Læs også:

Close

Sausage Party vil ændre dit forhold til hotdogs for altid

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 4

Sausage Party er ikke bare pølsesnak og tomme kalorier, men en film med flere lag, der serverer et evigt aktuelt emne i en hidtil uset indpakning

Ved første øjekast virker Sausage Party med sine seksuelle undertoner nok lidt plat og meningsløs, men til trods for sin humor langt under bæltestedet, er den konstant grænsesøgende film både intelligent og med et stærkt budskab.

Sausage Party er en hylende morsom fortælling med kultfilms potentiale, der udspiller sig i et supermarked, hvor madvarernes ypperste mål i livet er at blive købt med hjem. Vi følger pølsen, Frank, og hans slæng, der efter et møde med en returneret vare begynder at sætte spørgsmålstegn ved deres eksistens, og beslutter sig derfor at finde ud af, hvad der i virkeligheden sker, når de forlader “Shopwell”s hylder.

Potatoe Greg Tiernan in Columbia Pictures SAUSAGE PARTY. 2016 . Supplied by insight media
En godtroende kartoffel på vej mod evigheden. (Foto: All Over)

Generationens største

Bag Sausage Party har vi nogle af det seneste årtis tungeste drenge indenfor comedy-verdenen; Seth Rogen og Evan Goldberg. De canadiske barndomsvenner har blandt andet stået bag de nyskabende og provokerende komedier “Superbad”, “Pineapple Express”, “The Interview”, og nu kommer deres første animations film.

Det seneste skud på stammen har faktisk været undervejs siden 2008 og berører højaktuelle emner i forhold til religion og racisme. Den er som ingen animationsfilm, du hidtil har set, og er ovenikøbet den første mainstream computeranimerede film, der er blevet erklæret uegnet for børn.

Selv siger Rogen om filmen:

– Det er selvfølgelig en lidt bizar vinkel på en heltehistorie, der mere end nogen af vores hidtidige film, kalder den på den nærmest fabelagtige beretning om eneren, der føler sig kaldet til at befri masserne fra deres lænker. Her kunne vi lave en historie med den smukke, filosofiske grundtanke og så fylde den op med en masse forrygende frække episoder.

Grits Craig Robinson, Firewater Bill Hader, Twink Scott Diggs Underwood in Columbia Pictures SAUSAGE PARTY. 2016 . Supplied by insight media
De vise madvarer, der aldrig bliver for gamle. (Foto: All Over)

Stemmen bag Frank er Rogen selv, og derudover tæller filmens imponerende rolleliste: Jonah Hill, Salma Hayek, James Franco, Edward Norton, Danny McBride, Michael Cera og mange flere.

Derfor skal den ses

Filmen giver dig måske ikke stof til eftertanke, men den griber hele religionsspørgsmålet an på en ny, sjov og lettere upassende måde. Den ekstremt humoristiske tilgang gør, at filmen aldrig føles som en prædiken.

Den bliver taget til grænsen hele vejen igennem, og det kan diskuteres, hvorvidt det kammer over til sidst, men det, at det er en animationsfilm, gør at den sagtens kan bære det. Dog kommer du nok til at kigge en ekstra gang på dine ingredienser, næste gang du skal lave mad.

Når alt dette er sagt, indrømmer jeg, at det bestemt ikke er en film for alle, og at den nok kommer til at dele vandene. Så du enten elsker den eller synes at den er for meget.

Filmen kommer ikke helt til sin ret i traileren, fordi man slet ikke ser alle de lag, filmen indeholder … Så hvis du er vild med traileren, bør du og din bedste filmbuddy tage et smut i biografen til et godt grin og et hav af wtf-oplevelser.

Sausage Party har premiere torsdag den 8. september i 41 biografer landet over. Filmen er ikke tilladt for børn under 15 og har en varighed på 92.

Læs også:

**** MANDATORY CREDIT: Tommy Ton/Splash **** Solange Knowles displays a distinctive street style on a walk around New York City. The musician (and sister of "Queen Bee" Beyonc?) was shot wearing Michael Kors by street style photographer Tommy Ton. The 30-year-old recording artist wears a green fake fur coat, oversize glasses, a trench coat, ankle swinging denims, cropped leather trousers and brogues in her trademark boho/southern soul style. The campaign has been named "The Walk" and also features Princess Maria-Olympia of Greece and Denmark and models Nina Agdal and Soo Joo Park. "Fashion is a celebration of individual style, and I've always thought of New York City as the ultimate runway. Style is so subjective. There's nothing more exciting to me than seeing my designs brought to life by different personalities," said the designer Michael Kors. Pictured: Soo Joo Park wearing Michael Kors Ref: SPL1347064 060916 Picture by: TommyTon/Splash Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Efterårsaccessories: Tasker, støvler og smykker til din efterårsgarderobe

slutshaming kvinder

Jeppe undres: Hvorfor slut shamer kvinder hinanden?

· Mere fra samme kategori ·