Læs også:

Close

5 madvarer, der gør dig i godt humør med det samme

Mad  | 

Sidder du og sveder over næste uges aflevering på studiet? Eller har dagen ikke budt på andet end problemer? Snup en af disse lækre madvarer, der får dit humør op igen på nul komma fem

Er du først træt, sur eller irriteret, kan der godt gå timer (ja måske endda en hel dag), før du er ovenpå igen. Det mønster er nu brudt, for vi har gjort dig den tjeneste at finde fem lækre madvarer, der med det samme gør dig i godt humør. Lyder det ikke godt?

Honning booster humøret

Kom en skefuld honning over din morgenmad, i din te eller på et stykke brød, hvis du skal opmuntres lidt. Ifølge Lifehack indeholder honning stoffer, der hjælper mod inflammation og booster dit humør hurtigt og effektivt. Desuden er det et godt alternativ til sukker, hvis du er gået sukkerkold og har brug for noget sødt, der kan få blodsukkeret lidt op.

Chokolade gør dig gladere

Dagene, hvor du betegnede chokolade som en guilty pleasure er forbi! Okay, det er måske en lille bitte stramning. Uanset hvad er chokolade proppet med antioxidanter, der forbedrer både din sundhed, søvn og ikke mindst dit humør. Ifølge Prevention har en undersøgelse vist, at testpersoner, der spiste chokolade hver dag, følte sig gladere, mere tilfredse og roligere.

Læs også: Opskrift: Sundere chokogrød

Chokolade er ALTID en god idé, og nu har vi endda videnskabeligt bevis på det!
Chokolade er ALTID en god ide, og nu har vi endda videnskabeligt bevis på det! (Foto: All Over)

Laks mindsker træthed

Omega 3-fedtsyrer har vi længe hørt er godt for helbredet, og nu har undersøgelser vist, at det også er godt for humøret. Har du brug for en pick-me-up midt på dagen, bør du spise noget laks til frokost. Laks er rig på omega 3 og mindsker humørsvingninger og træthed, mens det løfter humøret, skriver Greatist.

Læs også: Drik dig i balance: Urtete om morgenen – G&T om aftenen

Yoghurt giver ro

Yoghurt og andre mælkeprodukter som blandt andet kefir indeholder bakterier, der er gode for din mave og dine tarme. Disse bakterier kommunikerer via nerverne sammen med hjernen, som får at vide, at der er ro på i maven, hvilket faktisk giver dig ro i hovedet. Kvinder, der spiser yoghurt dagligt, udviser færre tegn på stress, når de ser billeder af vrede og irriterede mennesker, skriver Prevention.

Bær regulerer blodsukkeret

Hvad er mere lækkert end en håndfuld bær, når du er ved at gå totalt sukkerkold midt på eftermiddagen? Ikke alene hæver de blodsukkeret, mad-websitet Delish skriver også, at de indeholder stoffer, der regulerer dit humør og får smilet tilbage på dine læber.

Læs også: Derfor skal du have en kødfri dag om ugen

· Mere fra samme kategori ·