Læs også:

Close
chiagrød - bog

Opskrift på vegansk og virkelig velsmagende chiagrød

Mad  | 

Hvem har ikke hørt om de små, supersunde chiafrø? Og hvem har ikke igen og igen tænkt “nu skal jeg altså også prøve at lave noget med dem”? Det skal du nu, for her får du den nemmeste og ikke mindst lækreste opskrift på en chiagrød fra kogebogen Vegetar

 

CHIAGRØD MED KARDEMOMME & MANGO

Det er den perfekte morgenmad til at tage med på farten. Forfatteren Ditte Ingemann skriver:

– Når jeg ind imellem skal tidligt op og for eksempel med toget, så laver jeg altid en portion chiagrød dagen før og snupper med i tasken. Du kan sagtens lave en stor portion og have den stående på køl i to-tre dage. Denne opskrift blev til i forbindelse med en rejse til Tanzania tidligere på året.

– Jeg er ikke sikker på, at de spiser chiafrø i Tanzania, men de er rigtig gode til at bruge kokos, kardemomme og mango. Mango er en af mine favoritfrugter, og jeg har tydelige minder om første gang, jeg smagte mango – det var midt i 80’erne, og det var min far, som introducerede mig for den søde frugt. Han serverede den i små tern til en krydret karryret, og lige siden har jeg været glad for mango og dens mange anvendelsesmuligheder.

Det skal du bruge:

4 spsk chiafrø

2 dl mandelmælk

2 dl kokosmælk

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk vaniljepulver

TOPPING

125 g mango

2 tsk kokossukker

saft af ½ lime

2 spsk ristet kokos

GRØDEN

Den er til to personer og vegansk.

Sådan gør du:

Kom chiafrø, mandelmælk, kokosmælk, kardemomme og vanilje i en blender, og blend det hele godt sammen i cirka 15-20 sekunder. Hæld blandingen i to glas, og stil dem på køl i minimum to timer eller til næste morgen.

Skær mangoen ud i små tern, og blend dem sammen med kokossukker og limesaft – smag til. Fordel mangopuréen på toppen af hver portion chiagrød, og pynt med for eksempel ristet kokos inden servering.

Topping

Du kan toppe din chiagrød med en skefuld syltetøj, som for eksempel mangomarmelade. Her er en nem opskrift på det:

Du skræller en mango og skærer den i små tern. Kom dem i en lille gryde med indhold af to passionsfrugter og saft af en lime, en lille håndfuld chiafrø og enten lidt sukker eller Sukrin. Kog det ind ved svag varme til en kompot. Det tager cirka 25 minutter. Husk at røre undervejs. Smag lige på den, om den er så sød, som du ønsker. Når den er færdig, kører du det igennem en stavblender og kommer bladingen på rent glas og i køleskabet. Marmeladen kan holde fire-fem dage. Men kommer du lidt atamon i, kan den holde meget længere.

Elsker du for eksempel nødder, så kom lidt mandler eller andet på. Alt smager godt til!

 

vegetar-cover

 

 

Få flere lækre opskrifter:

Chiaboller

chiaboller

 

Ideer til madpakken

Madpakken featured

 

· Mere fra samme kategori ·