Læs også:

Close
Fem børn levede i voldshelvede

MY EVENING NEWS: Far tiltalt for mishandling af fem børn og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Fem børn levede i voldshelvede

33-årig far fra Sjælland tiltales for at have mishandlet sine fem børn, der er imellem fire og 11 år. Det skriver Ekstra Bladet.

I anklageskriftet står der, at børnene er blevet mishandlet siden januar 2014, indtil han blev anholdt i juli efter at have givet den seksårige søn et metalhalsbånd på og strammet helt til. Sønnen var efter sigende i livsfare.

Faren har siddet varetægtsfængslet siden juli og skal for retten i dag, og der forventes af falde dom senere på måneden. Han nægter sig skyldig.

Fem børn levede i voldshelvede
De fem børn er igennem de sidste to år blevet mishandlet af deres far i deres hjem i Ruds-Vedby og Sorø. (Modelfoto: All Over)

Stor eksplosion på en af verdens største kemikaliefabrikker

Fire blev såret og flere meldes savnet, efter en eksplosion på BASF i Ludwigshafen am Rhein i Tyskland. Det skriver TV 2.

Byens borgere er blevet bedt om at holde døre og vinduer lukket, mens brandvæsenet fra flere regioner er på stedet for at få flammerne under kontrol.

Stor eksplosion på en af verdens største kemikaliefabrikker
Fire meldes såret efter eksplosionen og stadig mange savnes. (Foto: Polfoto)

Sådan bruger hackerne dine loginoplysinger

Næsten en milliard loginoplysinger er blevet brugt af andre end deres ejermand det seneste år. Det skriver BBC.

Tallet er ret foruroligende, og Computerforsker Jeremiah Onaolapo og hans hold fra University College London har derfor undersøgt, hvor lang tid der går, fra hackerne får dine oplysninger, til de bruger dem.

De afslørede med vilje loginoplysningerne til 100 mails. Hackerne overtog ikke kontoerne med det samme, men holdt derimod øje med dem for at se, hvor meget de var værd. De konti, der ingen værdi havde, vendte de ikke tilbage til, men var der brugbare oplysninger, overtog de dem efter nogle dage eller uger.

Det er især emaillogins, der er interessante for hackerne. Da mange har andre oplysninger, der går igennem deres email, som kan bruges til identitetsforfalskning.

Sådan sikrer du dine oplysninger:

  • Hold øje med, hvor aktiviteterne fra dine konti kommer fra
  • Brug ikke det samme kodeord til alle dine konti
  • Hvis det er muligt, så brug dobbeltgodkendelse. Så du skal bekræfte både over mail og sms.
  • Skift originalkodeordet ud med et nyt
Sådan bruger hackerne dine loginoplysinger
Emaillogins er de mest interessante, da der ofte går flere oplysninger igennem din email, såsom bankoplysninger. (Foto: All Over)

Bøder til skræmmende klovne

Det efterhånden verdensomspændende klovnefænomen har også taget overhånd herhjemme, og de skræmmende klovne kan nu risikere bøder. Det skriver TV 2.

– Det kan være en overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, hvis man går rundt og skræmmer livet af folk. Det kan give en bøde på 1.500 kroner, fortæller Henrik Karlsen, der er vagtchef hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politikreds.

Bærer klovnene også våben, kan de sigtes for våbenbesidelse, hvor bøderene starter ved 3.000 kroner.

Bøder til skræmmende klovne
Skræmmende klovne kan risikere bøder på flere tusind kroner. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·