Læs også:

Close
seawater

Seawater er den nye superfood, der er god grund til at kende

Sundhed  | 

Seawater har et højt mineralindhold og nedsætter dit saltindtag. Derudover har vandet et hav af fordele både i forhold til din krop og din madlavning

Lige som i modeverden er gastronomien fyldt med trends, der kommer og går. De skiftende tider har altid en ingrediensdarling. Her har vi set ting som ramsløg, havtorn og chiafrø.

En ny ingrediens, der er begyndt at dukke op, er seawater. Det lyder måske i første omgang lidt mærkeligt, da de fleste nok har prøvet at sluge lidt saltvand og ved, at det ikke er særlig rart. Så hvorfor skal det lige pludselig være så specielt, at det skal med i din madlavning? Lad os forklare …

Ikke en ny ingrediens

Selv om det lyder mærkeligt at bruge seawater, giver det god mening, da det har langt flere fordele kontra kombinationen af postevand og salt.

Det kommer selvfølgelig ikke direkte fra havet. Inden det endelige produkt står klar på hylderne, har det gennemgået en masse filtrerings- og steriliseringsprocesser, så det er fuldstændig frit for organisk materiale, bakterier og andre mikroorganismer.

Filtreringen fjerner også store mængder af salt, men beholder alle de naturlige mineraler og giver på den måde dine retter en mere intens smag, samtidig med at du nedsætter dit saltindtag. Vi har nemlig ikke brug for alt det salt.

Brugen af havvand er ikke et nyt påfund. I kystområderne ved middelhavet har man brugt vandet i flere århundreder. Det er også her, størstedelen af det filtrerede vand kommer fra. Firmaet Mediterranea er det første og eneste firma, der leverer det raffinerede seawater.

Middelhavet seawater
(Foto: All Over)

Masser af fordele

Ifølge Mediterranea er det fordelsrige vand fyldt med en masse oxygen, mineraler og næringsstoffer. Det indeholder ingen kemiske tilsætningsstoffer, hvorimod køkkensalt indeholder aluminum, som er skadeligt for nervesystemet.

Det filtrerede seawatersalt består af 86 procent salt og 14 procent mineraler og metaller. I naturligt havsalt er fordelingen henholdvis 97 og 3 procent.

Smagsoplevelsen er dog ikke det eneste, seawater forbedrer. Det samme gælder for din fordøjelse, samt at det aktiverer dit stofskifte. Det hjælper dig også til at få et stabilt blodsukker og at komme af med affaldsstoffer, skriver Mediterranea på sin hjemmeside.

Saltvand har en pH-værdi og et mineralindhold, der er meget lig det, menneskekroppen indeholder fra naturens side. Som du måske har lagt mærke til, bruger de også saltvandsdrop på sygehusene af samme årsag.

Salt seawater
Seawater er så god en smagsforstærker, at du slipper for at salte maden. (Foto: All Over)

Brugen af seawater i madlavning

En af dem, som har fået øjnene op for seawaters gode egenskaber, er den italienske restaurant Mother i København. Den har indgået et samarbejde med Mediterranea og er nu begyndt at bruge det i sin surdej. Den er faktisk gået så vidt, at den nu kun laver pizza på seawaterdej.

Vi var på besøg for at teste, om der så virkelig er forskel på deres gamle og nye pizzaer … og vi kan lige så godt sige, at forskellen var markant!

Efter man havde smagt på seawaterpizzaen, virkede den originale pludselig utroligt salt, og konsistensen var også helt anerledes. Pizzabunden var både sprød og luftig på samme tid sammenlignet med deres gamle. Seawater fik også dejen til at hæve en lille smule, hvilket klædte den autentiske italienske pizza utrolig godt.

Så må tiden vise om, det blot er en døgnflue, eller om er seawater kommet for at blive.

seawater pizza
Seawater pizza forrest i billedet sammen med seawater mozzarella. (Foto: MDS)

 

Læs også:

cecilie elle

Stilsikker drømmelejlighed: Hjemme hos chefredaktøren fra ELLE

Bridget Jones' Baby

Shoppeguide: Bliv inspireret af Bridget til din efterårsgarderobe

· Mere fra samme kategori ·