Læs også:

Close
hotel-chocolat

Chokoladeelskernes største drøm: Backstage hos Hotel Chocolat

Mad  | 

Er der noget, vi kvinder ofte kan blive enige om, så er det, at chokolade er godt. Og GOD chokolade er endnu bedre. Kom med indenfor hos Hotel Chocolat

Vi har taget et kig ind i “syndens chokoladehule”. Vi har nemlig været på besøg i en af de lækreste butikker i Danmark. Velkommen til Hotel Chocolat …

 

hotel chocolat
Velkommen til butikken, alle chokoladeelskere vil gå amok i. (Foto: Hotel Chocolat)

Manden med kakaobønnerne

Vi var så heldige at få en snak med CEO og stifter af firmaet Hotel Chocolat; Angus Thirlwell, en dag han var i København i butikken på Strøget tæt på Kongens Nytorv.

Fortæl os lige, hvad det er, der er så specielt ved chokolade?

– Chokolade i en god kvalitet er bare noget helt specielt. Det kan nærmest give dig en lykkefølelse at spise det. Det er delikat, og så er det godt for dig. Hos Hotel Chocolat bestræber vi os på at bruge de absolut bedste kakaobønner, som vi kan finde. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, når vi gerne vil lave den absolut bedste chokolade på planeten.

angus
Angus i selskab med de lækre kakaobønner. (Foto: Hotel Chocolat)

Hvordan startede det hele?

– Vi var nok bare megatrætte af at spise kedelig chokolade. Og vi havde en drøm og et ønske om at lave chokolade spændende og lækker igen, så det var noget, man stræbte efter.

Hvorfor er Hotel Chocolat det bedste mærke efter din mening?

– Vi var godt klar over, at hvis vi skulle lave den bedste chokolade, så måtte vi også helt tilbage til rødderne: Vide nok om det, og starte med begyndelsen – altså kakaoplanten. Så vi købte en kakaoplantage og lærte hele kunstarten om at få kakaotræet til at gro under de bedste betingelser og vilkår.

– Vores fortsatte mission er at balancere mellem det ægte ved at være en simpel kakaobonde og så det urbane, luksuriøse, hedonistiske chokolademærke. Det betyder rent lavpraktisk, at vores chokolader, lige meget om det er den mørke, lyse eller hvide variant, indeholder mere kakao og mindre sukker. Vi går aldrig under 40 procent kakao. Måske I selv skulle komme og smage forskellen. For det kan den nemlig; smages.

Verdens bedste job

Har du det bedste job i verden?

Angus smiler …

– Ja, sådan har jeg det i hvert fald, når jeg står op om morgenen.

Er der egentlig forskel på mænd og kvinder i deres måde både at købe og spise chokolade på?

– Mænd er oftest lidt mere nørdede og spørgende og skal lige tjekke alle detaljer om oprindelse til præparering af kakaobønnerne. Og de har også en mere uengageret nydelse i forhold til kvinderne, der typisk går “all in” og bruger alle deres instinkter og følelser, når de skal vælge deres chokolader. Jeg er lidt jaloux over den involvering, kvinder kan lægge i både et chokoladekøb og nydelsen af den.

Derfor er det godt at spise chokolade

Hvad er de bedste grunde til at spise chokolade?

– Chokolade indeholder stoffet phenylethylamin (PEA), som er det samme stof som din hjerne udløser, når du føler dig forelsket. PEA opfordrer din hjerne til at udløse “feel good”-endorfiner. Men ikke al chokolade er lavet ens. Det kommer selvfølgelig an på ingredienserne. Men alle chokolader, der ikke har kakao som nummer et på ingredienslisten, er oftest slet ikke rigtig chokolade, men blot en “sukkerbedrager”.

hotel chocolat
Kære julemand, jeg ønsker mig … Et juletræ. (Foto: Hotel Chocolat)

Sådan bare mellem os to … Hvor mange stykker chokolade spiser du om dagen?

– Jeg spiser religiøst chokolade hver eneste dag. Og normalt sådan måske omkring 50 gram. Ikke mere, ellers går det jo galt.

Champagne eller chokolade? Hvis du SKULLE vælge?

– En af vores Pink Champagne Truffles. Ægte fløde møder topklasse Mercier champagne i en crisp chokoladeskal. Bedre kan det vel ikke blive!

hotel chocolat
De små champagnetrøfler er også meget pæne og ja, så smager de himmelsk. (Foto: Hotel Chocolat)

 

hotel chocolat
Menukortet gør jo selve oplevelsen helt unik. Hvilken skal man vælge? En af hver tak. (Foto: MDS)

· Mere fra samme kategori ·