Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Kvinder maler hel maroccansk by blå og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinder maler hel marokkansk by blå

Byen Chefchaouen i Marokko var et sted, som man kørte forbi. Der var ikke noget nævneværdigt eller seværdigt ved byen. Og det fik byens kvinder nok af.

De malede middelalderbyen blå og gjorde Chefchaoue til en af de mest succesfulde destinationer i Morocco. Det skriver BBC.

Maleriet begyndte for cirka 20 år siden. Dengang var det primært byens jødiske kvarter, der blev malet blåt, imens resten stod hvidt tilbage. Men ikke længere. Nu maler kvinderne hele byen blå tre gange om året. Det foregår om natten, i mens resten af Chefchaoue sover.

Kvinder maler hel marokkans by blå. (Foto: Polfoto)
Kvinder maler hel marokkans by blå. (Foto: Polfoto)

Kemikalieudslip i Frederiksværk

En eksplosion på havnen i Frederiksværk har forårsaget et stort kemikalieudslip. Det skriver Ritzau.

Borgere opfordres til at blive indendørs og lukke vinduerne, og der er udsendt et sirenevarsel.

Læs mere på Dagens.dk.

Kemikalieudslip i Frederiksværk. (Foto: Polfoto)
Kemikalieudslip i Frederiksværk. (Foto: Polfoto)

Familien og folket samles om Thailands syge konge

Thailands højt elskede konge, Bhumibol Adulyadej, er blevet indlagt på hospitalet, og hans tilstand er nu så ustabil, at familien og folket samles om den 88-årige leder. Det skriver CNN.

Adulyadej har siddet på tronen i 70 år og er verdens længst regerende monark. Sidste måned blev han behandlet for infektioner, nedsat nyrefunktion og væske i lungerne. Også hen over weekenden har kongen modtaget behandling.

Over hele Thailand har folket iklædt sig pink og gul: To farver, der associeres med kongen. Pink, fordi kong Bhumibol ofte selv går med pink for at stimulere helbred og velvære, og gul, fordi kongen blev født på en mandag, hvor gul er symbol for den dag.

Familien og folket samles om Thailands syge konge. (Foto: Polfoto)
Familien og folket samles om Thailands syge konge. (Foto: Polfoto)

Lastbiler skal køre på el og luftkabler

Du kender det måske fra S-togene. Nu kan det også være, at du kommer til at se det på motorvejene. Jeg taler om lastbiler, der kører på strøm fra luftkabler i stedet for benzin.

Det er en vild ide om at bygge et elektrisk netværk langs tusinder af kilometer europæiske motorveje, som testes lige nu for at nedsætte udledningen af CO2. Det skriver Politiken.

Lastbiler står nemlig for 25-30 procent af transportsektorens samlede CO2-udslip og 5-6 procent af de samlede udledninger af drivhusgasser i EU. Selv om man er blevet mere effektiv i brug af brændstof, transporteres stadig flere ting i lastbiler, og forureningen stiger. Fortsætter udviklingen, kan lastbiler globalt firedoble deres udslip i 2050.

Derfor vil man have de store biler til at køre på el.

Ideen testes lige nu i et kæmpe skovområde i det tidligere DDR på den tidligere sovjetiske militærlufthavn Gross-Dölln, der engang var den største militære flyveplads i Europa. Her har man nemlig genskabt en typisk tysk motorvejsstrækning og sat master med luftkabler på. Lastbilerne bærer til gengæld en slags krone, der fanger luftkablerne. Ligesom på S-togene.

Lastbiler skal køre på el og luftkabler. Det er i hvert fald drømmen. (Foto: Polfoto)
Lastbiler skal køre på el og luftkabler. Det er i hvert fald drømmen. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·