.
- Velbekomme!
